Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Domu z klocków LEGO

dorkaS

Recommended Posts

dorka kolorystyka dowolna, Arctica pomalowała i dechy i sklejkę na ciemno bo tak lubi i przy tylu zwierzach wycierających się o ściany wydaje się najlepszym rozwiązaniem.

Dałam ten przykład bo wydaje mi się bardzo prosty dla samorobów. U siebie możesz nawet szafir walnąć albo i przecierkę niebiesko turkusową :lol:

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dorciu,

Ale się cieszę, że mój link na coś się przydał :).

Pokażesz Twój wiatrołap? Przepraszam jeśli gdzieś wklejałaś. Łatwiej będzie coś radzić :).

Zaskoczyłaś mnie, że nie chcesz cegły :lol2: Jestem przekonana, że Twoja byłaby prawdziwa, a taka sama w sobie jest inna :D

I pokaż koniecznie ten wzór w łowickie pasy :D

Co do impregracji fug to kupiliśmy w Casto HG do impregnacji fug - docelowo do fug w prysznicach. Niestety jeszcze nie smarowaliśmy, więc nie wiem jaki daje efekt.

Do płytek mają coś takiego

HG nie jest niestety tani, ale z pewnością godny polecenia ze względu na jakość.

Cegły impregnowaliśmy TYM Pierwszą warstwę bardzo piły, ale przy drugiej była już fajna bariera. To jednak bardziej impregnat do kamienia.

Przybiegłam zobaczyć co słychać i zaintrygowała mnie podłoga z desek w "łowickie pasy". No, no rozumiem, że podłoga robiona przez stolarza, będzie olejowana czy lakierowana. Kiedy będzie można ją zobaczyć w Twoim domku jestem bardzo ciekawa. U mnie właśnie kładzie się deska barlinecka. Pozdrawiam

• 2 weeks później...
Dorciu,

Ale się cieszę, że mój link na coś się przydał :).

Pokażesz Twój wiatrołap? Przepraszam jeśli gdzieś wklejałaś. Łatwiej będzie coś radzić :).

Zaskoczyłaś mnie, że nie chcesz cegły :lol2: Jestem przekonana, że Twoja byłaby prawdziwa, a taka sama w sobie jest inna :D

I pokaż koniecznie ten wzór w łowickie pasy :D

Co do impregracji fug to kupiliśmy w Casto HG do impregnacji fug - docelowo do fug w prysznicach. Niestety jeszcze nie smarowaliśmy, więc nie wiem jaki daje efekt.

Do płytek mają coś takiego

HG nie jest niestety tani, ale z pewnością godny polecenia ze względu na jakość.

Cegły impregnowaliśmy TYM Pierwszą warstwę bardzo piły, ale przy drugiej była już fajna bariera. To jednak bardziej impregnat do kamienia.

Okazało się, że zdjęć wiatrołapu pokazującego wiatrołap w całości nie ma, wszystko zdjęcia typu punktowego - ale mam nadzieję, że lada moment będę mieć :)

Za impregnaty bardzo dziękuję, już sobie posprawdzałam, mam nadzieję, że jak w/w lada moment je wypróbuję na żywo.

Cegły nie ma, bo jak już pisałam, ponad 11 tys.sztuk na elewacji wystarczy - a ponieważ buduję się kosmicznie długo, to już przez forum przeleciało 100 i 1 trendów wnętrzarskich. To, co było prawie niespotykane było lat temu 6, teraz jest wszędzie, w tym i cegła - więc mi się trochę opatrzyła. Co nie zmienia faktu, że na Twoje świetliki mogłabym patrzeć godzinami niczym kocur na grasujące myszki.

Witam :)

co slychac w domku z niebieskimi okienkami i drzwiami? :D

kiedy wizytacja w Pl? :rolleyes:

pozdrawiam slonecznie :hug:

Niedoszłe wizytacje w Pl przesuwają się niczym paciorki różańca, a to komuś jakieś narośle na nogach do wycięcia wyrastają, a to nagły i niespodziewany wyciek środków przeznaczonych na budowlane wojaże, a to komuś innemu samochód się zbiesi. I tak schodzi i schodzi, a tam podobno poprawki malarskie się odbyły, i podłoga się położyła na dole, więc wszystko się dzieje bez mego udziału ( a przynajmniej wyłącznie przy rzadkim i jedynie werbalnym).

Przybiegłam zobaczyć co słychać i zaintrygowała mnie podłoga z desek w "łowickie pasy". No, no rozumiem, że podłoga robiona przez stolarza, będzie olejowana czy lakierowana. Kiedy będzie można ją zobaczyć w Twoim domku jestem bardzo ciekawa. U mnie właśnie kładzie się deska barlinecka. Pozdrawiam

Na temat podłogi to tu i zbiorczo :)

Podłoga robiona przez stolarza, olejowana i w pasy. Niestety skutkiem pewnych nieścisłości (zastanawiam się, czemu ja w dziedzinie sprawdzania wszystkich faktów przed, jestem zdeterminowana przez jedyny słuszny kolor włosów i nigdy nie nauczę się sprawdzać wszystkiego co do milimetra i ostatniej kropki na końcu zdania) - czyli pytajników i zdań retorycznych po stronach inwestor-wykonawca - pasy łowickie są szerokie niczym pas kontuszowy, a nawet ich cały rządek - co spowodowało u mnie czkawkę budowlaną i do tej pory mi nieelegancko jakieś dźwięki z gardła wydobywają ( tu proszę sobie wstawić brzydkie wyrazy, głównie pod moim adresem) - znaczy koncepcja wizualna została zmieniona w locie - podobno jeśli chodzi o wykonanie to mucha nie siada, ale pojedziem to i uwidzim. (po malowaniu ostatnim, wiara ma szwankuje i po Tomaszowemu (nomen-omen) żądam dowodów. A koncepcji się nie dało zmienić, bez zniszczenia 30 m2 desek, bo w owym czasie, gdy raczyłam byłam otworzyć mms, to juz deski były przyklejone do płyt OSB na ament, albo i dwa.

Hej Dorka:hug::hug::hug:

biorę udział w nierównej walce ... elewacja, bruk, ogród i taras .... wszystko naraz;) ale mam wrażenie, że wygrywam kolejne bitwy....może i wojne????

opowiem paszczowo jak się spotkamy - o ile nic sie u Ciebie nie pozmienia i plany aktualne....nie mam czasu do nas wskoczyc na pogaduszki, bo haruję niczym wół - roboty w pracy mnóstwo, koniec roku sie zbliża i w wojsku egzaminy...ale z poczatkiem lipca chaos ustanie...mam nadzieje;) przynajmniej ten w robocie....

przesyłam buziaki i usciski:bye::bye::bye::bye:

Hej Dorka:hug::hug::hug:

biorę udział w nierównej walce ... elewacja, bruk, ogród i taras .... wszystko naraz;) ale mam wrażenie, że wygrywam kolejne bitwy....może i wojne????

opowiem paszczowo jak się spotkamy - o ile nic sie u Ciebie nie pozmienia i plany aktualne....nie mam czasu do nas wskoczyc na pogaduszki, bo haruję niczym wół - roboty w pracy mnóstwo, koniec roku sie zbliża i w wojsku egzaminy...ale z poczatkiem lipca chaos ustanie...mam nadzieje;) przynajmniej ten w robocie....

przesyłam buziaki i usciski:bye::bye::bye::bye:

Wojna wielofrontowa to jest to, jeszcze jak wszystkie walki są nasze :) Lepiej naraz niż po kawałeczku. Bo jak po kawałeczku, to alergii budowlano-heniutkowej dostać można. Na razie plany aktualne, z drobną poprawką, że pierwszego dnia wakacji moje dziecię ma mieć ustalaną datę zabiegu na wycięcie zbędnych odrostów i mam nadzieję, że nie rąbną nam tym terminem centralnie w środek wakacji, obracając wszystko w perzynę.

Tak swoją drogą uwielbiam szkolny podział czasu na wakacje i resztę roku :)

Odwzajemniam uściski bardzo serdecznie! I nie daj się heniutkom, w żaden sposób!

Szkoda ze na te Wasze pogaduszki nie bylam nigdy zaproszona.... bo z mila checia... no ale coz...

Przecież sobie to wyjaśniałyście w wątku Luki.

Dorcia to sie dzieje u Was.... u nas tez sie zacznie juz niedlugo, juz za momencik :)

Trzymam mocno kciuki. Na razie fotka Twojego domu, niczym domku na prerii, a raczej na nieogarnionej pustyni robi przepiękne wrażenie. Uwielbiam tę fotkę.

Dorka, czy mogłabym prosić o namiary na źródło tych płytek podłogowych? to dokładnie to, czego szukam. Będę niezmiernie wdzięczna.

Które Vivesy czy te poszarpane na krańcach, które mam w korytarzu?

Służę uprzejmie: płyteczki firmny Casa Dolce Casa z serii Le Argille, kolorek Terra Grigia

Sprowadzane z Niemiec, bo okazało się, że cenę mają znacznie lepszą niż w Polsce, kupowane w firmie Fliesen-Franke-Online GmbH, przesłanie do Polski całej palety to koszt 600zł, więc warto rozważyć.