Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Domu z klocków LEGO

dorkaS

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

musiałas mnie tak zaraz sprowadzić na ziemię???

eee idę robic kolację

Ale w moim przypadku, to tylko ta druga nienabyta część płytek :) razem z tą poprzednią partią robią się bardzo zjadliwe :)

Mój apetyt na Twoje wnętrzarskie opowieści wciąż rośnie:D

Boję się, że trochę zawiodę :)

Eee przerosło to moją wyobraźnię.... grunt żeby się przyssał :)

No, ja też podejrzliwie słuchałam wyjaśnień :) i to samo im powiedziałam.

Tej L-ki tam nie widzę, z reguły wylewka klawiszuje bo styropian jest źle położony. Oni chyba nie chcą wyciąć wszystkiego do poziomu zero (po obwodzie) i wylać beton bez styropianu?

Wylewka chrupie i klawiszuje tak do max. 30 cm od miejsca styku obydwu pomieszczeń. Chcą wyciąć wylewki ile się da, położyć płat siatki zbrojeniowej, poprawić styropian w razie potrzeby i dopiero zalać. Obydwa pomieszczenia były wylewane osobno, w odstępie 3 dni - i to wg mnie był zasadniczy błąd. Musiała jedna drugą wybulić do góry. Tak przynajmniej mi się wydaje.

Te 30 cm to w obie strony od tej krechy, którą widać w świetle drzwi.

http://i903.photobucket.com/albums/ac233/dorekspl/SDC10642_zps238e4b4d.jpg

Ale tam i tak ma być dylatacja prawda? w progu?

nic, ważne żeby zassało &&&

Na moje oko jakby dylatacji nie było, to tragedii też by nie było. Oba pomieszczenia są malutkie, chyba, że źle kombinuję. Na łapy patrzeć będę. Przy zalewaniu łazienki niestety nie byłam, kończyli o 23ciej. I s****

Tam jest zdaje się styk pomieszczenia z podłogówką i bez, wydaje mi się że musi być dylatacja, bo z jednej strony będzie zimny beton a z drugiej ciepły.

A tak w ogóle nie słuchaj mnie, bo ostatnio mam czarne okulary na nosie. Garbatym zresztą.

Ale ja Cię lubię słuchać, bo zadajesz niewygodne pytania :)

Styk jest, fakt, podłogówka jest ciut odsunięta od tego styku, ale nie za daleko.

Chyba śpiworek do -20 sobie zabiorę i będę koczować, aż wszystko zrobią.

Nota bene, było to jedyne miejsce, którego się czepiałam od samego początku, bo styropian był fatalnie położony tam, z takich skrawków. Poprawiono, ale ewidentnie jakieś przysłowiowe zgniłe jajo w tym siedzi.

Ja też się wymądrzam, tylko dlatego, że się napatrzyłam sporo. Sama wyobraźnia nie wystarcza :no:

Jak połączysz drewnopodobne z czymś spokojnym i nie wzorzystym, będzie ładny efekt. Zawsze, żeby błysnąć, można dodać jakiś ostry kolorowy akcent, stołek do siedzenia z kolorową poduchą, albo nawet tylko ręczniki.

To byłą propozycja drewno + szary gres dla Julianny

Julianna-bath01.jpg Julianna-bath02.jpg

A to jest spokojna i wyważona szara łazienka Barbary74 Guthouse_bath-DSC01357.jpg ale ubrana w fiolety.

Edytowane przez pestka56