cieszynianka 28.07.2010 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Bo może nie musicie mieć uzdatniacza. W moim rejonie ze względu na twardość wody jest jak najbardziej wskazany. U nas woda raczej twarda, czajniki szybko zarastają, na drzwiach prysznica też się osadza, ale na płytkach (chwała Bogu) nic nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 29.07.2010 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 To zainwestuj w uzdatniacz. Świetna sprawa. Polecam. Ale my nie o tym tutaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 01.08.2010 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2010 To zainwestuj w uzdatniacz. Świetna sprawa. Polecam. Ale my nie o tym tutaj... Wiem, wiem, tylko te koszta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sethan 06.08.2010 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Robi się robi - mi wylali ze spadkiem po całości i od razu zrobili rynnę na odpływ liniowy czy jak to zwał - i to sami mi zasugerowali na moje "ale ja chce nie mieć brodzika to nie kładźcie mi ogrzewania" - obśmiali i zrobili jak trzeba:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawcich 15.01.2014 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Odświeżę temat, bo mam problem w łazience z prysznicem bez brodzika. Pojawiła mi się wilgoć w pomieszczeniu sąsiadującym przez ścianę gdzie jest prysznic. Zauważyłem, że fuga w kącie na styku terakoty i płytek ściennych jest pęknięta na długości kilku cm. Mam ogrzewanie podłogowe pod prysznicem i myślę, że to pęknięcie to wynik "pracy" podłogówki. Byłem przy tym jak glazurnik przygotowywał pomieszczenie na prysznic i było ono solidnie zabezpieczone jakimś preparatem z firmy Mapei. Mam pytanie czym uszczelnić taką fugę? silikon?położenie nowej fugi? a może jakiś impregnat? W domu mam Delfin Atlasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 15.01.2014 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Odświeżę temat, bo mam problem w łazience z prysznicem bez brodzika. Pojawiła mi się wilgoć w pomieszczeniu sąsiadującym przez ścianę gdzie jest prysznic. Zauważyłem, że fuga w kącie na styku terakoty i płytek ściennych jest pęknięta na długości kilku cm. Mam ogrzewanie podłogowe pod prysznicem i myślę, że to pęknięcie to wynik "pracy" podłogówki. Byłem przy tym jak glazurnik przygotowywał pomieszczenie na prysznic i było ono solidnie zabezpieczone jakimś preparatem z firmy Mapei. Mam pytanie czym uszczelnić taką fugę? silikon?położenie nowej fugi? a może jakiś impregnat? W domu mam Delfin Atlasa. Myślę ze folia w płynie to zbyt mało jak na zabezpieczenie brodzika, a raczej na pewno zbyt mało. W każdym narożniku i przejściu pomiedzy powierzchniami musi być przyklejona membrana uszczelniająca, a impregnacja jest tylko spoiwem pomiedzy poszczególnymi warstwami. Fugę nie nalezy uszczelnić lecz wymienić na np. epoksydową.....zapewne będzie to doraźna naprawa, ale pozwoli osuszyć sie scianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 15.01.2014 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 dokładnie na styku ściany i podłogi powinna byc położona taśma uszczelniająca i na to folia w płynie (a w sumie tą taśmę z tego co pamiętam to też kleili na folię w plynie) fuga sama w sobie nie zatrzyma wilgoci szczególnie jak np płynie więcej wody niż jest w stanie odprowadzić syfon i robi się kałuża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
no va 05.10.2018 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2018 witam, odkopuję wątek bo mam pytanie do użytkowników ogrzewania podłogowego pod prysznicem. Czy nie ma nieprzyjemnych zapachów przez ten wyschnięty syfon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 05.10.2018 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2018 witam, odkopuję wątek bo mam pytanie do użytkowników ogrzewania podłogowego pod prysznicem. Czy nie ma nieprzyjemnych zapachów przez ten wyschnięty syfon? Nie ma, syfon tak szybko nie wysycha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 05.10.2018 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2018 witam, odkopuję wątek bo mam pytanie do użytkowników ogrzewania podłogowego pod prysznicem. Czy nie ma nieprzyjemnych zapachów przez ten wyschnięty syfon? jeżeli używasz prysznic to nie ma zapachów, mi sie zdarzylo że po jakimś wyjeździe w zimie raz czy dwa jechało...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 05.10.2018 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2018 witam, odkopuję wątek bo mam pytanie do użytkowników ogrzewania podłogowego pod prysznicem. Czy nie ma nieprzyjemnych zapachów przez ten wyschnięty syfon? Jeśli zapakujesz w podłogę 40 *C a prysznic bierzesz w każdą sobotę to woda wyschnie w syfonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 05.10.2018 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2018 Jeśli zapakujesz w podłogę 40 *C a prysznic bierzesz w każdą sobotę to woda wyschnie w syfonie. 40 w podłogę ? tyle to idzie przy -20.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 05.10.2018 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2018 40 w podłogę ? tyle to idzie przy -20.......... Chyba u ciebie U mnie nigdy nie widziałem więcej niż 35 i to przy -27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.10.2018 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2018 ja się kąpię, więc syfon nie ma kiedy wyschnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 07.10.2018 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2018 Matko córko -27 stC i 35 stC w podłogówkę.Nie wiem jak to ugryźć i jak nazwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samotnik 07.10.2018 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2018 Testowałem, kiedy wykańczałem ogrzewany dom. Syfon średnicy 5cm i głębokości zasyfonowania ok. 1cm wysychał 4-5 dni do pojawienia się zapachu. W użytkowanym domu nie jest to zatem problem. Na dłuższe wyjazdy można zakryć syfon jakąś folią czy coś. P. S. niktspecjalny - w czym jest problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 07.10.2018 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2018 Matko córko -27 stC i 35 stC w podłogówkę.Nie wiem jak to ugryźć i jak nazwać. No, a ile ma iść ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 10.10.2018 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2018 (edytowane) Pewnie 15 stopni wystarczy... Swoją droga jak prawidłowo wykonać spadki pod kabine prostokątną a jak pod półokrągłą? Edytowane 10 Października 2018 przez pandzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kalic 10.11.2020 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2020 (edytowane) Odświeżę temat bo mam pytanie w kwestii wykonania odpływu liniowego. Dziś "specjalista", montując odpływ, wygrzebał styropian spod rur ogrzewania podłogowego (odcinają jednocześnie folię z ogrzewania) aż do stropu. Efekt jest taki, że w pobliżu odpływu część rur leży na styropianie a część wygięte jest w stronę gołego stropu. Braki styropianu są wypełnione / obklejone pianka poliuretanową. Wygląda to nieco dziwacznie. Na to ma być wylany beton. Potem dwukrotnie folia w płynie i klejenie płytek. Czy takie wykonanie jest dopuszczalne bo na pewno nie prawidłowe. No chyba że się mylę. Edytowane 10 Listopada 2020 przez Kalic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 11.11.2020 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2020 Jak dobrze rozumiem, to po wycięciu styropianu ułożeniu kanalizy montażysta zaopianował szczelinę , ja nie widzę w tym nic dziwnego, no może poza koljnościa prac -odpływ można było wykonać przed rurkami podłogówki. Co do foli w płynie to sa lepsze uczelnia cze tych okolic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts