Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Domu z klocków LEGO

dorkaS

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W łazieneczce dolnej :)

http://i903.photobucket.com/albums/ac233/dorekspl/P1110471_zpsb92db63d.jpg

Zdążył się w międzyczasie cokół odspoić od podłogi.

Fajne to linoleum;)

Chyba masz cierpliwość na drugie, co?

U nas cegła przy kominku, niby nic nadzwyczajnego, a i tak większość pyta czemu nie marmur:cool:

no faktycznie wytarte :lol2: daj chłopu kałamarz....

To zeżre...

Fajne to linoleum;)

Chyba masz cierpliwość na drugie, co?

U nas cegła przy kominku, niby nic nadzwyczajnego, a i tak większość pyta czemu nie marmur:cool:

Tia, a de domo zen :)

Czyli lokalne upodobania górą :)

:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

Chociaż właściwie to trochę smutne, zważywszy o jakim poziomie wiedzy o możliwościach wykańczania świadczy :(

Albo wysokim poziomie wzornictwa współczesnych linoleów :)

Z linoleum się uśmiałam :) Ulubione pytania są fantastyczne, człowiek się po pewnym czasie przyzwyczaja i uśmiecha. Twoje jednak biją na głowę, szczególnie te okienne.

A pięknego holu zazdroszczę. Moje najulubieńsze ułożenie.

Biel to dla mnie jedyny włąściwy kolor na ścianach. Jeżeli kolor to punktowo, jedna sciana. Kiedys mój pokój byl pomalowany caly na taki ceglasty kolor - teraz bym się w tami pomieszczeniu ze czuła...........chociaż teraz jest jeszcze gorzej. Moja mama sobie go przemalowala na takie pogrzebowe kolory - fiolet i bordo, no masakra. Jak jestem u nich to mam dosłownie kolorystyczną klaustrofobie. Dlatego jak tam jade to biore ze sobą jasną narzutę na łóżko (bo ta tez jest bordowa) i lampke nocną,, żeby doswietlić pokoj wieczorem. Moja mama z tych co sie majstra pytają, jaki kolor dać.:bash:

Pokażesz więcej zdjęć łązienki?

Ps. Jakie vivesy masz "do poglaskania"?

Niestety żadnego z vodevila, ale kilka różnych z serii 1900 :) zaskoczeniem były dla mnie kolory i faktura, szczególnie, ze wcześniej widziałam niektóre z 1900 w świetle jarzeniówek w sklepie i wydawały mi sie dużo żywsze niż potem te, które miałam w ręku.

Cierpię na głęboki smutek :) w pomieszczeniach czarnych, szarych i brązowych ( i cierpiałabym w fioletach, choć bordowy nie najgorzej mi się kojarzy.

Łazienka na razie przypomina obraz nędzy i rozpaczy, (choć nie z powoduu płytek) ale poszukam jutro w fotkach, czy coś sensownego się nada.

Czesc Dorka :D

Mam pytanie.... kiedy to linoleum wymienicie na gres?

a ta niebieska folia w oknach, to sie wam wezre w ramy..nie boisz sie tego?

:rotfl::rotfl::rotfl:

Fajnie ze dajesz znac co u Was budowlanie sie dzieje... biel na scianach odzwierciedla zupelnie inny domek... taki juz domek a nie dom w trakcie budowy :) ahh jak ja sie nie moge doczekac tego efektu u siebie :rolleyes:

Pozdrawiam cieplutko :bye:

Mieszkamy od czasu do czasu w wersji mocno kempingowej. Ale to co piszesz o rachunkach bardzo mi się podoba :)

W każdym razie wrażenia są niezłe, opatulenie domu ewidentnie daje dobre wyniki.

Wszędzie się szwendam, tylko do siebie nie zajrzę.

A, fuj.

Co za gospodyni.

Gosiu, ładna ta artyczna boazeria, choć faktycznie trochę ciemna. Przynajmniej dla mnie za ciemna.

Myślę o czymś jasnym, ale nie na tyle żeby widać było non stop brudne łapki. W dodatku jeszcze nie wiem, co to ma być.

A tak na boczku, oglądnąwszy w necie 1000 i 1 obrazków różnych boazerii dochodzę do wniosku, że w granicach dokładności wszystkie są na jedno kopyto. Bo technicznie nie da się ich zrobić kompletnie różnych. I to mnie podtrzymuje na duchu. Jeden ocet na półce = brak wyboru. Czasem to dobrze. Oczywiście jeśli zdecyduję się na boazerię :) Bo, drodzy Państwo takich płytek, czyli fliz(ów) to już mamy miriady....

Malowanie zakończone.

I pozwolę sobię wkleić złotą myśl, mojego głównodowodzącego od malowania. Bo mnie intryguje. A zobaczyć efektów poprawek na własne oczy chwilo nie mogę.

A więc cytata: " ... zakończyliśmy poprawki. Reszta w Pani rękach...."

No i nie wiem czy się cieszyć czy bać.