Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Domu z klocków LEGO

dorkaS

Recommended Posts

Kuchenka była darowana i używana, podpięta dopiero w sobotę, prawdopodobnie zawilgocona lekko i stąd się brało wywalanie wrażliwej bądź co bądź różnicówki, kłopoty z pompą nieprzewidziane, a zamontowanego wcześniej podgrzewacza nie moglliśmy przetestować, bo wody nie było, przez niedziałającą pompę.

Wygląda to wszystko strasznie, ale to mowa o trzech dniach, niedzieli nie liczę. W piątek po południu problemy się zasygnalizowały, w sobotę usiłowaliśmy je rozgryźć, a poniedziałek to dzień napraw ostatecznych. Gdybyśmy byli na miejscu, a nie robili tego wszystkiego używając telepatii i zdjęć poszłoby gładziej.

Jedyną rzeczą, która tak naprawdę została przeoczona przez hydraulika to przetarcie kabla na pompie. Jednakże działała podczas jego testów i faktycznie mógł tego nie zauważyć lub związać przyczynowo słabszej pracy hydroforu z rzeczywistą przyczyną.

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ale do marca skończysz co?

ps. EZS Dorka specjalnie robiła tymczasówki, żeby mieć o czym pisać po sławetnym sylwestrze :)

Do następnego sylwestra, Wielkanocy tam nie planuję :)

Już będzie ciepło, i nie wszystko byłoby takie skomplikowane :)

A, rozumiem, to były instalacje na szybko, byle Sylwester był :)

No to pisz, pisz, bo jestem ciekawa, co jeszcze się wydarzy :D

Oj, tam, na szybko to tylko kuchenne, reszta na wieki wieków. Inaczej to na sylwestra nosiłabym wodę wiadereczkiem z rurki fi 15.

Na Wielkanoc będzie ciepło, bo ustaliliśmy, że wówczas będziemy juz w rzece pływać.

Z innych rzeczy, błądząc po forum dotarłam do dziennika E&K i przeczytałam to;

http://www.mam-serce.pl/komu-pomagam...-pomagamy-nowi

To ich mała, wyczekana Zuzia.

Dorka BARDZO, bardzo Ci DZIĘKUJĘ :hug: za całą opowieść, a za dzisiejszy fragment szczególnie.

Wróciły do mnie wspomnienia naszego początku, radości i lęków, uciechy z każdego udanego, bo przecież na własnym, dnia. I... wiesz, z tego nic po tych kilku latach nie odpłynęło w siną dal. Nadal po dniu w mieście wracam i mam ochotę pokrzyczeć: Dom, wreszcie :wiggle: Bardzo Ci tego życzę

pestko, normalnie się rumienię :)

A wiesz, że ja w tym domu pewnie nigdy nie zamieszkam :(

I zestarzeję się, gdzieś indziej, po trochu wbrew swej woli.

No, chyba, ze plan, nawet nie B, ale Z, kiedyś wypali.

Dorka, to mnie zaskoczyłaś maksymalnie i... zasmuciłaś :( :confused: Wkładasz w ten dom tyle serca i energii. Z taką pasją działasz !!! Nie zniosłabym na Twoim miejscu świadomości, że mogę w takim domu nie zamieszkać.

pestko, normalnie się rumienię :)

A wiesz, że ja w tym domu pewnie nigdy nie zamieszkam :(

I zestarzeję się, gdzieś indziej, po trochu wbrew swej woli.

No, chyba, ze plan, nawet nie B, ale Z, kiedyś wypali.

No, ale może dzieciom się przyda. W końcu w Polsce mamy całkiem niezłe (jeszcze) szkolnictwo wyższe i do tego nadal za darmo ;)

Spełniłam swoje marzenie. Wiecie, jakie to cudowne uczucie?

Ja jeszcze nie wiem..., ale chciałabym poczuć tak samo :hug:

Mocno wierzę Dorotko, że zamieszkacie. Pierwsze święta macie już za sobą :).

Nie masz pojęcia jak się cieszę, że napisałaś u mnie o swoich dechach, bo dzięki temu nie tylko mogłam je zobaczyć, ale przede wszystkim mogłam Cię poznać. Nie szkodzi, że tylko wirtualnie. To wystarcza by czuć, że jesteś osobą, z którą chce się być (cieszyć, smucić, gdybać, kibicować, wspierać i czerpać energię :))