Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Domu z klocków LEGO

dorkaS

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jakie tu tłumy :)

Małgoś, no chyba ze sto lat Cię nie widziałam (tutaj) :)

Jeszcze jakieś 300km i będę odbierać wełnę. Właśnie się boleśnie przekonałam, że zapomniałam pewnego urodzinowego prezentu i APARATU!!!! ale to się da załatwić :) I jeszcze nie mam kluczy do siebie, ale to taaakie drobiazgi. Poza tym świeci piękne słoneczko.

Koniec tweetowania, rozpoczynam (ty)dzień roboczy.

Oświadczenie:

Nie wiem czy wiecie, ale to cudowne uczucie móc zatrzymać się tu i ówdzie zygzakując przez całą Polskę. Jesteście fantastyczne!

Kawa mi smakowała tu i ówdzie znakomicie, a rozmawiać z Wami na żywca smakuje jeszcze lepiej. Uzależniam się, więc uważajcie, by w porę mi odmawiać, bo potem nie będzie wyjścia :) :)

Drzwi zewnętrznych jeszcze nie ma, mają być w środę.

Drzwi wewnętrznych jeszcze nie wybierałam, choć jednymi się niezwykle zainspirowałam i pomysł ukradnę.

Udało mi się odebrać wełnę i omówić kwestię poddasza, boazeria będzie pionowa, w pokojach, w łazience i na korytarzu sufity będą zrobione po 'ludzku' czyli z kartongipsu, będą pływające (a raczej latające, początek wpisu dedykowanego męcz się, o co chodzi koniec wpisu dedykowanego

Tudzież ustalić dalsze działania elektryczne i hydrauliczne.

Pan od wylewki i tynków potwierdził termin rozpoczęcia robót ( tu na razie mój entuzjazm jakby mniej wylewny).

Łazienka dolna ma płytki na ścianach. Fug jednak nie zobaczę tym razem, bo będą dopiero w przyszłym tygodniu (obsuwa kontrolowana).

Próg jest niedaleko od miejsca docelowego, podziurawiony jak ser szwajcarski.

Piwniczka na razie sucha, a studzienka chłonna kilka metrów od domu pełna do trzeciego kręgu (czyli zapełnia się po 3 tyg. niezbyt ulewnych deszczów, w sumie ma cztery kręgi).

Na poniedziałek wystarczy.

Och, Dorka, jak ja Ci zazdroszczę tego zygzakowania:yes: Inna sprawa, ze szkoda, ze Ty zygzakujesz w kierunku południowym a nie północnym:D

Mogłoby być lepiej, ale mogłoby być gorzej. Przynajmniej coś zbiera, bo piwniczka sucha (na razie).

I o to chodziło:D