Magośka 13.10.2004 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2004 A może zamiast klasycznego tv, rzutnik i wtedy no problem. Może być obraz na ścianie z tegoż rzutnika obok kominka. Nie ma problemu dwóch konkurujących szybek, bo chyba o to chodziło w muratorze. Mój kolega nie wiedząc gdzie ma być tv, zrobił na wszelki wypadek 4 gniazda, więc jest zabezpieczony aż nadto. U mnie kominek nie stoi obok TV, ale byłby zgrzyt, faktycznie, bo kominek jest kaflowyPozdrawiam Gośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minuszka 19.10.2004 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 A ja własnie robię kominek i telewizor na jednej ścianie. Co prawda telewizor będzie w malutkiej wnęce,ale uważam że to nie przeszkadza. Mój kominek jest nowoczesny, więc będzie współgrał z całościa wnętrza i telewizor nie będzie przeszkadzał. Myślę, ze to czy telewizor pasuje obok kominka czy nie, zależy od indywidualnego gustu własciciela mieszkania. Zawsze mozna wyłączyć telewizor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
svenska 19.10.2004 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 Kilka dni temu ogladalam program, w ktorym prezentowany byl salon, z kominkiem centralnie umieszczonym na jednej ze scian. nad kominkiem wisial dosc spory, neutralny pejzaz. obraz wygladal jak gdyby namalowany byl na 1 plotnie, ale w rzeczywistosci skladal sie z 4, ktore skladaly sie harmonijkowo na boki. pod obrazem byla dosc niewielka wneka, a w niej telewizor plazmowy. uwazam, ze takie rozwiazanie jest swietne. mozna ogladac telewizor zaleznie od checi, i wtedy tez nie wyglada to zle (znajdujac sie nad kominkiem), a nieuzywany - po prostu przyslonic pasujacym do wnetrza obrazem. to rozwiazane bardzo mi sie podobalo, choc pewnie wymaga wiekszego wkladu finansowego. u nas miejsce na telewizor znajduje sie w kacie sciany kominkowej. wczesniej wydawalo mi sie to naturalne, ale teraz, czytajac wypowiedzi tu, sama nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marbo 19.10.2004 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2004 Kilka dni temu ogladalam program, w ktorym prezentowany byl salon, z kominkiem centralnie umieszczonym na jednej ze scian. nad kominkiem wisial dosc spory, neutralny pejzaz. obraz wygladal jak gdyby namalowany byl na 1 plotnie, ale w rzeczywistosci skladal sie z 4, ktore skladaly sie harmonijkowo na boki. pod obrazem byla dosc niewielka wneka, a w niej telewizor plazmowy. uwazam, ze takie rozwiazanie jest swietne. mozna ogladac telewizor zaleznie od checi, i wtedy tez nie wyglada to zle (znajdujac sie nad kominkiem), a nieuzywany - po prostu przyslonic pasujacym do wnetrza obrazem. to rozwiazane bardzo mi sie podobalo, choc pewnie wymaga wiekszego wkladu finansowego. u nas miejsce na telewizor znajduje sie w kacie sciany kominkowej. wczesniej wydawalo mi sie to naturalne, ale teraz, czytajac wypowiedzi tu, sama nie wiem. A ciepło z kominka nie szkodzi elektronice? Może to świętokradztwo , ale u nas często kominek i TV używane są jednocześnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
svenska 25.10.2004 00:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 tego nie wiem, ale wydaje mi sie, ze chyba faktycznie, za bliskie sasiedztwo zbyt dobre nie jest, ze wzgledow technicznych wlasnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 25.10.2004 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 zdjęcie pochodzi z galerii domów http://foto.onet.pl/upload/27/82/_352801_n.jpg wg mnie zestawienie bardzo sympatyczne ( mimo,że na jednej ścianie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdak 25.10.2004 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2004 a mnie właśnie niezbyt podobają się telewizory na półeczce od kominka , u mnie skończy się chyba na kominku i telewizorze na jednej ścianie, ale przynajmniej dam telewizor na osobnej szafce i nowoczesną obudowę do kominka, mam nadzieję, że to jakoś będzie wyglądało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ara 26.10.2004 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2004 Fakt faktem :dwa EKRANY w pobliżu siebie- jeden podnoszący emocje, ten drugi- temperaturę - mogą ze sobą rywalizowć i do siebie nie przystawać ! Widać jednak, że to dość częsta konieczność ... i nie jestem z tym w odosobnieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdak 02.11.2004 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 no i będzie pod wylewką pociągnięty kabel (a w zasadzie 4 kable - od TV sat, naziemnej i kablówki oraz głośników) na ścianę kominkową, ale jednocześnie nie rezygnuję z gniazdek na ścianie prostopadłej, po prostu przymierzę tam telewizor jak już będzie kominek i zdecyduję, a niepotrzebne gniazda się zatynkuje... Dokładnie tak jak radził Robert N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 10.10.2005 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Spójrzcie na rzut parteru tego domu: http://www.archon.pl/index.php?act=33&rodzaj=rzuty&sid=m42e0de060594e&intra=bf71594d69cd3cba51a014374661e103&crc=0e5f547618ce6c382f087d4476d12e1c&lang=pl Jak widzicie telewizor stoi obok kominka. Macie może jakieś propozycje albo zdjęcia jak ciekawie zaaranżować to miejsce?Między ścianą a kominkiem jest 157cm, szerokośc komina 70 cm, i potem jeszcze ściana 40 cm.Będę bardzo wdzięczna za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apolodoros 10.10.2005 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 WitamJa bym usunął telewizor z salonu - tak będę miał w swoim domu. Telewizor będzie w innym pokoju tzw telewizyjnym, razem ze sprzętem grającym, płytami itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.10.2005 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Myślę,że można zabudować kominek tak,aby szła sobie od niego półka na tv. Oczywiscie z zachowaniem odp. odległości do kominka,aby telewizorowi nie wyszło bokiem takie sąsiedztwo. Taka murowana podstawa może mieć półki na płyty. itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apolodoros 10.10.2005 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 WitamJa bym usunął telewizor z salonu - tak będę miał w swoim domu. Telewizor będzie w innym pokoju tzw telewizyjnym, razem ze sprzętem grającym, płytami itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 10.10.2005 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2005 Witam! Ja dopiero za 3 tygodnie mam miec montowany kominek ale robie tak: kominek naroznikowy, wzdluz sciany idzie polka, wykanczana jak kominek, zaraz obok szafka na TV z drewna w kolorze takim samym jak wykonczenia drewniane kominka. Calosc ladnie wyglada na projekcie. Szafke robi ta sama firma co robi kominek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elba 06.06.2006 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Witam! Co sądzicie o umieszczeniu telewizora na ścianie gdzie jest kominek (fasada)? czy ma ktoś jakieś zdjecia może?? Aha i czy malowaliście sciane z kominkiem na jakieś inne kolory niż pozostale sciany w salonie? Będe wdzięczna za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 06.06.2006 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Nie powiem, żeby podobało mi się takie połączenie, no, ale...ja "nietelewizyjna" jestem A tak to np. może wyglądać: http://www.kingasliwa.pl/realizacja/radomsk01.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heliodor 06.06.2006 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Na razie mam pomysły:tv zwijany w rulon i okazjonalnie rozwieszany.Albo chowany w szafie zamykanej.Póki co stoi w bawialni u dzieci z rozwalonym gniazdkiem euro i straszy podstawowymi programami.Słyszałam tez ,ze niekiedy ludzie chowajš tv za opuszcznš roletš - co a la obraz w kocilele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 06.06.2006 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 to moja ulubiona wersja :http://www.kaminy.ru/gif/author_lux/09.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 07.06.2006 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Nefer. Ty tak na poważnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 07.06.2006 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Nefer. Ty tak na poważnie Nie sądzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts