Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Domu z klocków LEGO

dorkaS

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Przypomniało mi się, o co chodziło ze świnką. Sklerozę zaczynam łapać. Jak skończę budować to nie będę wiedzieć, co i po co zaczynałam.

To była luźna aluzja do Pink Floydów i ich latających świn.

Idę sobie, zaczynam zapominać, niedobrze, bardzo źle...

Dorka, zdecydowanie panowie byli bardzo matmatyczno-statystyczni przy tym sadzeniu:D:D

A czy Ty na koniec nie zostaniesz z lasem bukowym zamiast zywoplotu? Buki mi sie z wielgachnymi drzewami w lesie kojarza...:D malo zastawne jako zywoplot beda...wiem, ze to jeszcze sa niemowlaczki, ale mysle przyszlosciowo...

Maju, oni tacy są, masz rację.

A buczki będą przycinane regularnie, jak tylko przekroczą te magiczne 40cm, licząc od powierzchni.

A tak serio, to buki dają się ładnie kształtować, a systematycznie formowane pozosają niewielkie. No, chyba że za płotem mi spore domy wyrosną, to i buczki będą spore. A potem jakiś palant, jak u Ciebie, przechyli się przez ogrodzenie i zrobi im kuku.

• 2 weeks później...

Np przeczytałam Twoja historię od deski do deski. I powiem Ci, ze masz zdrowie dziewczyno - opisów sama Eliza Orzeszkowa by się nie powstydziła. Łzcę się z Tobą w bólu z racji gliny, która miała być ziemią i 40+ , które okazały sie 20- i z racji sasiada również.

Przyznasz jednak, że pomijając te 3 maleńkie niedogodności domek rośnie Ci piękny i tak cudny, że nawet rzadko ostatnio widziane latajace prosiaki odwiedziły Twoją posesję, a przylatują tylko do tych najpiękniejszych :p

• 2 weeks później...

Cześć Dorka:)

Historię klocków i granitu poznałam już jakiś czas temu:cool: dzisiaj dokończyłam tylko o buczkach i latających prosiakach:) - jednym tchem na wdechu (no dobra łatwiej mi bo mam czym oddychać;))

To teraz się już zadomowić mogę, co?

ps. czyli padnie na 2013 na dalsze prace?

WItaj Lukarna :) Zadomawiaj się, jak najbardziej, bardzo mi miło.

Tia, mam nadzieję, że ten (20)13 czkawką mi się nie odbije. W dodatku złamaliśmy nieco system i w 2012 coś jeszcze się pojawiło. Ale w dzienniku posprzątam, jak posprzątam w domu przedświątecznie, żeby chociaż udrożnić scieżki do lodówki, piekarnika, choinki, sofy i stołu. Do łóżek każdy na razie przebija się na własną rękę.

A potem siądę i sobie popiszę, nim zapomnę, co zostało zrobione. Jak się tak na raty buduje, i w dodatku nie widząc własnej chałupy na oczy przez większość czasu, to dziennik + zdjęcia bardzo się przydają. Np. w sporze domowym, którędy *&*&^&% wypuściliśmy rurę do szamba, albo dlaczego nie mogę znaleźć napowietrzającej do kominka ( bo jakiś człek wrzucił nań stertę ziemi pozostałą po buczkowaniu).

Inna rzecz, jakoś mi wyobraźnia szwankuje w temacie dalszej budowy.

O, witam Cronin!

Bloki startowe są, serio serio.

Tylko mam se stracha czy ogarnę.

Nawet mam już postanowienia noworoczne. I zapiszę je, coby się wywiązać. Tylko najpierw jak napisane wyżej :) Bo nawet na mojej ścieżce do łóżka góra prania wyrosła. Ale ominęłam bokiem :)

nie zadzieraj tylko omijaj , krzywy kręgosłup się przydaje, mozna patrzeć bokiem :lol2:

:)

Dla wyprostowania kręgosłupa muszę usypać obok drugą, choć wtedy istnieje obawa, że zeza rozbieżnego dostanę. Ale pokoje dzieci podobno już lśnią, kieruję akcją sprzątania przez telefon :) a jakie kłótnie słychać hohoho