Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Domu z klocków LEGO

dorkaS

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Biało drewniana będzie piękna.

Popatrz sobie jeszcze na drewniane płytki tutaj http://dekordia.pl/informacje/kolekcje-plytek-imitujacych-drewno.html Mnie ogromnie podobają się Cisa Ceramiche kolekcja Xilema i to każdy kolor. Dołożyłabym do nich prościutkie białe kafle i perłowo-szare ściany i sufit.

• 2 weeks później...

W kwestii stracha, to wiesz kopa mu w 4 litery i "jak to JA nie dam rady!"

W kwestii boazerii to ja chyba wole tradycyjnie pionową (bo pozioma kojarzy mi się z domkami ogrodowymi), tylko nie wiem czy chcesz ja na ściankach kolankowych czy też suficie? i w jakim kolorze naturalną czy białą? podrzucam do pooglądania (choć pewnie znasz :) ) http://marcinija.blogspot.com/

O, nie wiedziałam, że Miszaki nadal bloga prowadzą.

Dechy na skosy, a skosy chcę mieć do samej kalenicy (jakbyśmy od wewnątrz patrzyli), na razie w kolorze naturalnym, a może w przyszłości białym.

Strach za dnia jasnego jakiś mniejszy, ale po ciemku większy. A teraz cień będzie miał dłuższy, bo i ciemniej o godzinę szybciej się robi.

mi sie tam taka boazeria w poziomie podoba, o ile jest taka właśnie naturalna :) Fakt, że kojarzy się z domkiem w lesie.

Strachowi nalej herbatki z miodem i cytryną i posadź w kącie niech siedzi, grzeje się i oswaja. na pewno się uda, przecież TY to robisz. :D

Mnie się bardziej widzi poziomo, bo też mam niestety skojarzenia (przy boazerii nie unikniesz, wiesz że to nasza blokowa spuścizna;) ). Pionowa kojarzy mi się z korytarzami u wujków i cioć, a pozioma przywołuje w pamięci górską chatkę, w której mieszkałam w jakieś wakacje:)

Wrzucam kilka fotek, które wpadły mi w oko (wcale niekoniecznie poziome):EDC070112GreatIdeas03-4001.jpg250723904225499121_xmLPdSd4_c11.jpg

Edit. A to kojarzy mi się z Twoim domkiem i jego niebieskimi drzwiami;)

http://img689.imageshack.us/img689/1008/22i5.jpg

Edytowane przez _Chloe_

Strach Cię tylko podpuszcza Dorka żeby zmobilizować do działania:yes::yes::yes: Nie zadziałasz, nie dowiesz sie, czy dasz radę:)

Boazeria drewniana to mi sie kojarzy z chatą w lesie lub ciociową w korytarzu a'la późny Gierek;) Za to biała jest taka sielska, swojska, skandynawska. I wtedy to już nieważne czy pionowo czy poziomo:D

mi sie tam taka boazeria w poziomie podoba, o ile jest taka właśnie naturalna :) Fakt, że kojarzy się z domkiem w lesie.

Dzięki :)

Mnie się bardziej widzi poziomo, bo też mam niestety skojarzenia (przy boazerii nie unikniesz, wiesz że to nasza blokowa spuścizna;) ). Pionowa kojarzy mi się z korytarzami u wujków i cioć, a pozioma przywołuje w pamięci górską chatkę, w której mieszkałam w jakieś wakacje:)

Wrzucam kilka fotek, które wpadły mi w oko (wcale niekoniecznie poziome)

Ładne te inspiracje, takie niestandardowe.

No i tak jest ze mną, ta ostatnia bardzo mi się podoba, ale chyba za bardzo by całość zdeterminowała.

Boazeria drewniana to mi sie kojarzy z chatą w lesie lub ciociową w korytarzu a'la późny Gierek;) Za to biała jest taka sielska, swojska, skandynawska. I wtedy to już nieważne czy pionowo czy poziomo:D

Dzięki, piszcie więcej o skojarzeniach i tym co Wam sie podoba. A ja sobie coś wywnioskuję i zrealizuję. Wrzucę w dzienniku niedługo kilka fotek poglądowych, co i jak powinno wyglądać.

Stracha zwalczam, wykonałam właśnie chyba setkę telefonów. Nie ma jak budowanie na odległość.

No na to nie wpadłam, dzięki Aga :) Z drugiej strony jakby zostawiali autografy, to byłoby bardziej autentycznie :) Muszę pomyśleć, jakby nie patrzeć ściana w wiatrołapie jeszcze nie jest zagospodarowana...

Piękne bardzo płytki. Jaka szkoda, że już nie mam nic do opłytkowania ..

A ściany do nich będą białe ?

W kwestii boazerii - to może odwołać się do starej zasady - czy pomieszczenie ma się optycznie pogrubić czy pocieniować :)

W pionie na skosach wyciągnie optycznie w górę - a w poziomie jakby na odwrót - czyli wyciągnie w bok ;).

A właściwie w dwa boki.

Zochna miło Cię tu gościć :)

Ściany będą białe, zarówno ta kafelkowa część, jak i ta nad kafelkami. Choć może zdarzyć się, ze w przyszłości biała farba zostanie zastąpiona jednym z kolorów występujących na podłodze (nie mylić z brudem).

W zasadzie dobre pytanie - czy ja chcę pogrubić czy podłużyć te pomieszczenia? No, właśnie nie wiem. Głównie to chciałam, żeby się dało zawiesić huśtawkę lub hamak :)

Zaznaczę jeszcze, żeby dobroczyńców nie mylić z fachowcami :) To w kwestii napisów na płytkach.

Dorotko :hug:wiesz , ze jestes DEBESCIARSKA ..... nie wiem jak Ty to robisz , Twoje koncepcje budowlane sa odmienne od moich , a i tak mi sie podobaja :p:p:p..... i to BARDZO .......

Przeczytalam Twoje ostatnie wpisy w dzienniku dotyczace zakupow u " lokalnych " :rotfl:( moja reakcja ) ......... teraz juz wiesz dlaczego ja kupuje w necie .