Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Domu z klocków LEGO

dorkaS

Recommended Posts

Witam Was wszystkie serdecznie :)

Od razu prostuję - parapety są śliczne wszystkie jak leci, nawet te w "brzydkich" pomieszczeniach.

A czas hmmm urlopowy leci na tyle intensywnie budowlanie, że marzę już o zaszyciu się z książką w kąciku, tudzież wyrzuceniu kluczyków do najbliższej studzienki kanalizacyjnej.

Synuś wywija łopatą jak trzeba, ale jakoś ta praca do gustu mu nie przypadła :) Strategia eliminacyjna przyszłych zawodów chyba działa :)

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dorcia - jak ja Ci zazdroszcze tego urlopu;)!! Tez bym chciala, ale tym razem Pan Maz sie wybiera na tygodniowy urlop budowlany za 2 tygodnie...od niego kolega z pracy jedzie na ski holidays...Pan Maz powiedzial, ze on jedzie na hammer holidays, a do mnie z krzywal minka, kiedy to sie skonczy.....:rolleyes:

Mi te z "brzydkich" parapety podobaja sie bardziej:)

Dorcia - jak ja Ci zazdroszcze tego urlopu;)!! Tez bym chciala, ale tym razem Pan Maz sie wybiera na tygodniowy urlop budowlany za 2 tygodnie...od niego kolega z pracy jedzie na ski holidays...Pan Maz powiedzial, ze on jedzie na hammer holidays, a do mnie z krzywal minka, kiedy to sie skonczy.....:rolleyes:

Mi te z "brzydkich" parapety podobaja sie bardziej:)

Ja mam na razie ciągle order holidays, marzę już o ściera holidays żeby w końcu wypucować sobie te moje niebieskości okienne :)

... gdy cała banda goni po działce, plantuje pod ścisłym nadzorem kupę ziemi, sterroryzowana nosi sumiennie płytki tam i nazad, zbiera śmieci, odpompowuje wodę, a w międzyczasie wozi się na taczkach i tańcuje na blaszanym garażu, po czym zgłodniała pożywia się w miejscowym sklepiku kiełbasą toruńską, suchymi bułkami i lodami. Można z dziećmi budować. Można. Tylko idzie wolniej, bo trzeba wszystko tłumaczyć od podstaw. W każdym razie mają poczucie wpólnego budowania. Czy im się to nieraz podoba czy nie

czyli urlop udany:D

Dorka nawet nie masz pojecia jak tobie zazdroszcze tych wojazy do PL :yes:

gdyby nie ta woda to tez bysmy sobie jezdzili ahhhh.... i kolo nosa przeszly mi ferie jesienne a i z tym moj planowany wyjazd....

Hehe, a ktoś coś wspominał o odpoczynkach na promie :) :)

Ale jak zaczniecie jeździć dookoła, to możecie u mnie robić międzylądowania, zapraszam !

Hehe, a ktoś coś wspominał o odpoczynkach na promie :) :)

Ale jak zaczniecie jeździć dookoła, to możecie u mnie robić międzylądowania, zapraszam !

no tak, ale ja o Was to pomyslalam tak w formie relaksu ten wyjazd :D a ja to wiesz... juz sie najezdzilam wystarczajaco... dobrze, ze loty mam juz bezposrednie...chociaz sama droga z Gdanska tez jest meczaca.. nie to co tutaj do lotniska niespelna 18minut jazdy :rolleyes:

Dorka to my etapowo podobnie teraz jestesmy :wiggle: co prawda u mnie pozostaly okna dachowe i dokonczenie ocieplenia, ale to to moze byc juz teraz zrobione... tylko kupic to co trzeba i przechwycic majstra do naszego domku ;)

Jak ty to pieknie napisalas o tych wnetrzach...:jawdrop: normalnie to co mam w glowie a nie potrafie okreslic :rolleyes:

Jednym slowem, chcesz wykonczyc dom z dusza... super podejscie... ja to z moim wykanczaniem cos czuje ze ta dusze bede szukac i to dosc dlugo...az sie boje tego odczucia wyobcowania..:rolleyes:

Co jeszcze mialam dodac... aaaa!!! super sprawa z podejsciem panow od posadzek:yes: teraz aby tylko ladnie to naprawili i bedzie supcio hupcio :hug:

Nie ma jak wspólne budowanie domu i więzi rodzinnych. :) Jestes świetnie zorganizowana, więc wszystko idzie do przodu. Płytki boskie. Mój ulubiony sposób kładzenia. taki misz masz wielkości. Az się boję ceny. Masz jakies namiary sklepowe? Pomarzyła bym sobie.

Ściskam Cie gorąco.

Tia, namiary cenowe: w DE 33 Euro za 1m2, w PL 260 zł za 1m2 formatu 30x30. Normalnie importerem zostanę.. Chyba, że gdzieś ktoś widział je w Polsce za cenę podobną jak w Niemczech wtedy nie będę ich wlec przez pół świata.

Hej Dorka, coś się wyjaśniło z wylewkami?

Panowie od płytek stwierdzili, że się beton podkurczył i nie przyssał właściwie do podłogi. Nie zrobili też w tym akurat miejscu wylewki w taki sposób, by zakrywała styropian niezależnie dla każdej płyty. /Takiej jakby odwróconej literki L, patrząc na przekrój/ Będą kuć i robić tak, żeby się wylewki przyssały do podłoża i do siebie.