Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Domu z klocków LEGO

dorkaS

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dorka, musisz być jak rybka doris z gdzie jest nemo...

zbieżność imion nie przypadkowa??? :)

pamięć krótka - długotrwałej brak...

nie rozpamietuj drobnych potknięć, bo Cię pozre ten stwór paskudny zwany zmeczeniem budowlanym...a tak blisko do świąt i kreacji mumia 2013;)

wierze w Twój optymizm

przesyłam usciski:hug::hug::hug:

Zbierz tych swoich fachowców razem i zamknij ich w spiżarce, jak z miesiąc poodmaczają odciski to sami się przyznają i zapłacą (tylko powiedz za co zamykasz). Możesz wpuścić kilka węgorzy elektrycznych jak będą zatwardziali .
sorry ale padłam:D Dorka ja Cię mocno ściskam i podziwiam hart ducha wiesz? Że tam jakies pióra w ruch nie poszły...

Moja córka obświętowała nasz dom sylwestrowo jako pierwsza. Bawili się jeszcze tylko na wylewce w salonie. Żadne zdjęcia nie wyszły bo beton wisiał w powietrzu :cool:. Jak przyjechaliśmy 1-ego po południu, jeden z jej kupli spał na brzuchu wtulony w rozwiniętą rolkę wełny. Mało nie padłam z wrażenia. Sorbona i Gregora jednym słowem była

Bardzo mi się ta historia podoba. I od razu notuję sobie w łepetynie, żeby coś na podłogi rzucić. I oczywiście zachować kilka worów ze skrawkami wełny dla ekstremalnych gości :)

U nas tez wybor wc V&B ale wersja subway2.0

Subway'e są podobno na topie. Czyli trafiasz idealnie w trendy :)

Witam sie i ja u Ciebiehttp://forum.barcis.pl/images/smilies/hejka.gif

Piekne okna i zabki i swinkihttp://forum.barcis.pl/images/smilies/brawo.gif

Czesto bywasz na budowie czy wiekszosc przez telefon? Ja po posadzkach doszlam do wniosku, ze jednak lepiej mi idzie, jak przez telefon na odleglosc wszystko nadzorujehttp://forum.barcis.pl/images/smilies/sz_usmiech.gif

Teresko, miło mi Cię powitać u mnie :)

Ostatnio bywam często. W tym roku pobiłam mój rekord budowlany i w PL byłam 7 razy, z czego w pobliżu budowy spędziłam w sumie koło 50 dni, łącznie z obecnym pobytem. Największą wpadką jak do tej pory były kląskające wylewki oraz obecnie nieszczęsne drzwi. Reszta to drobiazgi. Nie do końca jestem zadowolona z tynków, ale to raczej niezadowolenei na poziomie milimetr tu, milimetr tam.

cześć Dorka :hug:

jak miło czytać takie wpisy, pełne entuzjazmu (mnie zaraziłaś).

cieszę się ogromnie, że wszystko idzie zgodnie z planem i wizja Sylwestra jest już wręcz namacalna. i na pewno zagubione płytki również na czas powrócą z Pirenejów i wylezą z borów, żeby na czas zalegnąć na swoim miejscu.

ściskam mocno

Cieszę się, że Cię zaraziłam. Jak ja się nie daj Bóg, wyleczę, to przyjadę po porcję na Mazury.

Dorka jak ja lubię cię czytać! uśmiech zaraz u mnie gości :)

Drzwi (choć tylko od tyłu widoczne) piękne no i deska na poddaszu- moje klimaty!

SERDECZNOŚCI PRZESYŁAM :)

Miło jest wiedzieć, że komuś moje wypociny poprawiają humor :)

Jak to wyrwane z zawiasów i to do środka?

Ściślej górny zawias (jeden z trzech) ma luźny, nawet bardzo kontakt z framugą. Wyobraź sobie, że wpada jedna z mitycznych Furii i wali moimi drzwiami o ścianę (tak ja sobie to wyobrażam).

Dorka, musisz być jak rybka doris z gdzie jest nemo...

zbieżność imion nie przypadkowa??? :)

pamięć krótka - długotrwałej brak...

nie rozpamietuj drobnych potknięć, bo Cię pozre ten stwór paskudny zwany zmeczeniem budowlanym...a tak blisko do świąt i kreacji mumia 2013;)

wierze w Twój optymizm

przesyłam usciski:hug::hug::hug:

Tia, w sumie ta Doris była bardzo sympatyczna. Muszę sobie puścić kiedyś mój ulubiony fragment z dentystą i akwarium.

Ktoś coś wynosił/wnosił i nie mógł się przepchać??? Kurcze, trzeba wymieniać??

Po eliminacji różnych rzeczy podejrzewam niestety wiatr. Bo był taki moment, gdy pewni mądrale kłódki pozamykali wszędzie, ale drzwi i okien już nie. Ale dowiaduję się powoli. Co do wymiany nie wiem, w środę będę wiedzieć coś konkretnego. Ty zawałów nie leczysz, prawda? Nawet tych wirtualnych? Czułabym się raźniej....

Oby ten numer z drzwiami balkonowymi był jedynym mytem jakie zapłacisz za budowę domu. Życzę Ci tego bardzo, bardzo

Ja sobie również.

Zbierz tych swoich fachowców razem i zamknij ich w spiżarce, jak z miesiąc poodmaczają odciski to sami się przyznają i zapłacą (tylko powiedz za co zamykasz). Możesz wpuścić kilka węgorzy elektrycznych jak będą zatwardziali.

Plan boski :) Upchałabym ich tam wszystkich i docisnęła kolanem drzwi. Jest tylko jeden szkopuł. Wyjątkowo, absolutnie wyjątkowo w tym roku mój basen na razie się nie napełnia. Cuda po prostu. Mam na razie jedną mokrą plamkę przy podłodze. Ale może czeka z dostawą świeżej wody na identyfikację winnego.

sorry ale padłam:D Dorka ja Cię mocno ściskam i podziwiam hart ducha wiesz? Że tam jakies pióra w ruch nie poszły...

Też podziwiam :) Się samą. Że taka miła dalej jestem. Ale ze strony psychologicznej bardzo podobały mi się moje wywiady środowiskowe z każdą grupą wykonawców. Nawet nie wili się profilaktycznie, ale jak na spowiedzi zeznawali, co robili w danym czasie. Choć może następnym razem usłyszę " z grzechów, które ostatnio zapomniałem wyznać...."

Ech Dorka ale cudna ta łazienka Ci wyjdzie...

Czy podłogę już Pan kładzie?

Jeszcze nie :) Ale widzieliśmy się, ustaliliśmy, i jak zdążymy to będzie na święta, a jak nie zdążymy to nie będzie :) /mam cichutką nadzieję, że będzie/

Dorka, mi sie wszystko podoba: i żaba i świnki i pomięte i brudno-stare kafelki:yes: Efekt końcowy pewnie powali na kolanka;)

Tylko akcji z drzwami balkonowymi współczuję, bo nic tak nie boli jak ludzka głupota. Szkoda tylko, że boli nie tego co powinna;)

Dorka, mi sie wszystko podoba: i żaba i świnki i pomięte i brudno-stare kafelki:yes: Efekt końcowy pewnie powali na kolanka;)

Tylko akcji z drzwami balkonowymi współczuję, bo nic tak nie boli jak ludzka głupota. Szkoda tylko, że boli nie tego co powinna;)

Co do efektu końcowego, nie wiem.

Drugą ludzką głupotę przerabiam z firmami spedycyjnymi. Człek im całkiem sporo płaci za przewóz, z te barany z uśmiechem na paszczu informują, że za pół godziny będą z paletą płytek. Szczegół, że odbiorca jest w całkiem innym miejscu....

Zabiłam :)

Żartuję :)

Jednemu zmyłam głowę, opierniczyłam centralę. Z inną spedycją o dziwo ludzkim językiem da się dogadać, bez najmniejszych popędzań z mojej strony. Wiedzą, gdzie towar przebywa, kto i o której będzie jechał. Da się? da się.

O kafelkach Vivesa już Ci pisałam - boskie są i podłogę będziesz mieć piękną.

Ostatnio trafiłam na kuchenne Opoczno na ściany

Opoczno_FIELD_BLUE-02.jpg Opoczno_ITALIAN_FRESCO-01.jpg Opoczno_MORNING_FOG-02.jpg

Kolejno Field Blue, Italian Fresco, Morning Fog

Podobają mi się, ot co :wiggle:

Morning Fog są w wersji białej i szarej

Field Blue mają trochę niebieskiego Opoczno-Field Blue.jpg

Są jeszcze Cuban Cube OPOCZNO-Cuban Cube.jpg Te mają 7 kolorów od białego po antracyt.

Crystal Palace OPOCZNO-Crystal Palace.jpg białe, szare i odcienie czekolady.

http://www.opoczno.eu/plytki.php?kolekcja=k152&m=399

Edytowane przez pestka56