Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Domu z klocków LEGO

dorkaS

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

I zestarzeję się, gdzieś indziej, po trochu wbrew swej woli.

Taaaa, a ja to się starzeje bo tak chcę , heee? spełniam marzenia ;)

Wiesz co mnie w Twej opowieści najbardziej zastanawia??

Jak ty do cholery upchnęłaś trójkę dzieci i zlewozmywak z obudowa do Twojego samochodu ????tfuuuu niebieskiej korwety ; miało być) ??

Taaaa, a ja to się starzeje bo tak chcę , heee? spełniam marzenia ;)

Wiesz co mnie w Twej opowieści najbardziej zastanawia??

Jak ty do cholery upchnęłaś trójkę dzieci i zlewozmywak z obudowa do Twojego samochodu ????tfuuuu niebieskiej korwety ; miało być) ??

Ech, malka, wykorzystujesz tendencyjnie cytat :)

To, że dzieci i zlewozmywak (składany, niczym z ikei) to pikuś, ale trzeba było zobaczyć te hałdy innych rzeczy....

Ależ Ty masz piękne okna :D Nie wiem, czy z zewnątrz, czy od środka piękniejsze.

Też je kocham. Mają jeden minus, te wszystkie załamania się nie najlepiej myje. Wiem, bo jedno umyłam w pokoju przeznaczonej dla mojej dzielnej Teściowej.

Dorka, a krzesła skąd masz takie ???

to komplet z dziadkowym stołem ??

Tak jest :) Tylko dotychczasowi właściciele je po macoszemu potraktowali i niestety trochę ucierpiały. Mam nadzieję, że da się je odnowić. Stół na zdjęciu to nie ten właściwy. Tamten jest okrągły i rozsuwany.

U mojej Babci były okna tzw. weneckie - potrójne, składane na 3 i w dodatku podwójne ramy (jedno okno = 6 szyb), zewnętrzne i wewnętrzne, a i jeszcze lufciki. To się dopiero myło. Pamiętam jak sąsiadka przywiozła wspaniały prezent z Niemiec. Nie mogłyśmy uwierzyć, że odtąd koniec z męką docierania szyb do sucha. Że myje się najpierw ramy, a potem biała magiczna ściereczka, bardzo ciepła woda bez kropelki detergentu i 15 minut czasu na oba wielkie okna. Zero wycierania na sucho, a szyby jak kryształ.

Do dziś mam te ściereczki i nadal są super. Ale mam też Villedy i Jana Niezbędnego. Działają genialnie, a potem pranie i znów są gotowe.

U Jagny nie tak dawno była cała dyskusja na temat ściereczek, polecam. W końcu parownicę też przez nie nabyłam :)

Wyobrażam sobie takie weneckie okienka do mycia, szczególnie jak farba gdzieniegdzie odchodziła :)

W obecnym domu mam duże powierzchnie, niedzielone. I w zasadzie jest mi obojętne czy myłabym takie, czy dzielone. Jedyna rzecz, którą w niebieskich okienkach, ktoś kiedyś znienawidzi, to te wszystkie zagięcia i zakamarki w drewnie.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Jak mam dobry nastrój, to lubię sobie pomarzyć.

Np. o tym, by cały ogród przykryć tunelem :) W sumie wąski jest.

1621802_702968619754565_1060947546_n.jpg

O a ja Ci akurat wczoraj chciałam wkleić zdjęcie domku z wisterią, ale stwierdziłam, że nie będę Ci spamować :D

Ale teraz się czuję usprawiedliwiona :D

http://www.desiretoinspire.net/storage/allpostphotos/trapgevels_binnenkoer.jpg?__SQUARESPACE_CACHEVERSION=1392840444539

źródło