fotohobby 26.04.2018 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 Tak sie naprodukowsles, a fakt jest taki, ze w populacji, ktora w 95% jest zaszczepiona odra nie zabija, a w Japonii (a ostatnio i w europie), tak gdzie histeria antyszczepionkowcow doprowadziła do obnizenia tego poziomu, pojawila się i zabila. I te dane pojawily sie w artykulach m. in. PZHhttp://szczepienia.pzh.gov.pl/szczepionki/odra/3/?print-version Przeanalizuj sobie wykres. Wg Ciebie to tez "artykulik" ?Zreszta, trace czas....Nie musze Cie edukowac, przeciez masz czosnek i wit C, to jestes przygotowany na wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brencik 26.04.2018 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 Tak sie naprodukowsles, a fakt jest taki, ze w populacji, ktora w 95% jest zaszczepiona odra nie zabija, a w Japonii (a ostatnio i w europie), tak gdzie histeria antyszczepionkowcow doprowadziła do obnizenia tego poziomu, pojawila się i zabila. Szkoda że nie wiesz że na grypę umiera na świecie o wiele więcej osob i nikt nad tym nie płacze. Jeszcze więcej umiera po zaszczepieniu na grypę a to już w ogóle jest nieistotne przecież Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 26.04.2018 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 Tak sie naprodukowsles, a fakt jest taki, ze w populacji, ktora w 95% jest zaszczepiona odra nie zabija, a w Japonii (a ostatnio i w europie), tak gdzie histeria antyszczepionkowcow doprowadziła do obnizenia tego poziomu, pojawila się i zabila. I te dane pojawily sie w artykulach m. in. PZH http://szczepienia.pzh.gov.pl/szczepionki/odra/3/?print-version Przeanalizuj sobie wykres. Wg Ciebie to tez "artykulik" ? Zreszta, trace czas.... Nie musze Cie edukowac, przeciez masz czosnek i wit C, to jestes przygotowany na wszystko. To wytłumacz mi proszę jak to sie stało, że nagle w 1984 roku tyle zachorowań a rok wczesniej kilkukrotnie mniej i podobnie w 1990 ? cuda jakies ? Wiesz co jest żałosne, że próbujesz stosowac te samą socjotechnike jak masz watpliwości to jestes oszołom jak wszystko łykasz tak jakby tego chcieli to jestes ynteligent. Antyszczepionkowcy to nie wszysycy oszołomomy , wcale nie są przeciwni szczepieniom, mają swoje postulaty. Żle świadczy o Tobie, że nie zagłebisz sie w to co inni mają do powiedzenia tylko odrazu ich z góry... na koniec pokusiłem się o sprawdzenie tego linku https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1646020/ badania robił lekarz ze stanów i okazuje się, że zaszczepieni tez chorują, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 26.04.2018 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 Oczywiscie, że wiem, iz grypa i jej powiklania zbieraja wieksze żniwo, a to dlatego, ze mutuje i nie ma na nia skutecznej szczepionki Natomiast to zdanie: Jeszcze więcej umiera po zaszczepieniu na grypę a to już w ogóle jest nieistotne przecież Jest nieprawdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 26.04.2018 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 (edytowane) ^^Każda stacja manipuluje czasem bardziej lub mniej, prawie każdy ma jakiś interes i będzie coś pokazywał w mniej lub bardziej korzystnym świetle, taka natura człowieka... fotohobby znajdz mi kraj w którym w pierwszej dobie podaje się dwie szczepionki na gruźlicę i wzw, jak znajdziesz to będzie dobrze, a nie zastanawia Cie dlaczego w wiekszości krajów zachodnioeurpejskich tak sie nie robi ? tzn szczepionka w pierwszej dobie zycia dziecka ? Edytowane 26 Kwietnia 2018 przez jacentyy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 26.04.2018 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 To wytłumacz mi proszę jak to sie stało, że nagle w 1984 roku tyle zachorowań a rok wczesniej kilkukrotnie mniej i podobnie w 1990 ? cuda jakies ? , Widzisz, co chcesz widziec. Bo ja widze to: W Polsce przed wprowadzeniem szczepień przeciw odrze (lata 1965-1974) liczba rejestrowanych przypadków kształtowała się od 70 000 do 130 000 w latach pomiędzy epidemiami oraz od 135 000 do 200 000 w latach epidemicznych. W tym okresie epidemie pojawiały się regularnie, co 2-3 lata. W wyniku epidemii umierało 200-300 dzieci, a tysiące miało ciężkie powikłania wymagające długotrwałej hospitalizacji. Co dwa, trzy lata 300 pogrzebów i tysiace dzieci z powiklaniami. A teraz grupa kierowcow, informatykow, sprzataczek, ksiegowych i inzynierow budownictwa chce, aby to wrocilo. Bo mają komputer, internet, i google... Bez odbioru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 26.04.2018 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 Na głupców antyszczepionkowych nie ma lekarstwa. Jak dziecko umrze to winni będą lekarze, że nie potrafili uratować? Znałem taka kobietkę wierzącą w cuda w medycynie, koleżanka mojej żony, też medyczka z wykształcenia. Pojawił się guzek, "to się rozmasuje plus ziółka". Więc tak rozmasowywała aż guz stał się nieoperacyjny czyli mastektomia jednej strony a potem drugiej. Ładna kobieta okaleczyła się na własne życzenie. Pewnie za słabo sie modliła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 26.04.2018 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 (edytowane) Widzisz, co chcesz widziec. Bo ja widze to: Co dwa, trzy lata 300 pogrzebów i tysiace dzieci z powiklaniami. A teraz grupa kierowcow, informatykow, sprzataczek, ksiegowych i inzynierow budownictwa chce, aby to wrocilo. Bo mają komputer, internet, i google... Bez odbioru... tak tak hobby istnieje tylko czarne i białe , naprawde nie czujesz w tym tekscie manipulacji zeby wplynac na Twoje odczucia? Nie wierze .... Na głupców antyszczepionkowych nie ma lekarstwa. Jak dziecko umrze to winni będą lekarze, że nie potrafili uratować? Znałem taka kobietkę wierzącą w cuda w medycynie, koleżanka mojej żony, też medyczka z wykształcenia. Pojawił się guzek, "to się rozmasuje plus ziółka". Więc tak rozmasowywała aż guz stał się nieoperacyjny czyli mastektomia jednej strony a potem drugiej. Ładna kobieta okaleczyła się na własne życzenie. Pewnie za słabo sie modliła A Ty jesteś Ynteligent jeden w swoim rodzaju, najmadrzejszy ze wszystkich , tak jak napisalem życie nie sklada sie z czarnych i biały barw nie wrzuzcaj wszystkich do jednego wora! Edytowane 26 Kwietnia 2018 przez jacentyy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 26.04.2018 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2018 ^^ Arturo inteligencie jeden idz spac bo Cie znowu zbanują, a tak przy okazji to jak mam grype to biore czosnek taki naturalny lek antywirusowy i antybiotyk zarazem i do tego 2-4 gramów witaminy C i jestem zdrowy następnego dnia , a po lekach na grype to chorowałem z tydzien .... No to chyba nie miałeś grypy. Grypa nie trwa 24h. Chyba, że czosnek ma takie działanie że leczy grypę w 24h. Fakt, czosnek pomaga w wielu przypadkach. Jaką stosujesz witaminę C? Naturalną czy w tabletkach?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 27.04.2018 04:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 Tak sie naprodukowsles, a fakt jest taki, ze w populacji, ktora w 95% jest zaszczepiona odra nie zabija, a w Japonii (a ostatnio i w europie), tak gdzie histeria antyszczepionkowcow doprowadziła do obnizenia tego poziomu, pojawila się i zabila. .... Tak jeszcze gwoli scislosci odnosnie łykania propagandy, co to znaczy ze przy przy wyszczepieniu 95% odra nie zabija? Co to za bzdura co odra jak uslyszy 95% sama odpuszcza i stwierdza nie nie zabijam ? To jest eweidenty przyklad manipulacji, zminijeszy sie do 94% i zacznie zabijac .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 27.04.2018 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 Rodzice nieszczępiący dzieci już w niektórych krajach nie dostaną miejsca w żłobku czy przedszkolu. Należy wprowadzic PEŁNĄ odpłatność za leczenie dziecka swojego i pozostałych zarażonych z tego ogniska przez rodziców przeciwnych szczepieniu. Komornik zajmie chatkę to rozum wnet przybędzie.Że co? Że przymus? To dlaczego samochód ubezpieczasz OC bez dyskusji? Co rozsądniejsi nawet AC płacą, choć tu nie ma przymusu a jest miejsce na rozum. Dlaczego mieszkanie czy dom ubezpieczasz? Bo chałupę zniszczoną/spaloną/okradzioną u sąsiada widziałeś a swojego dziecka chorego jeszcze nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 27.04.2018 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 Zakaz przyjmowania dzieci bez szczepień może jest dobry. Ale będą potrzebne wyjątki od reguły dla tych dzieci które mają przeciwwskazania. I zaraz tych dzieci z przeciwwskazaniami będą dziesiątki tysięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 27.04.2018 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2018 Zakaz przyjmowania dzieci bez szczepień może jest dobry. Ale będą potrzebne wyjątki od reguły dla tych dzieci które mają przeciwwskazania. I zaraz tych dzieci z przeciwwskazaniami będą dziesiątki tysięcy Tak jak teraz wszelkie dyskalkulie, dyskgrafie i wszelkie migania się od wf. Kiedyś tego nie było - lufa z matematyki, lufa z polskiego i najwiekszy matoł musiał się nauczyć a wielu nawet zdać maturę. Może metody były inne, może nie było pobłażania do kombinowania. Skądś się to w rodakach wzięło. Polak wszelkie obowiązki (ze szkolnym włącznie), kombinuje aby ominąc. Ciekawe że szkolne obowiązki i obowiązkowe szczepienia chetnie omijają, ale jakoś od pierwszej komunii czy ślubów nie maja odwagi się migać. Wystarczy postraszyć grzechem, majty pełne i padają na kolana. Przeciwwskazania do szczepień zawsze były jasno określone, za to nie było internetu gdzie "myślacy inaczej" mogą sie skrzyknać i utwierdzać w "swej wiedzy" a potem dyskutować z medykami. Tak wygląda wolość, do której wielu nie dorosło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 28.04.2018 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2018 ...za to nie było internetu gdzie "myślacy inaczej" mogą sie skrzyknać i utwierdzać w "swej wiedzy" a potem dyskutować z medykami. Tak wygląda wolność, do której wielu nie dorosło. W punkt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 01.05.2018 00:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2018 Tak jeszcze gwoli scislosci odnosnie łykania propagandy, co to znaczy ze przy przy wyszczepieniu 95% odra nie zabija? Co to za bzdura co odra jak uslyszy 95% sama odpuszcza i stwierdza nie nie zabijam ? To jest eweidenty przyklad manipulacji, zminijeszy sie do 94% i zacznie zabijac .... Spoko, niech się nie leczą, niech rozmasowują ja mam dzięki temu robotę i pieniądze. A potem płacz i lament, bo ręka puchnie, bo ruchomość żadna i nichuja nawet chleba ukroić nie potrafią. I pół biedy jeśli to własny wybór, ból jest jeśli ludzkie zaniedbanie lub niewiedza. Tak jak teraz wszelkie dyskalkulie, dyskgrafie i wszelkie migania się od wf. Kiedyś tego nie było - lufa z matematyki, lufa z polskiego i najwiekszy matoł musiał się nauczyć a wielu nawet zdać maturę. Może metody były inne, może nie było pobłażania do kombinowania. Skądś się to w rodakach wzięło. Polak wszelkie obowiązki (ze szkolnym włącznie), kombinuje aby ominąc. Ciekawe że szkolne obowiązki i obowiązkowe szczepienia chetnie omijają, ale jakoś od pierwszej komunii czy ślubów nie maja odwagi się migać. Wystarczy postraszyć grzechem, majty pełne i padają na kolana. Przeciwwskazania do szczepień zawsze były jasno określone, za to nie było internetu gdzie "myślacy inaczej" mogą sie skrzyknać i utwierdzać w "swej wiedzy" a potem dyskutować z medykami. Tak wygląda wolość, do której wielu nie dorosło. Tu tupnę noga i powiem NIE. Te schorzenia naprawdę istnieją, nie są spowodowane lenistwem czy głupotą. ich mechanizm jest podobny do daltonizmu. Człowiek wie, że istnieją kolory, ale ich nie odróżnia, zna zasady ortografii ale nie umie ich zastosować. To zaburzenia, można nad nimi pracować, ale efekt będzie mizerny. Można nauczyć daltonistę kolejności barw na sygnalizatorze świetlnym, można nauczyć dysortografika, że po k piszemy "rz", ale w życiunie zawsze będą to stosować - chemia mózgu -nic poza tym, żadnej złej woli. Dysgrafia ma podłoże - schorzenie neurologiczne (zwiazane z epilepsją, mózgowymporażeniem dziecięcym), zaburzeniami sensorycznymi (wadą wzroku lub słuchu), zaburzeniami emocjonalnymi, (i inne poboczne, głównie socjologiczne) Głupota jest ciasnota umysłu, na to nie ma medycznej terminologii, schorzenia ją mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 01.05.2018 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2018 ... Dysgrafia ma podłoże - schorzenie neurologiczne (zwiazane z epilepsją, mózgowymporażeniem dziecięcym), zaburzeniami sensorycznymi (wadą wzroku lub słuchu), zaburzeniami emocjonalnymi, (i inne poboczne, głównie socjologiczne) Głupota jest ciasnota umysłu, na to nie ma medycznej terminologii, schorzenia ją mają Malka, a jeżeli "zaburzenia emocjonalne" powiązane są z "ciasnotą umysłu" to jak to określamy ? Wariat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 01.05.2018 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2018 ^^@malka nie wiem do czego pijesz ? podoba Ci sie perfidna manipluacja i ja lykasz Twoj problem !!Zabawne za jakich to sie inteligentow uwazacie a propagande lykacie jak tra lala, szczepil ktos z Was w ogole swoje dzieci ? Chyba nie bo zaden z Was inteligentow nie wie ze jak jednak pojawi sie niepozadany odczyn poszczepienny to swoich praw mozecie dochodzic w du.. pie bo kazdy rodzic przed szczpieniem podpisuje zgode na szczepienie!!A co moze nop to wymysl antyszczepionkowcow co ? To poczytajcie sobie ulotke inteligenci.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 01.05.2018 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2018 (edytowane) ^^ @malka nie wiem do czego pijesz ? podoba Ci sie perfidna manipluacja i ja lykasz Twoj problem !! Zabawne za jakich to sie inteligentow uwazacie a propagande lykacie jak tra lala, szczepil ktos z Was w ogole swoje dzieci ? Chyba nie bo zaden z Was inteligentow nie wie ze jak jednak pojawi sie niepozadany odczyn poszczepienny to swoich praw mozecie dochodzic w du.. pie bo kazdy rodzic przed szczpieniem podpisuje zgode na szczepienie!! A co moze nop to wymysl antyszczepionkowcow co ? To poczytajcie sobie ulotke inteligenci.... A Ty z Marsa przybywasz czy od jakiś innych kosmitów ? Ty nie byłeś szczepiony na Marsie czy innej planecie ? Moje dziecko w wieku 23 lat oczywiście szczepilem,wyrósł na prawdziwego chłopa. Sam w wieku 46 lat jestem dalej jurny pomimo,że odbylem wszelkie szczepienia. Ale mieszkam od zawsze w Polsce i na Ziemii i nie mam w głowie pomieszane... Czy naprawdę w Polsce mamy aż tak zidiocialych ludzi tzw "suwerena" nie potrafiących myśleć tylko słuchać propagandy ? To jest groźne i dla Polski i dla naszego Narodu.. Sekta pisowska i szczepionkowska przypomina mi to,nie sam rytuał ale ludzie wyznawcy tych sekt: http://m.fronda.pl/a/o-sekcie-w-ktorej-900-osob-popelnilo-samobojstwo,40574.html Edytowane 1 Maja 2018 przez Tomaszs131 Łączenie postów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 01.05.2018 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2018 Tu tupnę noga i powiem NIE. Te schorzenia naprawdę istnieją, nie są spowodowane lenistwem czy głupotą. ich mechanizm jest podobny do daltonizmu. Człowiek wie, że istnieją kolory, ale ich nie odróżnia, zna zasady ortografii ale nie umie ich zastosować. To zaburzenia, można nad nimi pracować, ale efekt będzie mizerny. Można nauczyć daltonistę kolejności barw na sygnalizatorze świetlnym, można nauczyć dysortografika, że po k piszemy "rz", ale w życiunie zawsze będą to stosować - chemia mózgu -nic poza tym, żadnej złej woli. Dysgrafia ma podłoże - schorzenie neurologiczne (zwiazane z epilepsją, mózgowymporażeniem dziecięcym), zaburzeniami sensorycznymi (wadą wzroku lub słuchu), zaburzeniami emocjonalnymi, (i inne poboczne, głównie socjologiczne) Głupota jest ciasnota umysłu, na to nie ma medycznej terminologii, schorzenia ją mają NIE unoś się. Dobrze będzie łopatologicznie. Przecież nie neguję że sa takie schorzenia, ino przypominam że za moich szkolnych czasów (lata 60' i pocz 70') nie było w zwyczaju diagnozować takich schorzeń (nie wnikam dlaczego) i naprawdę moje szkolne koleżeństwo mimo różnych ocen, nawet w okolicy dwójek (też nie byłem święty), było w stanie unieśc się na poziom niezbędny aby zdać egzaminy. Co potem zostało w głowach to inszy problem. A może teraz problem jest nasilony? Nie mi oceniać, lecz kwity na różne schorzenia chyba uzyskuje sie zbyt łatwo, co widac choćby po miganiu sie od zajęć w-f. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 02.05.2018 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2018 A Ty z Marsa przybywasz czy od jakiś innych kosmitów ? Ty nie byłeś szczepiony na Marsie czy innej planecie ? Moje dziecko w wieku 23 lat oczywiście szczepilem,wyrósł na prawdziwego chłopa. Sam w wieku 46 lat jestem dalej jurny pomimo,że odbylem wszelkie szczepienia. Ale mieszkam od zawsze w Polsce i na Ziemii i nie mam w głowie pomieszane... Czy naprawdę w Polsce mamy aż tak zidiocialych ludzi tzw "suwerena" nie potrafiących myśleć tylko słuchać propagandy ? To jest groźne i dla Polski i dla naszego Narodu.. Sekta pisowska i szczepionkowska przypomina mi to,nie sam rytuał ale ludzie wyznawcy tych sekt: http://m.fronda.pl/a/o-sekcie-w-ktorej-900-osob-popelnilo-samobojstwo,40574.html Odezwal sie ten ktory w kazdej wypowiedzi na forum doszukuje sie spisku sprzedawcow.... Ty z kolei jestes w sekcie mainstreamowej ynteligencie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts