Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Domu z klocków LEGO

dorkaS

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Edytko, sami kładliśmy, więc przykładaliśmy się do tego. Nasz hydraulik tez polecał patent z piaskiem tam gdzie był problem z chybotaniem. Panowie od wylewek od razu wiedzieli, że kładliśmy styropian sami, bo cięty był tak, żeby nie było odpadków :)

Dorka zdecydowałaś coś z tą folią?

Niteczko tez slyszalam o marnowaniu materialu przez wylewkarzy .... dlatego u mnie Braciak kladl w calym domu ... na parterze dawalam 22 cm. w jednym bloku ( teraz pewnie kupilabym 10 + 12 zeby bylo latwiej ukladac Bratu ) .... najbardziej obawialam sie wysokosci przy drzwiach wejsciowych i przesuwnych .... Juz przy ich montazu panikowalam i kazdemu do glowy wbijalam , ze jeszcze 32 cm. dojdzie wylewki z ociepleniem zeby sie pozniej nie okazalo , ze wchodzac do domu mam prog nie do przeskoczenia :rolleyes:

Dorotko wierze , ze Panowie znaja sie na swojej pracy , ale jak Inwestor podszkolony w temacie to wiekszy szacun wykonawcy maja do niego ;) i do pracy bardziej sie przykladaja .

i tutaj przyznam racje. My rowniez na gorze robilismy sami podlogowke...pozniej "specowie" zrobili swoje..

Ej, swoje zdanie zawsze trzeba mieć :)

Drewniana jedynie fantastycznie rzeżbiona by mnie przekonała, a kuta trwalsza jednak mi się wydaje. Muszę się pokusić o jaką wizualizację, bo sama się zdecydować nie mogę. Dobrze, że chociaż płytki mi się wybrały same na dół.

rety dorka ja widzialam kiedys mnostwo wizek z takimi balustradami ale teraz nie moge sobie przypomniec gdzie:rolleyes:

moze zerknij do dzialu z elewacjami, jest tam Zuzza i ona prowadzi blog... moze ona ma cos u siebie http://forum.muratordom.pl/showthread.php?50990-Elewacje-%29-zdj%C4%99cia/page218&highlight=elewacje

Cięte włókna polipropylenowe jako dodatek do betonów i zapraw ( zbrojenie rozproszone ). Dodanie włókien powoduje redukcję rys skurczowych i mikropęknięć! Włókna tworzą w mieszance betonowej przestrzenną siatkę, która pełni rolę mikrozbrojenia eliminując konieczność stosowania przeciwskurczowych siatek stalowych

Nie jest to duzy koszt , a znacznie poprawia jakosc wylewki ..... sprawdzilam to u siebie w domu .

Ja też :mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:

nie chciałybyście słyszeć jakie słowa odkryłam w swoim słowniku, gdy przyszło mi to skuwać

a tak na marginesie, to wy juz u siebie? my dzisiaj zaliczylysmy pierwszy dzien w przedszkolu-tzn w nowej grupie... i pierwszy dzien szkoly:D

jutro cora ma na 9:30 i zajecia do 12:30 :lol2: ale zeby nie bylo az tak pieknie zostawiam ja dluzej na swietlicy...w koncu za nia zaplacilam od 1sierpnia, a jeszcze tam nie byla ;)

Malka podobno Grecy są nieźli w tworzeniu skomplikowanych przekleństw- to na wypadek, gdyby Twój słownik nawalił :) A swoją drogą co takie małe włókienko może, no nie?

Melisko - też Cię mocno przytulam! My już trzeci tydzień edukacji zaczęliśmy, w czym pierwszak drugi. I twardzielka wywalczyła samodzielne powroty do domu, wraca na hulajnodze, a ja już przestałam jak duch jechać inną stroną ulicy, patrząc czy aby dobrze sobie radzi. W sumie niby tylko 700m, ale zawsze to 700m dorosłości.