McKay 03.02.2020 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2020 Zasilacz do LED-ów jaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 18.07.2020 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2020 Można - właśnie takie szykuję. Oprzewodowanie z zasilaniem wykonane, do przyszłych rolet wyprowadzone peszle z pilotem. Ale nadproży pewnie nie masz cofniętych, więc liczysz się ze sporym mostkiem termicznym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 18.07.2020 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2020 Idąc trochę przyszłościowo można by położyć instalacje światłowodową. Każde pomieszczenie zaopatrzyć w gniazdo światłowodowe obok gniazda RJ45, lub wspólne. Za kilka lat światłowód będzie w każdym domu i szkoda by sygnał doprowadzony światłowodowo od operatora przepuszczać przez WIFI lub miedz. Minęło kilka lat. Instalację światłowodową operatora internetu mogę mieć doprowadzoną do domu. A ponieważ wkrótce będę robił elektrykę, to jest okazja rozprowadzić światłowód w domu, ale czy warto? Jak to wygląda obecnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 19.07.2020 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2020 Minęło kilka lat. Instalację światłowodową operatora internetu mogę mieć doprowadzoną do domu. A ponieważ wkrótce będę robił elektrykę, to jest okazja rozprowadzić światłowód w domu, ale czy warto? Jak to wygląda obecnie? Po domu światłowodu nie rozprowadzasz bo na cholerę? Doprowadzasz do domu światłowód a po domu na skrętce (możesz kat. 6 ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 19.07.2020 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2020 OK, dzięki. A czym mam zwrócić uwagę na producenta kabla kat. 6 czy nie ma to większego znaczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masera 22.07.2020 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2020 Bitner, madex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant Viessmann 22.07.2020 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2020 Witam Robiac szeroko pojeta instalacje elektryczna co warto zrobic ? - elektryka - siec komputerowa - alarmowka - awaryjne zasilanie pieca,komina i ewentualnie komputerow - instalacja antenowa - domofon cos jeszcze ? Fantom A czy ktoś wspomniał o instalacji fotowoltaicznej, bo się nie dopatrzyłem w postach A tę instalację zdecydowanie warto zrobić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts