Mifall 26.08.2018 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2018 Do R90, w moim powiecie za taką długość sieci wodno-kanalizacyjnej zapłaciłbyś 1 tysiąc od metra. Kurka ceny jak za złoto, a tłumaczenie, że tak drogo, bo dają 3 lata gwarancji-smiech. Mało tego jakbyś zrobił ten wodociąg to jeszcze musiałbyś go oddać za darmo wodociągom, to jest dopiero oszustwo w białych rękawiczkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konat77 28.08.2018 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2018 My mieliśmy to szczęście, że w okolicy podłączali się inni i razem się złożyliśmy na zrobienie przyłącza do większości działek. Wyszło to nas około 2500. My mieliśmy jakieś 70m do rury, inni więcej. Jak się grupka zbierze i dogada to można całkiem sensownie zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Protetyk 22.10.2018 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2018 Witam wszystkich.Piękny teren / działka do uzbrojenia. Około 150m do drogi gminnej, działki drogowe w których ma być ewentualny wodociąg to na chwilę obecną pole z trawą.Przy mojej działce jeszcze 3 niesprzedane działki wszystko w jednym kwadracie z w/w działką drogową. Teren podzielony w 2013 i nie zapowiada się że ktoś kupi sąsiadujące działki. Przy występowaniu o WZ poszło oczywiście pytanie do wodociągów o ewentualne przyłączenie mojej działki do sieci oddalonej o 150m. Wydano oświadczenie o potrzebie budowy odcinka sieci fi 110mm oraz przyłącze do działki.Brak planu zagospodarowania dla terenu. Czy wydane oświadczenie jest ostateczne, czy mogę zaproponować/poinformować że chcę wybudować przyłącze np fi 50mm we własnym zakresie oczywiście w przypadku gdy będzie ono potem odebrane przez wodociągi?Tak jak w postach innych ma wrażenie że mam wybudować magistralę z której pewnie/ lub może nikt nie będzie korzystał oprócz mnie.Jak widzicie rozwiązanie tego tematu? Postawić propozycję z mojej strony? czy ma ona sens? a może jest już sprawa spalona.Ostatecznie zostaje studnia ale są + i -. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 22.10.2018 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2018 Do kilku działek = potencjalnych budynków musi byc co najmniej fi 90 lub 110, aby wystarczyło do zasilania hydrantu/ów. Inne odbiora jako wasze indywidualne przyłacze, lecz nie sprzedacie jako element sieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 22.10.2018 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2018 Budowa miałaby być przez działki prywatne? Czy jest chociaż służebność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Protetyk 23.10.2018 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2018 (edytowane) Mam udział w dwóch działkach drogowych które tworzą drogę dojazdową od mojej do gminnej w której jest woda, na chwilę obecną tylko ja i sprzedająca (właścicielka) pozostałych działek ma taki udział.Relacje z właścicielką ok.Myślicie że wodociągi biorą pod uwagę tylko wersję że ktoś może kiedyś kupi te pozostałe 3 działki i będą się upierali przy takiej magistrali? Edytowane 23 Października 2018 przez Protetyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 25.10.2018 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2018 Analogicznie do mojego przypadku. Musisz wystapic o warunki. Moim zdaniem 110mm masz pewne. U mnie maja kase zwrocic. Nie wiem jak bedzie u ciebie skoro nie ma widokow na podlaczenie kolejnych dzialek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mifall 05.11.2018 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2018 Też mam taki sam problem jak Ty z przyłączem wodno-kanalizacyjnym. Z tego co się dowiedziałem w wodociągach to nie odbiorą Ci przyłącza fi40 bo, tak jak pisali koledzy, wodociągi zakładają że ktoś te działki kupi. W moim przypadku wodociągi nie zrobią przyłącza na własny kosz tylko muszę wszystko wykonać sam, a o kosztach już pisałem. Jest jakiś nadzieja, że uda mi się wraz z wlasciclem drogi i jednej z działek zrobić na własny koszt ale to też w granicach 25 - 30tys za 90 metrów przyłącza sieci. Możesz starać się o zwrot kosztów do wodociągów, ponoć zwracają nawet ponad 50% ale przeważnie jest to tylko 30-40 %. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts