malka 29.08.2013 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Ja mam kolorowe w kolorze brązu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 29.08.2013 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Ja mam drewniane, szalunkowe, dziurawe Czas na zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 29.08.2013 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Ja mam kolorowe w kolorze brązu :rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 29.08.2013 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Ja mam kolorowe w kolorze brązu w sumie ja tez, antracytowe Czesc Dorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 29.08.2013 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Ja mam drewniane, szalunkowe, dziurawe Czas na zmiany. czas na zmiany... to wez niebieski spray i psiknij... a ze drewniane to tez jakis plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 29.08.2013 16:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 czas na zmiany... to wez niebieski spray i psiknij... a ze drewniane to tez jakis plus W zasadzie czemu ja wcześniej nie wpadłam na pomysł, żeby te szalunkowe machnąć na niebiesko Dzięki Melisko, a mieliśmy niebieski spray na budowie, eh, co za szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rocia 29.08.2013 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Ojej, ale miałam nadrabiania Też piękna! Taka delikatna. Jedyne co bym pewnie musiała zmniejszyć przelotowość na dole, bo już widzę te dziecięce łebki przechodzące na drugą stronę. A wiadomo, że jak głowa przejdzie, to i reszta za nią... To samo sobie pomyślałam, ale to już takie moje wzrokowe zboczenie matczyne Czyli ze mnie tylko matka kwoka co to dziecię pod drzwi szkoły odwozi?? Ale na swoje usprawiedliwienie mam ruchliwa ulicę i dziwny rozkład jazdy autobusów Malka więc ja też kwoka:oops: I ja kwoka..., ale my mamy daleko..., a poza tym wolę zaprowadzić i mieć spokojną głowę, niż się zamatwiać pół dnia... Ja mam kolorowe w kolorze brązu http://cosgan.de/images/smilie/froehlich/k010.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 29.08.2013 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 W zasadzie czemu ja wcześniej nie wpadłam na pomysł, żeby te szalunkowe machnąć na niebiesko Dzięki Melisko, a mieliśmy niebieski spray na budowie, eh, co za szkoda. nie za ma co;) w koncu udalo mi sie zablysnac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 29.08.2013 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 cześć, Dorka Czytam twój dziennik ale do komentów jeszcze nie trafiłam. Tak z ciekawości - czy te okna i cała elewacja nawiązuje do jakiś regionalnych zwyczajów i są takie juz w okolicy, czy raczej "podoba mi się"? Wygląda to fajnie, ale również hmmm oryginalnie i kojarzy mi się troszkę z elewacjami londyńskimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 29.08.2013 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 Ewo bardzo mi miło, zapraszam serdecznie Elewacja w pewnym sensie nawiązuje do regionalnych zwyczajów, a przede wszystkim jest zbliżona przez fakturę cegły i jej kolor do domu mojego dzieciństwa. Na 'mojej' dawnej ulicy i jej okolicach, z biegiem czasu starych ceglanych domów, często pięknie ozdobionych,jest coraz mniej. Zresztą to dotyka całą Małopolskę. Ich elewacje kryją się pod saidingiem, styropianem, ocieplone i zmasakrowane estetycznie. (dwu)kolorowe okna również nie były rzadkością, można je ciągle spotkać, ale raczej w połączeniu bieli z bordem lub zielenią. U mnie niebieski to wynik fascynacji Bretonią. A biel dołączyła po zakotwiczeniu w regionie Morza Północnego. Czyli w sumie mieszanka typu 'podoba mi się' z sentymentalnym tłem. Manufakturę i poznański Stary Browar mogłabym godzinami głaskać. Udało im się przeżyć i jeszcze wyszło im to na zdrowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.08.2013 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 Ja to jestem numer Przeleciałam przez komentarze u Ciebie, zajrzałam na początek dziennika i... koniec. Dopiero przed chwilką popatrzyłam na fotki domu Dorka jest kapitalny. Cegła na elewacji i pomysł na ramy okienne. Ma domek charakter:) Oczywiście od razu popytam, co mi się nasunęło. Może o tym pisałaś, a ja nie doczytałam, ale odwiedzam tyle wątków... sama widzisz jak po macoszemu potraktowałam Twój. Czy nadproża i parapety masz granitowe, czy taki piękny beton? Czy będą okiennice? Jeśli będą to mam nadzieję też białe z niebieskimi akcentami. pasowałyby i rozświetliły elewację. Drzwi wejściowe niebieskie z białą framugą wg mnie musisz zrobić koniecznie. Może takie z widocznymi słojami drewna, czyli bejcowane kolorem ? Tu nie taka elewacja, ale nie mam pod ręką pasującej. Obiecuję dalej czytać solidnie dziennik Czy znacz wątek http://forum.muratordom.pl/showthread.php?181873-Rozbudowa-zabytkowego-domku-Katowice-Giszowiec&highlight=giszowiec ? Może być ciekawy dla Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 30.08.2013 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 o tak, okiennice !:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 01.09.2013 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Dorko, na spacerze cyknęłam. A takie? Mi tam się żelazne podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 02.09.2013 02:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Dorotko skoro zdecydowalas , ze chcesz te " brzydsze " .... to podaje namiar na moich chlopakow od ogrodzenia Michal Budzik 505 - 305 - 475 http://www.tarnowiak.pl/ogloszenie/271033/ogrodzenia-kowalstwo-fub-step-bud-michal-budzik-firma-oferuje-kompleksowe-wykonanie/ powolaj sie na mnie . Fajna , uczciwa ekipa .... byli u mnie od maja , trudno mi sie z Nimi rozstac .... maja jeszcze w tygodniu przyjsc do niewielkich taczapow i na tym koncza etap pracy przy ogrodzeniu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pendrak 02.09.2013 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Dorka, ja jestem zdecydowana na kolorowe, najlepiej niebiesko-zielone żeby wpadały trochę w prowansję, generalnie wszystko mam przemyślane w najdrobniejszych szczegółach tylko brak działki podcina mi skrzydła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.09.2013 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Pendraczku, poczekamy, zobaczymy jak Ci się „światopogląd” będzie zmieniał w miarę postępów budowy. Życzę żeby jak najprędzej Bloga masz boskiego, bardzo lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 02.09.2013 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2013 Przepraszam szanowne Czytelniczki za zaniedbanie Wybaczcie mi, ale biegam jak fryga, bo mi się kolejny mini-etapik budowlany szykuje i jedną ręka pakuję torbę, a w drugiej dzierżę telefon i monitoruję na bieżąco przygotowowania fachowców. Pestko zmartwiłaś mnie tym nieprzeczytaniem dziennika Za komplementa dziękuję i cieszę się, że Ci się podoba. Nadproża i parapety są jak najbardziej granitowe. Nie są to również żadne 'wydmuszki' tylko lity blok granitu z Zimnika. Po moich poszukiwaniach okazało się, że rodzimych granitów o bardzo drobnych ziarnach i jak najjaśniejszej barwie jest malutko. A jakoś tak w tym wypadku uparłam się na 'Teraz Polska' i chińskich nie chciałam. Najbardziej zbliżony do moich wymagań okazał się ten z Zimnika i Rogoźnicy. W Rogoźnicy mieli nieludzkie terminy realizacji, więc na placu boju ostał się tylko Zimnik. Okiennice... to był kiedyś temat na kilka długich zimowych wieczorów. Ze względu na aspekt finansowy został odłożony ad acta. Może kiedyś się pojawią. Z pewnością jednak nie w najbliższych miesiącach. Wątek o Giszowcu znam doskonale. Bardzo wysoko cenię ich wysiłek włożony w nakręcenie filmików z różnych etapów budowy. Nawet dzięki niemu skłaniałam się do okien z Wiktorczyka, ale u niektórych producentów niebieski kolor działał bardzo cenogennie, więc okna mam z Igies&Igies. Bardzo ładne te niebieskie drzwi. U nas na pewno będą malowane tak by farba wszystko przykryła, tak jak w przypadku okien. Co do białych akcentów - skłaniam się do dwóch opcji - kompletnie niebieskich drzwi - żeby stanowiły mocny akcent i przyciągały wzrok lub na modłę północnoniebieską, gdzie drobne elementy, jak na przykład najgłębsze części kasetonów są białe a reszta niebieska. Wersję pierwszą utrudnia mi to, że chciałabym drzwi z dużym doświetleniem. Wejście jest na północny zachód i dobrze byłoby mieć jasny korytarz. Nitka dzięki! Oczami duszy oderwałam balustradę od tej elewacji, zmniejszyłam ilość zawijasów, wyrzuciłam łączniki pod poręczą i jesteśmy stosunkowo blisko. Tak przy okazji, ile razy widzę balustradę, która mi się naprawdę podoba to znajduje się ona na secesyjnej kamienicy. Jest stara, zniszczona, farba obłazi jak nieszczęście i całość nadal jest taka piękna Edytko jutro dzwonię! Dzięki wielkie! A resztę niewymienioną tu z nicków i imion serdecznie ściskam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 03.09.2013 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 A resztę niewymienioną tu z nicków i imion serdecznie ściskam! czyli mnie Dzien dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 03.09.2013 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Jak najbardziej Zapraszam na poranną kawę: http://z1.alepyszne.pl/8a72589e901bbe4df10737a995de5c2a/kawa.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 03.09.2013 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 mmm dorka mam takie same filizanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts