czechu77 29.11.2012 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Ja w nowym domku mam 100% podłogówki + drabinki w łazienkach - jestem bardzo zadowolony. W sypialni nie czuję żadnego dyskomfortu. Podłoga jest w zasadzie neutralna w dotyku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 29.11.2012 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 a ja nie jestem zadowolony z podlogówki nie czuję żeby grzała możecie się śmiać ale ja u siebie nawet jak podloga się grzeje wolę po niej chodzić w laczkach A jaką temperaturą zasilasz układ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malux20 29.11.2012 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 +- 28 4-5 h na dobę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 30.11.2012 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Ja póki co w tym sezonie grzeję tylko kominkiem, więc podłogówka wyłączona. I już mi jej brak w kuchni, bo chłodem ciągnie od podłogi jak się coś gotuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 30.11.2012 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Jak się ktoś naczyta wywodów Bogusława, to jest gotów uwierzyć, że podłogówka rzeczywiście jest 10x droższa od grzejników. Instalatorom pewnie tez nie zależy na tym, by z błędu wyprowadzać. 10 x. W faktycznie poświęconej na jej wykonanie robociźnie a nie w proporcji całości kosztów... Zupełnie inną kwestią jest temat wyceny tej robocizny przez instalatorów... Z tym już jest rozmaicie... Pozdrawiam Krzysztofie.. Bogusław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orasje 02.12.2012 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Niby prosta rzecz. Przepływomierz. Czy kręce w lewo czy w prawo i tak się nic nie zmienia. Wytłumaczie mi łopatologicznie jak to działa?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydraulik_ 02.12.2012 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 10 x. W faktycznie poświęconej na jej wykonanie robociźnie a nie w proporcji całości kosztów... Zupełnie inną kwestią jest temat wyceny tej robocizny przez instalatorów... Z tym już jest rozmaicie... Pozdrawiam Krzysztofie.. Bogusław Jak zwykle brak obliczeń i argumentów.Tylko emocję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
happygirl1984 02.12.2012 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Mamy 50 m2 podłogówki na 180 m2 całości. W sam raz. Podłogówka jest wszędzie gdzie trzeba: kuchnia, łazienka, korytarz i wiatrołap. Jak się wchodzi do domu i zdejmuje buty to od razu grzeje przyjemnie w stopy. Lubię to uczucie jak wracam zmarznięta do domu. W salonie i sypialniach nie mamy. Chyba za wcześnie twierdzić, czy żałuję czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 02.12.2012 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Mamy podłogówkę prawie wszędzie, w sypialniach ścienne ("podłogówka w ścianie"). Ścienne jest efektem krakowskiego targu, bo Moja Większa Połowa nasłuchała się opowieści o tym, jak to przy podłogówce się niedobrze śpi, nogi puchną i wszystkie inne plagi egipskie na jej użytkowników spadają. Ja się z kolei zaparłam, że żadnego kaloryfera założyć nie pozwolę - stąd ścienne. Przemieszkaliśmy już dwie zimy i teraz szanowna Połowa stwierdziła, że można było tę podłogówkę dać w sypialniach też. Nadmieniam, że w pomieszczeniach z podłogówką też spaliśmy podczas pobytu gości - oddając im naszą sypialnię. Żadnego dyskomfortu nie było. Przeczytaj również ten wątek, od pewnego momentu pojawi się natrętny marketing pewnego rodzaju grzejników (bardzo emocjonalny), ale to sama ocenisz http://forum.muratordom.pl/showthread.php?46344-czy-jest-kto%C5%9B-niezadowolony-z-pod%C5%82og%C3%B3wki-wodnej&highlight=pod%C5%82og%C3%B3wki+wodnej Miłej lektury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 04.12.2012 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Jak się wchodzi do domu i zdejmuje buty to od razu grzeje przyjemnie w stopy. Lubię to uczucie jak wracam zmarznięta do domu. Jeśli 26 stopni podłogi grzeje Cię w stopy, to śmiem twierdzić, że masz coś nie tak z butami, skoro Twoje stopy się w nich tak wychładzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
happygirl1984 04.12.2012 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 Może to nieprawidłowe, ale podłogówkę mamy ustawioną na 25-35 stopni i zwykle jest ok 30. Wg mnie jest to komfortowe dla stóp. Lubię ciepło. Może to sobie być niezdrowe lub nieekonomiczne, ale mam to gdzieś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mardor1971 17.02.2013 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Gdybym miał 35 st w podłodze to chyba bym umarł z przegrzania. Na powrocie 22-25* C w domu 22,2-24 * C. Na dole płytki na górze wykładzina. Nie warto wierzyć tym co mówią o dyskomforcie podłogówki, gdyż jeśli dobrze zrobiona to podłoga nie jest ciepła a w domu ciepło jest i w sypialni i w salonie. Rurki bez oszczędzania co 10 cm dł pętli u mnie ok 70 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablomoc 17.02.2013 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 nie ma co się zastanawiać nad podłogówką, jeszcze nie mieszkam w domu ale robiąc przez zimę wykończeniówkę widze już jakim komfortem jest podłogówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1173 18.02.2013 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 a ja nie jestem zadowolony z podlogówki nie czuję żeby grzała możecie się śmiać ale ja u siebie nawet jak podloga się grzeje wolę po niej chodzić w laczkach Ciekawe w czym byś chodził jak byłyby grzejniki? U mnie temp podłogi 24-25 *C . Przy 26 to już ukrop. Faktycznie na płytkach zwłaszcza przy długim siedzeniu trochę zimno w nogi. Natomiast na drewnie super. Gdybym miał zimną podłogę to bym och...ł . Grzejników nie polecam nawet wrogom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablomoc 18.02.2013 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 podłogówka której czuć wyraźnie ciepło nie jest dobra, najlepiej jak jest "obojętna" tzn nie czuć zimna ani ciepła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
william.bonawentura 18.02.2013 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 Niby prosta rzecz. Przepływomierz. Czy kręce w lewo czy w prawo i tak się nic nie zmienia. Wytłumaczie mi łopatologicznie jak to działa?. Przepływomierz jest prostym wskaźnikiem objętościowego przepływu w obwodzie. Kręcenie "szklanką" ma taki sam efekt jak kręcenie termometrem . Do regulacji przepływów masz zapewne zawory na drugiej belce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mardor1971 18.02.2013 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2013 U mnie temp podłogi 24-25 *C . Przy 26 to już ukrop. Faktycznie na płytkach zwłaszcza przy długim siedzeniu trochę zimno w nogi. Natomiast na drewnie super. Gdybym miał zimną podłogę to bym och...ł . Grzejników nie polecam nawet wrogom. Na górze mam wykładzinę i jest dużo przyjemniej niż na płytkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 15.02.2015 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 (edytowane) Bogusław wie doskonale że nie ma żadnych badań potwierdzających związek DVT - zakrzepowego zapalenia żył głębokich z ogrzewaniem podłogowym ( a jest to poważna choroba mogąca zagrozić potencjalnie śmiertelnym powikłaniem jaki jest zatorowość płucna) . Gdyby były to przy powszechności stosowania ogrzewania podłogowego jego producenci i wykonawcy byli by zalani pozwami poszkodowanych inwestorów i ich adwokatów. Edytowane 15 Lutego 2015 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 26.02.2015 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 A wymaga Bogusław sporo bo kolejne moje posty znikają A ja tylko grzecznie pytam - pokażesz Bogusław te prace o szkodliwości ogrzewania podłogowego czy dalej będziesz kłamać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.02.2015 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Żeby nie było znów oskarżeń. Nie ja usuwałam. Ale teraz twoje pytanie brzmi lepiej niż poprzednio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts