Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Domu z klocków LEGO

dorkaS

Recommended Posts

Ja też :mad::mad::mad::mad::mad::mad::mad:

nie chciałybyście słyszeć jakie słowa odkryłam w swoim słowniku, gdy przyszło mi to skuwać

Malka , ale ze co ?????? nie bylas zadowolona ????? ..... z dodania wlokien do wylewki ???? czy ja dobrze kumam ..... :D

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie no, bardzo zadowolona, bardzo - do czasu gdy trzeba było skuć pod brodzik :bash:

A moi dzielni wylewkarze, stwierdzili,że włókna, to mało i dowalili jeszcze siatkę zbrojeniową - tacy qrwa,kochani byli :rolleyes::rolleyes:

To kurka pechowo ..... u siebie wszystkie miejsca pod prysznice zostawilam " gole " ( z rurkami na wierzchu ) dopiero jak kladlismy plytki to Braciak dolewal osobno wylewke bo umieszczal tam odwodnienie liniowe ... wlokna chwale sobie bardzo , a siatke wrzuca sie tak czy tak obowiazkowo wlokna to za malo ( dobrze wylewkarze mowili !!!! ) , a pod kominek ( zeby dodatkowo dozbroic :rolleyes:) z uwagi na jego ciezar dalam podwojna warstwe siatki .....

Odnośnie odprowadzania i przyprowadzania dzieci ze szkoły: Tu są rodzice, którzy przyprowadzają i odprowadzają dzieci, ale ogólna tendencja jest taka, że dziecko ma być samodzielne aż do bólu. Lepiej żeby na bosaka przyszło do domu, gdy nie znajdzie butów, które cisnął w szatni niż żeby mamusia mu je zakładała. Rządzi też zasada, w wolnym tłumaczeniu 'krótkie nogi, krótkie drogi'. Czyli wybiera się w miarę możliwości szkoły w pobliżu miejsca zamieszkania. Jeśli zapowiesz w szkole, że dziecka mają samego nie wypuścić, to przypilnują i nie puszczą. W pierwszysch dniach szkoły rodzice są proszeni, żeby czekali na dzieci nie pod klasami (pierwszaki mają u nas zajęcia w pawilonach, gdzie z klasy poprzez szatnię wychodzi się od razu na podwórko) lecz w odległości wzrokowej, przy wejściu na teren szkoły. Jeśli chcesz zamienić słówko z nauczycielem, to oczywiście podchodzisz pod klasę. Moja pierwszoklasistka (lat 6) wraca dzielnie do domu, choć po wczorajszym zdarzeniu, gdy nie mogła hulajnogi wyciągnąć ze stojaka, bo zwalił się na nią jakiś rower, trochę jej odwaga stopniała i poprosiła mnie czy możemy się spotkać 'po drodze' :) Pokrążę trochę wokół szkoły i zobaczę czy naprawdę mnie potrzebuje.

Co do starszej dziatwy, to od drugiej klasy jeździli do szkoły na rowerach ( do sforsowania małe uliczki osiedlowe, jedna większa droga z przejściem na światłach) bez względu na to czy lało czy wiało, czy świeciło słońce czy padał śnieg ( z reguły cięgiem leje). Musiała być bardzo skrajna pogoda, żeby któreś z nas ruszyło się i podwiozło ich samochodem. Teraz kontynuują, do gimnazjum mają raptem dwa kilometry, jedno zasuwa na deskorolce, a drugie na rowerze. Na nogach chodzić nie lubią bo za wolno :)

Czyli ze mnie tylko matka kwoka :oops: co to dziecię pod drzwi szkoły odwozi??

Ale na swoje usprawiedliwienie mam ruchliwa ulicę i dziwny rozkład jazdy autobusów ;)

ja tez jeszcze swoja odprowadzam pod szkole, dzisiaj z hulajnoga, ale od jutra autem, bo mlodsza do przedszkola 6km musze wiezc...czekam i czekam miesiacami na nowe miejsce obok mnie a tu ni widu ni slychu...

Cześć dziewczęta:)

Dorka ja Ci przy balustradach za bardzo nie pomogę bo sama się bujam z moimi strasznie:(

A moja już drugoklasistka się upiera przy chodzeniu samemu do i ze szkoły. Ale u nas nie ma opcji bo nie ma nikogo cały dzień w domu a nie chciałabym zeby sama siedziała...

Malka więc ja też kwoka:oops:

MATKI POLKI trzymajcie sie cieplutko ( nie placzcie pod szkola ) :hug:

Pamietam jak Braciaka do zlobka zaprowadzalam .... wszystko bylo dobrze do chwili kiedy zobaczyl kiosk ruchu ( za kioskiem znajdowal sie zlobek ) :(.... Wtedy mowil tylko " Uga nie , Uga nie " .... pozniej placz i wymiotowanie ..... bardzo to przezywalam :(...... i ryczalam po drodze do swojej szkoly

P.S.

Uga to niby ja ..... tak mnie nazywal od kiedy zaczal mowic :D

MATKI POLKI trzymajcie sie cieplutko ( nie placzcie pod szkola ) :hug:

Pamietam jak Braciaka do zlobka zaprowadzalam .... wszystko bylo dobrze do chwili kiedy zobaczyl kiosk ruchu ( za kioskiem znajdowal sie zlobek ) :(.... Wtedy mowil tylko " Uga nie , Uga nie " .... pozniej placz i wymiotowanie ..... bardzo to przezywalam :(...... i ryczalam po drodze do swojej szkoly

P.S.

Uga to niby ja ..... tak mnie nazywal od kiedy zaczal mowic :D

Ja jedynie popłakałam się wewnętrznie, jak oddawałam ostatnią pociechę w tryby systemu (jako, że wszelakie systemy oprócz niewątpliwych zalet, mają przewagę wad).

A teraz to jako niepełnoletnia to nawet odebrać byś dziecka w większości placówek nie mogła :)

Mmeliska, u nas nawet ze względów prawnych sześciolatka nie mogłaby sama chodzić do czy ze szkoły.

Ja nie zachowałam zasady z krótkimi nóżkami;) dlatego też dymam co rano,przez 10 miesięcy :rolleyes:

Dorka, a taka balustrada:

http://www.drewblak.pl/DSC02010.JPG

najlepiej niebieska? ;)

Ta mi sie podoba:

http://img4.oferia.pl/2314041da4be486d66f33ea1149bd979_-1_-1_0_1.jpg

albo ta:

http://img3.oferia.pl/7a942087639bfaa8e5c122546eec67c6_-1_-1_0_1.jpg

Ta chyba najbardziej:D

http://i565.photobucket.com/albums/ss91/bartmanbb/nowe6.jpg

To pomogłam:D:D:D:D:D

Edytowane przez agalind