Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Domu z klocków LEGO

dorkaS

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ścierą to kot dostał i musiałam przepraszać biedaka.

Miewamy świersza, no, i te motyle. Okey, ale te śliskie paskudy wyglądają... fuj. Jeszcze trzeba uważać żeby w poślizg nie wpaść.

Jak robale u ciebie? Coś się wyjaśniło?

Na razie tyle, że pod podłogą nic nie było, bo panowie zdarli część dech, to przy okazji naprawiania odspojonej części podłogi. Deska czeka na mnie, a ja potnę ją w plasterki jak przyjadę, żeby stwierdzić czy jeszcze tam czegoś nie było. W każdym razie osb czyste się być wydaje, i pozostałe deski, część musieli zniszczyć, żeby się dostać do tych obluzowanych też.

Zbieram się do opisania tego w dzienniku, ale pewnie to chwilkę potrwa.

Przy okazji zebrałam mnóstwo informacji, które mam nadzieję w kontekście mojego domu okażą się absolutnie niepotrzebne, ale nie omieszkam się nimi podzielić.

Te zdomne, proszę bardzo, nawet z przyjemnością. Jak Ci wpadnie przepis w ręce, napisz.

Tych „moich gościnnych” pozbywam się przy pomocy śmietniczki.

Ciekawe, że prawie nie było tego tałatajstwa w tym roku w ogrodzie. Nie żarły mi truskawek, ani funkii.

Mel, mam nadzieję, że je jakieś ptaszydło zeżre żywcem :)

Znam sposób piwny, ale nie dam gałganom nawet marnego. Niech uschną i zginą :D

Gosiek, na rabatach i w truskawkach lepiej od piwka działają wióry. Chyba je drapią po brzuchach. W każdym razie ja podsypię truskawki wiórami, to ślimaków nie ma. A do piwka lazły i zawsze coś po drodze skubnęły:cool:

ale one do piwa ciągną i się topią. Ja tak humanitarnie traktowałam swoje w ogrodzie. W ubiegłym roku. W tym kupiłam jakieś świństwo, wysypałam i przestałam mieć problem.

Tylko nie wiem, czy to świństwo (z casto jakiś slimstop czy podobnie) można w domu.

Ptaki nie zeżrą, te bezskorupkowe bywają trujące.

O przepisie na ślimaki napiszę, tylko muszę za nim pogrzebać. W dodatku cała obrzędowość za tym stała, gotowano je u nas przy .... świecach. Tylko dlatego, że ciocia nie mogła patrzyć na nie w pełnym oświetleniu, bo się wzruszała wewnętrznie i zewnętrznie :)

Ja na krety używam „pożegnanie z kretem”. To jest mieszanka olejów i alkoholu. Wsiąka w ziemię, oblepia robale. Kret po zjedzeniu jest pijany, a dodatkowo ma biegunkę. Wynosi się z niezdrowego terenu :)