pestka56 10.08.2013 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 (edytowane) Dorota, z drugiej serii barierek moje typy to 2 i 3. Podpowiadałam kiedyś Wojgocowi w sprawie schodów i barierki do nich i został mi na kompie zbiór różnych takich elementów i pomysłów. To są wprawdzie balustrady schodów, ale elementy składowe są te same jak w barierkach balkonowych. Cała sztuka i smaczek w lekkości wzoru. Ładnie prezentuje się barierka, jeśli nie wszystkie pionowe pręty mają element ozdobny. Dobrze robi np. podwójny reling pod pochwytem. Jest taki sklep internetowy, gdzie możesz zakupić kute elementy balustrady. Jest spory wybór wzorów i choćby z tego powodu warto tam poszperać http://www.umakow.pl/elementy-kute/c-1521/ Edytowane 10 Sierpnia 2013 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 10.08.2013 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2013 Wzór na tej barierce jest moim faworytem: Jeśliby dodać u góry prosty pochwyt, byłoby super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 13.08.2013 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2013 A ja z innej mańkiNie lubię kutych balustrad, a ta mi się jakoś w pamięci* zachowałahttp://www.schody-chudzinski.com/wp-content/uploads/2012/08/balustrady-kute-001k.jpg *pamięci kompa oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 14.08.2013 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 pisze wiec zyje i jestem cala i zdrowa, tylko skonana po podrozy, wiec macham lapka i uciekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pendrak 14.08.2013 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Witam Dorko, świetnie się Twój domek prezentuje, z której strony krk się osiedlacie, bo strasznie mi się Twoja okolica podoba i desperacko szukam jakiejś działki na równinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 14.08.2013 16:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Wzór na tej barierce jest moim faworytem: [ATTACH=CONFIG]205421[/ATTACH] Jeśliby dodać u góry prosty pochwyt, byłoby super. Pochwycik na górze obowiązkowy. Bez niego wydają mi sie te balustrady jakieś gołe. O, to jest też bliskie mojemu ostatniemu faworytowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 14.08.2013 16:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 A ja z innej mańki Nie lubię kutych balustrad, a ta mi się jakoś w pamięci* zachowała http://www.schody-chudzinski.com/wp-content/uploads/2012/08/balustrady-kute-001k.jpg *pamięci kompa oczywiście Też piękna! Taka delikatna. Jedyne co bym pewnie musiała zmniejszyć przelotowość na dole, bo już widzę te dziecięce łebki przechodzące na drugą stronę. A wiadomo, że jak głowa przejdzie, to i reszta za nią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 14.08.2013 16:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 pisze wiec zyje i jestem cala i zdrowa, tylko skonana po podrozy, wiec macham lapka i uciekam Melisko, odmachuję! Kiedy zaczycie szkołę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 14.08.2013 16:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Witam Dorko, świetnie się Twój domek prezentuje, z której strony krk się osiedlacie, bo strasznie mi się Twoja okolica podoba i desperacko szukam jakiejś działki na równinie Widaj pendraczku! Masz ślicznego bloga, pograsowałam sobie dziś w inspiracjach. Patrząc na mapę, to tak z lewej. W stosunkowo mało zurbanizowanej części. Jakbyś miała ochotę na zakupy działki w tych stronach, to trochę tam koło mnie jest. Jedyne co trzeba wziąć pod uwagę, to ta nieszczęsna woda. Oczywiście PnB na te tereny nie ma, ale Wztki wydają, choć w trybie krakowskim. Jakbyś chciała bliższe namiary na działki, to pisz na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 14.08.2013 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Melisko, odmachuję! Kiedy zaczycie szkołę? od przyszlego poniedzialku:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pendrak 16.08.2013 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2013 Dzięki Dorko, tak właśnie przypuszczałam, że to tam, zresztą chyba klasztor widać z Twojej działki, strasznie mi się te tereny podobają, tylko właśnie ta woda mnie póki co odstrasza, jednak po setkach działek w koszmarnych miejscach, coraz bardziej się skłaniam za tym rejonem, więc jak coś, to zgłoszę się do Ciebie po namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 17.08.2013 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Ksiaze Anhydrytowy ... jak to pieknie dorka ujelas pociesze cie, ja go mam:p, ale wylali niedokladnie,a koszt to tez przegiecie bo doszedl u nas jeszcze dodatkowo transport:mad: Czesc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 17.08.2013 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 To nie zazdroszczę! Co teraz macie z nim, znaczy tą wylewką zamiar zrobić? Dolewacie czy podkuwacie czy zostawiacie tak jak jest? Ja mam odwieczny dylemat czy kłaść folię na papę, czy nie kłaść. Wiem, wiem, współczesne papy są cudowne, tyle że statystyka sięga góra 10 lat wstecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 17.08.2013 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 az tak drastycznie to nie jest,male braki miejscami wiec da sie to jakos zrobic aby bylo dobrze kurcze nie wiem co masz dokladniej na mysli z ta folia i papa bo nie doczytalam w jakim miejscu... taras, podloga? ja tak od srody swoje fotki wybieram i wybieram zeby wgrac, ale za duzo ich mam i mozolnie mi to idzie:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 17.08.2013 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Z folią chodzi mi o to, że ten przekładaniec wylewkowy z reguły wygląda tak: papa -/folia-opcjonalnie/ -stryropian - /folia - nie zawsze/ - wylewka.Niby teraz papy są cudowne i swoimi parami nie "zjadają" styropianu, tylko siłą rzeczy skala obserwacji takiego zjawiska sięga niezbyt głęboko w przeszłość, po te 'lepsze' papy też nie od zawsze istnieją. I siedzę i tak sobie gdybam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 17.08.2013 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 hmm my pape na podloge nie kladlismy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 17.08.2013 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Dorka spokojnie odpuść sobie folię (chyba że spać Ci to nie daje). W ramach doświadczenia pomalowałam rok temu czarnym mazidłem, zawierającym rozpuszczalniki organiczne i mającym wielki napis na wiadrze NIE DO STYROPIANU, kawałek xps-a. Cuchnęło straszliwie ale nie zeżarło nawet milimetra. Tylko papę weż dobrą, modyfikowaną sbsem na włóknach poliestrowych a nie szklanych, co najmniej 170 czegoś tam (mam zaćmienie i nie pamiętam czego ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 17.08.2013 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2013 Papę mam, i niestety nie wiem do końca co to za papa. Ponoć lepsza. Niby taka powinna być, bo zapłaciłam za nią i za jej położenie jak za woły. Może dlatego teraz mi ta folia spać nie daje. No właśnie, rok, mnie cały czas martwią te małe statystyki czasowe. Z drugiej strony jakby miało zżerać to nie będzie równo pożerało na całej powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 18.08.2013 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 Dorotko u mnie folia ( 0,4 ) + styro ( 22 cm. ) + folia ( 0,4 ) + wylewka ( 10 cm. ) - na parterze ..... w miejscach w ktorych przechodzily rury od wody , czy peszle od elektryki pustke miedzy rura ( peszlem ) , a styro wypelnialismy piaskiem , zeby dorownac do wysokosci styro .... Nie wszedzie dalo sie idealnie dolozyc styro dlatego ten piasek . Najlepiej smemu ukladac warstwe ocieplenia ... zwykle wykonawca od wylewek robi to po prostu byle jak ..... wiec jesli macie mozliwosc postarajcie sie sami wykonac ten zakres prac . Dorotko proponuje jeszcze dodac wlokna polipropylenowe do wylewki ( warto !!!!! ) Cięte włókna polipropylenowe jako dodatek do betonów i zapraw ( zbrojenie rozproszone ). Dodanie włókien powoduje redukcję rys skurczowych i mikropęknięć! Włókna tworzą w mieszance betonowej przestrzenną siatkę, która pełni rolę mikrozbrojenia eliminując konieczność stosowania przeciwskurczowych siatek stalowych Nie jest to duzy koszt , a znacznie poprawia jakosc wylewki ..... sprawdzilam to u siebie w domu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 18.08.2013 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2013 folia czy papa, jak dobrze ze to juz za mną, my mamy folię i nie bedę się już na nią oglądała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts