dorkaS 15.10.2013 22:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 O, Luka, to blisko mojej. Będzie biała i jak dobrze pójdzie to dostanie dwie drewniane deseczki. I poplątanie z pomieszaniem na podłodze. Ale nie z gartunku drewnianego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.10.2013 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 Biało drewniana będzie piękna.Popatrz sobie jeszcze na drewniane płytki tutaj http://dekordia.pl/informacje/kolekcje-plytek-imitujacych-drewno.html Mnie ogromnie podobają się Cisa Ceramiche kolekcja Xilema i to każdy kolor. Dołożyłabym do nich prościutkie białe kafle i perłowo-szare ściany i sufit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 26.10.2013 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2013 Dorka, czasem mniej znaczy więcej;) czy jakoś tak to było?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 27.10.2013 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 W kwestii stracha, to wiesz kopa mu w 4 litery i "jak to JA nie dam rady!" W kwestii boazerii to ja chyba wole tradycyjnie pionową (bo pozioma kojarzy mi się z domkami ogrodowymi), tylko nie wiem czy chcesz ja na ściankach kolankowych czy też suficie? i w jakim kolorze naturalną czy białą? podrzucam do pooglądania (choć pewnie znasz ) http://marcinija.blogspot.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 27.10.2013 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 O, nie wiedziałam, że Miszaki nadal bloga prowadzą. Dechy na skosy, a skosy chcę mieć do samej kalenicy (jakbyśmy od wewnątrz patrzyli), na razie w kolorze naturalnym, a może w przyszłości białym. Strach za dnia jasnego jakiś mniejszy, ale po ciemku większy. A teraz cień będzie miał dłuższy, bo i ciemniej o godzinę szybciej się robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 27.10.2013 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 mi sie tam taka boazeria w poziomie podoba, o ile jest taka właśnie naturalna Fakt, że kojarzy się z domkiem w lesie. Strachowi nalej herbatki z miodem i cytryną i posadź w kącie niech siedzi, grzeje się i oswaja. na pewno się uda, przecież TY to robisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Chloe_ 27.10.2013 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2013 (edytowane) Mnie się bardziej widzi poziomo, bo też mam niestety skojarzenia (przy boazerii nie unikniesz, wiesz że to nasza blokowa spuścizna;) ). Pionowa kojarzy mi się z korytarzami u wujków i cioć, a pozioma przywołuje w pamięci górską chatkę, w której mieszkałam w jakieś wakacje:) Wrzucam kilka fotek, które wpadły mi w oko (wcale niekoniecznie poziome): Edit. A to kojarzy mi się z Twoim domkiem i jego niebieskimi drzwiami;) http://img689.imageshack.us/img689/1008/22i5.jpg Edytowane 27 Października 2013 przez _Chloe_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 28.10.2013 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Strach Cię tylko podpuszcza Dorka żeby zmobilizować do działania:yes::yes: Nie zadziałasz, nie dowiesz sie, czy dasz radę Boazeria drewniana to mi sie kojarzy z chatą w lesie lub ciociową w korytarzu a'la późny Gierek;) Za to biała jest taka sielska, swojska, skandynawska. I wtedy to już nieważne czy pionowo czy poziomo:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 28.10.2013 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 mi sie tam taka boazeria w poziomie podoba, o ile jest taka właśnie naturalna Fakt, że kojarzy się z domkiem w lesie. Dzięki Mnie się bardziej widzi poziomo, bo też mam niestety skojarzenia (przy boazerii nie unikniesz, wiesz że to nasza blokowa spuścizna;) ). Pionowa kojarzy mi się z korytarzami u wujków i cioć, a pozioma przywołuje w pamięci górską chatkę, w której mieszkałam w jakieś wakacje:) Wrzucam kilka fotek, które wpadły mi w oko (wcale niekoniecznie poziome) Ładne te inspiracje, takie niestandardowe. No i tak jest ze mną, ta ostatnia bardzo mi się podoba, ale chyba za bardzo by całość zdeterminowała. Boazeria drewniana to mi sie kojarzy z chatą w lesie lub ciociową w korytarzu a'la późny Gierek;) Za to biała jest taka sielska, swojska, skandynawska. I wtedy to już nieważne czy pionowo czy poziomo:D Dzięki, piszcie więcej o skojarzeniach i tym co Wam sie podoba. A ja sobie coś wywnioskuję i zrealizuję. Wrzucę w dzienniku niedługo kilka fotek poglądowych, co i jak powinno wyglądać. Stracha zwalczam, wykonałam właśnie chyba setkę telefonów. Nie ma jak budowanie na odległość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.10.2013 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Masz Dorka najczystszą skandynawie do podglądania http://www.villavonkrogh.com/2013/10/bord-dekk-deg.html Kilka fotek z tego blogu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 28.10.2013 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Dorka, ja wciaż czekam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agalind 28.10.2013 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Dorka, płytki są piękne. Wyglądają szlachetnie Co do pierwotnej koncepcji to obawiałabym się, że goście obok swojego imienia mogliby zacząć dopisywać teksty typu : " TU BYŁEM 07.05.2014 " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 28.10.2013 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 No na to nie wpadłam, dzięki Aga Z drugiej strony jakby zostawiali autografy, to byłoby bardziej autentycznie Muszę pomyśleć, jakby nie patrzeć ściana w wiatrołapie jeszcze nie jest zagospodarowana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 28.10.2013 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 fajne płyteczki wizja jak okreslasz wysokość płytek bardzo przypadła mi do gustu a pomysł na ścianę z podpisami przedni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zochna 28.10.2013 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Piękne bardzo płytki. Jaka szkoda, że już nie mam nic do opłytkowania .. A ściany do nich będą białe ? W kwestii boazerii - to może odwołać się do starej zasady - czy pomieszczenie ma się optycznie pogrubić czy pocieniować W pionie na skosach wyciągnie optycznie w górę - a w poziomie jakby na odwrót - czyli wyciągnie w bok . A właściwie w dwa boki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronin 28.10.2013 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Jak sobie wyobrażę ścianę z podpisami (fachowców) u mnie - to byłaby to ściana płaczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 28.10.2013 18:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Zochna miło Cię tu gościć Ściany będą białe, zarówno ta kafelkowa część, jak i ta nad kafelkami. Choć może zdarzyć się, ze w przyszłości biała farba zostanie zastąpiona jednym z kolorów występujących na podłodze (nie mylić z brudem). W zasadzie dobre pytanie - czy ja chcę pogrubić czy podłużyć te pomieszczenia? No, właśnie nie wiem. Głównie to chciałam, żeby się dało zawiesić huśtawkę lub hamak Zaznaczę jeszcze, żeby dobroczyńców nie mylić z fachowcami To w kwestii napisów na płytkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 28.10.2013 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Dorka cudne te kolorowe płytki!!Kurde podziwiam Cię za to że tak umiesz szukać, łączyć, mieszać... i wychodzi to fajnie. Tzn wyobrażam, sobie jak wyjdzie fajnie:) A z boazerią nie pomogę bo się zwyczajnie nie znam:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 28.10.2013 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2013 Drzwi? To naprawdę już?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edyta M 29.10.2013 01:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2013 Dorotko :hug:wiesz , ze jestes DEBESCIARSKA ..... nie wiem jak Ty to robisz , Twoje koncepcje budowlane sa odmienne od moich , a i tak mi sie podobaja :p:p..... i to BARDZO ....... Przeczytalam Twoje ostatnie wpisy w dzienniku dotyczace zakupow u " lokalnych " ( moja reakcja ) ......... teraz juz wiesz dlaczego ja kupuje w necie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts