email9 12.05.2016 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 Mam do Was takie pytanie, chodzi mi o to czy w wiatrolapie 10m2 i garderobie 8m2 dawać grzejniki? Mój majster silnie mnie do tego przekonuje by jednak dać tam grzejniki zamiast podłogówki i tak trochę już zgłupiałem. Co wy o tym sądzicie, czy jednak zostać przy swoim i zrobić tam też podłogówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.05.2016 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 nie mieszać systemów. Jak podłogówka to pod całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 13.05.2016 05:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 Mam do Was takie pytanie, chodzi mi o to czy w wiatrolapie 10m2 i garderobie 8m2 dawać grzejniki? Mój majster silnie mnie do tego przekonuje by jednak dać tam grzejniki zamiast podłogówki i tak trochę już zgłupiałem. Co wy o tym sądzicie, czy jednak zostać przy swoim i zrobić tam też podłogówkę. Nie dawać kaloryferów. Ciekawa jestem, dlaczego majster chce je tam na siłę wepchnąć?Zapytaj go o to i podziel się z nami odpowiedzią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 13.05.2016 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 Mam do Was takie pytanie, chodzi mi o to czy w wiatrolapie 10m2 i garderobie 8m2 dawać grzejniki? Mój majster silnie mnie do tego przekonuje by jednak dać tam grzejniki zamiast podłogówki i tak trochę już zgłupiałem. Co wy o tym sądzicie, czy jednak zostać przy swoim i zrobić tam też podłogówkę. Nie słuchaj go i rób podłogówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 13.05.2016 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 powiem więcej. najlepiej zmień fachowca. znam takich fachowców i nie polecam. już kilku twierdziło, że jak mam dobrze izolowany dom, to na pewno mam grzyba, jak mam tanie i bezobsługowe ogrzewanie, to nie było zimy a rachunki za prąd mam podrobione (a poza tym mamy na pewno zimno w domu i zaduch), że podłogówka nie jest dobra do sypialni, że wentylacja mechaniczna rozprzestrzenia choroby i w ogóle że katastrofa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
email9 13.05.2016 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 Wstawienie tych grzejników tam argumentuje tym że np. w wiatrołapie grzejnik lepiej i szybciej nagrzeje pomieszczenie w przypadku częstego otwierania drzwi na dwór, a w wiatrołapie nie potrafił sensownie wytłumaczyć dlaczego ale że mu jakoś tam lepiej będzie pasować grzejnik.Dzięki za rozwianie moich wątpliwosći i zostaje przy swoim, wszędzie będzie podłogówka+ w łazience drabinka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konsultant marki Junkers 27.05.2016 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2016 Witam, Obecnie dostępne są na rynku deski odpowiednie dla ogrzewania podłogowego, więc nie musi Pan od razu skreślać takiego rozwiązania. Natomiast odnośnie ustawienia mebli również nie powinno to wpływać w znaczącym stopniu na parametry cieplne w pomieszczeniu. Chętnie odpowiem na ewentualne dalsze pytania. Pozdrawiam, ________________________________ Konsultant marki Junkers Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 27.05.2016 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2016 Jedyna zaleta grzejnika to możliwosc wysuszenia np rękawiczek. Ale szkoda się w to bawić. tak jak zostało tu już napisane nie nalezy robić obiegu grzejnikowego lecz dobrze skalkulowane ogrzewanie podłogowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts