Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nowe forum - ZGRRROZA !!!!

Jarek.P

Recommended Posts

I szybka odpowiedź, i "znajomi" są bardzo chwaleni przez wiele osób. Szybka odpowiedź bardzo mi się podoba, a edycja postu bywa załatwiana w sekundę, chyba nie ma tu antyflooda

Dlaczego okazuje się, że automatycznie po napisaniu odpowiedzi zaczynam subskrybować dany temat?

W ustawieniach zaawansowanych przy "Ustawienia subskrypcji postów" zmień na "nie subskrybuj"

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bardzo ciekawi mnie to naprawdę niezwykłe zainteresowanie nowym FM...

Aktualnie na forum jest 3595 użytkowników. 233 zalogowanych oraz 3362 gości

Najwięcej aktywnych użytkowników (3,595) było dnia Dzisiaj, o godz. 18:56.

Ciekawe, że przy takim oblężeniu miejscami chodzi nienajgorzej, tj. poniżej pół minuty :lol:

Edytowane przez ponury63

• Odpowiedzi 1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dlaczego okazuje się, że automatycznie po napisaniu odpowiedzi zaczynam subskrybować dany temat? Kto i po co włączył tę opcję jako właśnie automatyczną? Nie zawsze pamiętam, żeby to wyłączyć i później mam dziesiątki powiadomień na maila o odpowiedziach w tematach, w których raz jeden się wypowiedziałam i ... mogę na przykład nie mieć już na to ochoty...

To akurat możesz sobie ustawić w profilu.

Powinieneś dodać - nowym BEZNADZIEJNYM FM :lol:

Hehe, antyreklama najlepszą reklamą, nie pamiętam kiedy na forum było tyle osób, a zaglądam na nie często od początku 2006 roku ;)

Gdzieś już widziałem ten skrypt...Jest strasznie przeładowany. Ciekawe co powiedzą korzystający z forum przez GPRS itp. (a jest tu takich trochę).

Ciekawe czy nie zmieniliście jeszcze hostingu...

A było tak dobrze...

Nie wiem po co była ta zmiana.

Do starego forum wystarczyło wprowadzić tylko kilka małych dodatków.

Najbardziej przydał by się wewnętrzny hosting na zdjęcia, żeby nie męczyć się z fotosikami, imageshackami itd... Wielu forumowiczów miało z tym kłopot. Poza tym zniknąłby problem z nieaktualnymi linkami do zdjęć, bo często przedawniają się i temat pokazujący głównie zdjęcia po prostu tracił sens.

Żeby już zbić te kokosy i zadowolić reklamodawców można było po prostu umieścić te reklamy obok, a nawet pomiędzy postami... To nie wywołałoby większego wzburzenia... A tak?

Można było jeszcze ewentualnie, tak jak jest teraz, utworzyć bardziej sprecyzowane działy.

Kolorystyka forum... Dlaczego takie szare? Patrzenie się w to aż przygnębia... Poza tym wszystko jest przez to zbyt jednolite, ciężko się czyta... Powinno być białe tło a wyraźniejsze obramowania.

Nie jestem pewien, ale obecny skrypt chyba sam sprawdza pisownię na bieżąco... W sumie nawet przydatne, gdyby nie to, że to tylko zwiększa rozmiar pojedynczej strony a większość i tak używa Firefox'a albo Opery, a tam jest to w standardzie.

Emotki są tak "blade" że bez zbliżenia się do monitora nie można odgadnąć co przedstawiają.

Jeszcze wiele można by powiedzieć.

W sumie to nie jestem przeciwnikiem nowego, o ile jest lepsze, a nie tak jak tu...

Podobają mi się bardzo realia USA - jak coś działa i zdaje egzamin, to po co ruszać?! Tam można spotkać liczniki gazowe/elektryczne itd. jeszcze sprzed wojny - bo działa. U nas wymieniają /nie wiadomo po co/ co pare lat. A spójrzcie na ich domowe urządzenia - prostota przede wszystkim, i tak nikt nie używa wszystkich funkcji - i to samo się powinno tyczyć forum.

Jak na razie wszystko ładuje mi się szybko. Działa na internecie z komórki oraz na przeglądarce z 2002 r. Funkcjonalność subskrypcji tematów powala na kolana subskrypcję z poprzedniej wersji. Mogę sobie wreszcie ustawić od kogo chcę dostawać prywatne wiadomości. Jest nieżle bo poprzednia wersja była do niczego.

Totalna lipa, podpisuję się pod wszystkim co tu przeczytałam. Za jakis czas pewnie trochę to poprawią i będzie ciut lepiej, ale to już nie będzie to "nasze" forum:(

Najgorsze jest chyba to, że pierwsi odejdą najbardziej wartościowi, najdłużsi stażem userzy, a zostaną mało aktywni kilkupostowcy, którym i tak to forum jest obojętne:(

obym była złym prorokiem

Nieee, no ja nie mogę..... Co to ma być? Zgłupiałam całkowicie... Nie znalazłam swojego dziennika, nie mam czasu na na uczenie się wszystkiego na nowo... i nie powiem, żeby mi się chciało... Dziwna ta nowa wersja. Strona startowa jakaś taka, że nie można jej ogarnąć, zlewa mi się. Mało czytelne to i mało przyjazne. Czy w spisie dzienników nie ma tych z wpisami wześniejszymi, niż 6 marca 2010? Chyba się nie odnajdę tu już.

Gość Saxxxnt
Nieee, no ja nie mogę..... Co to ma być? Zgłupiałam całkowicie... Nie znalazłam swojego dziennika, nie mam czasu na na uczenie się wszystkiego na nowo... i nie powiem, żeby mi się chciało... Dziwna ta nowa wersja. Strona startowa jakaś taka, że nie można jej ogarnąć, zlewa mi się. Mało czytelne to i mało przyjazne. Czy w spisie dzienników nie ma tych z wpisami wześniejszymi, niż 6 marca 2010? Chyba się nie odnajdę tu już.

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?89847-komentarze-do-ma%C5%82ego-domku-amonite&highlight=amonite

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?89845-ma%C5%82y-domek-amonite&highlight=amonite

Na PW nie dało się wysłać chyba masz pełną skrzynkę.

ustawić subskrypcje, ustawieć profil, jak mam to wszystko ustawić, jeżeli strona ładuje mi się 3 minuty? Niczego więc nie ruszam, niczego nie mogę znależć. Dlaczego jedni mają szybko a ja mam wolno?

Dzięki. "Invalid Private Message specified. If you followed a valid link, please notify the administrator" (próba usunięcia wiadomości ze skrzynki); teksty w tym stylu wyskakują mi ciagle, nie mówiąc o czasie oczekiwania na reakcję...

A ja się zastanawiam nad nową wyszukiwarką . Jak dla mnie to jest do bani,albo ja coś nie tak robię. Po pierwsze jak wpiszemy szukane słowo to wyników jest bardzo mało, na poprzednim FM np pewna nazwa firmy o której szukałem informacji w poniedziałek pojawiała się w ponad 200 wynikach, a na nowej odsłonie FM jest tylko 7 wyników, daje to do myślenia. Po drugie jeśli już jest wynik z szukanym słowem, to pokazuje cały temat w którym ono występuje, i tu się zaczynają schody ponieważ np szukane słowo pojawiło się w grupie Krakowskiej która ma ponad 1000 stron, a szukane słowo jest np na 677 stronie. Ja się poddaję, szukać na pewno nie będę chyba że wykonuję coś nie tak, w poprzedniej wyszukiwarce było od razu przekierowanie do strony i posta w którym jest poszukiwane słowo.

Też mnie to denerwuje. jak mam wyszukać coś na 700 stronach?

Poza tym kompletnie nie rozumiem po co te wpisywanie literek i cyferek?

...byłem dzisiaj u siostrzyczki i co stwierdzilem:

na IE forum zawieszało się - nie wiem czemu ogólnie to nie znoszę IE i nie uzywam bo nawet nie wiem jak :)

na jej FF zanim nie wyłączyłem Adblocka wszystko było mocno wymieszane - za dużo Adblock blokował ale jak wyłączyłem to ladnie śmigał

na moim FF nie mam problemów chociaż też mam Adblocka! Smiga pięknie! Dosyć szybko się ładuje! szybko dodaje posty...

jeśli Wam ciągnie jak flaki z olejem sprawdźcie ustawienia przeglądarki! Albo w opcjach albo w programach zewnętrznych blokujących pop-upy

Sapient widzę że wszystko wiesz o nowym forum, chyba nie jesteś jednym z jego twórców. To może mi odpowiesz na moje pytanie zadane wcześniej, ułatwię Tobie żebyś nie musiał szukać i wkleję jeszcze raz :

A ja się zastanawiam nad nową wyszukiwarką . Jak dla mnie to jest do bani,albo ja coś nie tak robię. Po pierwsze jak wpiszemy szukane słowo to wyników jest bardzo mało, na poprzednim FM np pewna nazwa firmy o której szukałem informacji w poniedziałek pojawiała się w ponad 200 wynikach, a na nowej odsłonie FM jest tylko 7 wyników, daje to do myślenia. Po drugie jeśli już jest wynik z szukanym słowem, to pokazuje cały temat w którym ono występuje, i tu się zaczynają schody ponieważ np szukane słowo pojawiło się w grupie Krakowskiej która ma ponad 1000 stron, a szukane słowo jest np na 677 stronie. Ja się poddaję, szukać na pewno nie będę chyba że wykonuję coś nie tak, w poprzedniej wyszukiwarce było od razu przekierowanie do strony i posta w którym jest poszukiwane słowo.

A DO REDAKCJI PROPONUJĘ ABYŚCIE SIĘ PODDALI. To was przerosło,

jutro jest też dzień, dajcie nam stare forum, a sobie w zaciszach gabinetu popracujcie nad nowa wersją, i oby to trwało wieczność. Czy nie czytacie i nie rozumiecie tego że oprócz kilku osób (podejrzewam że sami piszecie) reszta jest przeciwna tej wersji, dajcie spokój pieniądze to nie wszystko.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ciekawe, że przy takim oblężeniu miejscami chodzi nienajgorzej, tj. poniżej pół minuty :lol:

Proste :D kupa forumowiczów zagubiła się, szuka wyjścia marnując kupę czasu

Ja mam inną taktykę, otworzyłem kilka stron jednocześnie, a na innym forum czytam, piszę i czasem sprawdzam czy tu się coś otworzyło.

Spotkałem dość dużo osób (stare nicki z FM) pojawiające się jako nowe na innym forum, jeszcze parę dni takiego b.....u i aktywność cofnię się o 5lat

ps.jakieś mdłe, wypłowiałe, jakby policyjne to nowe forum, oczy bolą :mad: