Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Domu z klocków LEGO

dorkaS

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dopiero teraz zajrzałam do dziennika. Dorka, ja Cię podziwiam, ze Ty dajesz radę tak budować. Nie dość, ze wpadasz na chwilę, to wtedy załatwiasz wszystko w takim tempie, że ja bym pewnie połowy rzeczy zapomniała po drodze.

Dorka, kamienny próg będziesz ocieplać styro oczywisćie;) No wiesz..... mostek ;)

Odpalam niebieską korwetę

Juz wiem skąd kolor okien;)

Dopiero teraz zajrzałam do dziennika. Dorka, ja Cię podziwiam, ze Ty dajesz radę tak budować. Nie dość, ze wpadasz na chwilę, to wtedy załatwiasz wszystko w takim tempie, że ja bym pewnie połowy rzeczy zapomniała po drodze.

Dorka, kamienny próg będziesz ocieplać styro oczywisćie;) No wiesz..... mostek ;)

Juz wiem skąd kolor okien;)

Nawet styrodurem chyba :)

W kazdym razie próg jeszcze nie zamontowany, Ale będzie.

Nadproża i parapety ze względu na trójwarstwową ścianę na dzień dobry odddzielone 10tką wełny i 2 cm powietrza. Ok, są jeszcze co pewien czas kotwy łączące obydwie ściany, ale bez hec, pasywny to on nie miał być.

Dorka, ja miałam linkowe karnisze z IKEA. Szlag mnie trafiał, bo ciągle jakby się rozciągały, a nie wisiało na nich nic ciężkiego tylko woale. Bez przerwy je podkręcałam. Nie mówiąc już o tym, że haczyki od żabek jakimś cudem spadały z linek. Wreszcie zdjęłam i założyłam proste czarne rurki.

kiedyś moja babcia takie miała. Średnio, bo średnio się po nich suwają żabki. No, ale żabki teraz też inne, niż kiedyś, więc nie wiem..

Ewo, przypomniałaś mi o patencie z żyłką, taką grubą, i tam się wszsystko suwało gładko. Inna rzecz, że zakryte te żyłki były ładną listwą.

Dorka, ja miałam linkowe karnisze z IKEA. Szlag mnie trafiał, bo ciągle jakby się rozciągały, a nie wisiało na nich nic ciężkiego tylko woale. Bez przerwy je podkręcałam. Nie mówiąc już o tym, że haczyki od żabek jakimś cudem spadały z linek. Wreszcie zdjęłam i założyłam proste czarne rurki.

Czyli rozciągają się, właśnie tego się obawiałam.

Ewo, przypomniałaś mi o patencie z żyłką, taką grubą, i tam się wszsystko suwało gładko. Inna rzecz, że zakryte te żyłki były ładną listwą.

Czyli rozciągają się, właśnie tego się obawiałam.

Hej Hej

przybywam....ogladam...podziwiam....

linki u mnie ok - nie rozciagają sie, choc całkiem mięsiste zasłony na nich wisza...ale brak komfortu w przesuwaniu takich firan/zasłon na linkach....

nie polecam, chyba że nie będziesz odsłaniać i zasłaniac kilka razy dziennie...bo to meczące zajęcie i wkurw łapie szybko

zamiast linek - lepiej i wygodniej cienkie rurki. tez tak zrobie soon:)

całuje Dorka:hug::hug::hug:

i jak zwykle podziwaim twoja konsekwencje, wiedzę, ogarnięcie i uporzadkowanie.... Jesteś wielka:)

Melisa, jest takie powiedzienie "jak ktoś chce, to szuka sposobu, a jak nie chce to szuka powodu";)

Nie znałam, ale tę pierwszą część uporczywie i skutecznie stosuję. Jeśli wiem co jest celem, to już połowa sukcesu. Najgorzej jest wtedy, gdy jeszcze nie do końca wiem czego chcę :)

Meliska, u Ciebie (tym aktualnym) jest mnóstwo rzeczy, prawie nówek, których ludzie się pozbywają. Rozglądnij się. To naprawdę nie obciach mieć w nowym domu coś używanego. Przynajmniej dla mnie :)