Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Domu z klocków LEGO

dorkaS

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jesli chodzi o barierki to podobaja mi sie drewniane :yes:..... widze tez oczami wyobrazni ogrodzenie drewniane u Ciebie po prostu fullllllll wypas ........ ( a wzrok mam zabojczy zapytaj Mmeliski :lol2:) ............

Mi też.

Jeszcze chwilkę, jeśli pozwolicie pomedytuję :) Nie chciałabym, żeby balkon był ciężki i był mocnym wizualnym akcentem, raczej żeby stanowił delikatny dodatek i z czasem utonął w bluszczach i innych zieleniach.

Jesli chodzi o barierki to podobaja mi sie drewniane :yes:..... widze tez oczami wyobrazni ogrodzenie drewniane u Ciebie po prostu fullllllll wypas ........ ( a wzrok mam zabojczy zapytaj Mmeliski :lol2:) ............

Skoro zostalam wywolana do tablicy do odpowiem tak: oooooo taaaaak Edytka ma ZaaaaBojczy wzrok, siega tam, gdzie nasze oczeta nie moga :rolleyes::lol2:

Ja od poczatku bylam swiecie (diabelnie tez moze byc) przekonana, ze balustrady w drewnie.. o ogrodzeniu nie wspominajac... to pasuje do domku z elewacji klinkierowej i tych okien zafolijowanych ...a propos..zdjelas juz ta tasme w koncu czy nie ;)

No właśnie jeszcze jej nie zdjęłam :(

Ale jest postęp, bo ostatnim rzutem na taśmę przed wyjazdem pościągałam firmowe nalepki Igiesa z szyb. Już nie wyglądają jak założone przed tygodniem.

Agalind Oj Ty kusicielko, ładne są, ładne. Nawet bardzo ładne.

Melisko podobają się :) Lubię ładne rzeczy oglądać.

Pestko następna kusicielka, i jeszcze z jaką bronią startuje! Czy byłabyś w stanie odtworzyć jaka polska firma robiła te drewniane, z tego zbiorczego rysunku?

Moniko robiliście hydroizolacje od środka? Jeśli tak to jaką?

Szklane barierki nie, za duży misz-masz by się tam zrobił.

Ten zbiorczy jest z jakiejś angielskiej strony. jedyny polski to ten następny – zresztą ładny wzór z Drew-budu. Tylko bym mu te kulki ze słupków usunęła. Nie wiem jednak, czy oni zrobią same barierki, bo zdaje się, że raczej specjalizują się w domkach drewnianych.

Ale może tutaj wykonają wg. wybranego wzoru http://www.balustradydrewniane.pl/index.php/o-firmie.

Dootko rob w drewnie PLEASE !!!!!!!!!!!!!!! :hug:

Widzisz te malwy i inne kwiecie ktore tak slicznie rosnie wokol Twojego cegielkowego domku z niebieskimi okienkami w cudnej zielonej trawce , wokol przepiekne drewniane ogrodzenie WOW :jawdrop:........ :popcorn:.... ja widze

Dzien dobry :D

DorkaS ja tak teraz z innej beczki... ogladasz moze na RTL2 Die Schnåppchenhåuser? rety ja to dzien w dzien do niedawna ogladalam...i tak sobie dzisiaj o tym przypomnialam i wlaczylam prgram (za pozno bo sie skonczyl buuu) ... jakie to ludzie ruiny kupuja i sie przy tym grzebia :o

a po tym programie cos z czego lubie sie posmiac Frauentausch :D

śmieszne, bardzo śmieszne

foch

;)

śmieszne, bardzo śmieszne

foch

;)

malka nie mialam Ciebie na mysli wiec mi tutaj nie fochaj :no::hug:

ja pisalam o programie na rtl2... a ze nie dokonczylam tekstu z tym grzebaniem to moze go skoncze... grzebia sie przy tym i pozniej efekty maja swojego wkladu. Fajnie jest tak to wszytko zobaczyc a na pewno jeszcze fajniej jak sie widzi ta cala metamorfoze po zdjeciach/nagraniach... bo np ja metamorfozy to teraz dopiero robie, wywalam scianki, dokladam nowe itd itp :D

ja szukam (a raczej bedę szukała) takiej wpuszczanej w blat, żeby na szafce wiszącej była. Najlepiej jakby nie było łączeń w poziomie między umywalką a blatem :) Gotowce różne widziałam, ale najczęściej mocno kwadratowe, a ja wolałabym owalną. Choć tak teraz myślę, że może kupię taką wielką na nóżce i dam sobie spokój z szafką.

Kolorowe drzwi to cudowny akcent. Bardzo bym chciała, kto wie może kiedyś.

Cześć Dorka:)

A ja się wyłamię - wydaje mi się że kute balustrady będą wyglądały do Twojego domu tak (kurde jak to powiedzieć ) lekko? Bo te drewniane wszystkie sprawiają wrażenie takich masywnych mocno...

Ale mną się nie kieruj, to moja mocno subiektywna ocena ukształtowana po obejrzeniu tysięcy barierek;)

Ja zboczona jestem po prostu już na tym punkcie;)

Mój potencjalny wykonawca pokazał mi połączenie kutych z elementem drewnianym. Też w sumie fajnie wyglądają. Widziałam u niego na biurku projekt jeszcze zupełnie innych, takich bardziej prostych z drewnianym elementem pośrodku balustrady - podobały mi się dużo bardziej ale nie mogę znaleźć podobnych w necie.

A teraz idę do Dziennika zobaczyć co za drzwi pokazujesz:)

edit: no koleżanko, Ty to będziesz miała wejście:):)

A myslałam że zafoliowanych okien już nic nie pobije:)

Edytowane przez Lukarna