stos 28.11.2022 00:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2022 Tak, Polenergia jest droższą firmą niż lokalne firemki, ale wydaje się być bardzo solidna. Gwarantuję konkretną wydajność, a w razie jej braku pokrywają różnicę. Skorzystał już na tym mój kumpel, który miał przez 2 tygodnie jakieś uszkodzenie, chyba falownika. Poza tym trudno sobie wyobrazić wyegzekwowanie gwarancji 25 lat od drobnych firemek z o.o. z kapitałem zakładowym kilkanaście tysięcy zł, których może za chwilę nie być, bo jak wiadomo wiele firm rzuciło się na ten biznes ze względu na dużą opłacalność tej działalności. Szczegóły co do paneli, falownika i magazynu podam po otrzymaniu oferty. Jest na rynku taka duża firma Stilo. Właściwie powiedziawszy to niedługo będzie "była" bo nawet nie można od niej dzisiaj wymusić wykonanie pracy za którą się już zapłaciło. A co mówić o respektowaniu gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 28.11.2022 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2022 Tak, Polenergia jest droższą firmą niż lokalne firemki, ale wydaje się być bardzo solidna. Gwarantuję konkretną wydajność, a w razie jej braku pokrywają różnicę. Skorzystał już na tym mój kumpel, który miał przez 2 tygodnie jakieś uszkodzenie, chyba falownika. Poza tym trudno sobie wyobrazić wyegzekwowanie gwarancji 25 lat od drobnych firemek z o.o. z kapitałem zakładowym kilkanaście tysięcy zł, których może za chwilę nie być, bo jak wiadomo wiele firm rzuciło się na ten biznes ze względu na dużą opłacalność tej działalności. Szczegóły co do paneli, falownika i magazynu podam po otrzymaniu oferty. Polenergia to duża korporacyjna firma. Jaką konkretną wydajność gwarantują, w jakich okresach i przez jaki okres? Gwarancja Polenergia Fotowoltaika to gwarancja na lata. Korzystaj z darmowej energii prosto ze Słońca dzięki własnej instalacji fotowoltaicznej. Dobrej jakości moduły mogą służyć nawet przez 40 lat. Dodatkowo gwarantujemy dostarczenie deklarowanej ilości energii lub dofinansujemy Twój rachunek. https://www.polenergia-pv.pl/ Masz konkretne dane? Zlikwidować się może i duża i mała firma. Dotyczy to i JDG i spółek z dużym i z małym kapitałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 29.11.2022 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2022 Na dzień dzisiejszy dostałem maila z ofertą od Polenergii, ale do końca go nie rozumiem. Link nie działa, a mam jedynie zrzuty ekranu przesłane do mnie mailem. Na razie chyba odpuszczę Polenergię. Moc: 4860 kWpPanele: Jinko Solar 540 W BifacialLiczba: 9 sztukInwerter: Growatt / Sungrow / FoxESS (bez szczegółów) Cena: 38 164 PLN (ale tutaj uwaga, nie wiem, czy już nie odliczyli dofinansowania, żeby ładniej wyglądało) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 29.11.2022 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2022 Na dzień dzisiejszy dostałem maila z ofertą od Polenergii, ale do końca go nie rozumiem. Link nie działa, a mam jedynie zrzuty ekranu przesłane do mnie mailem. Na razie chyba odpuszczę Polenergię. Moc: 4860 kWp Panele: Jinko Solar 540 W Bifacial Liczba: 9 sztuk Inwerter: Growatt / Sungrow / FoxESS (bez szczegółów) Cena: 38 164 PLN :jawdrop:(ale tutaj uwaga, nie wiem, czy już nie odliczyli dofinansowania, żeby ładniej wyglądało) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof_x 29.11.2022 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2022 W lutym tego roku zakładałem 5,25 z falownikiem SolarEdge za 30k co już wydawało mi się sporo, a tutaj jeszcze więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stos 29.11.2022 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2022 Na dzień dzisiejszy dostałem maila z ofertą od Polenergii, ale do końca go nie rozumiem. Link nie działa, a mam jedynie zrzuty ekranu przesłane do mnie mailem. Na razie chyba odpuszczę Polenergię. Moc: 4860 kWp Panele: Jinko Solar 540 W Bifacial Liczba: 9 sztuk Inwerter: Growatt / Sungrow / FoxESS (bez szczegółów) Cena: 38 164 PLN (ale tutaj uwaga, nie wiem, czy już nie odliczyli dofinansowania, żeby ładniej wyglądało) To się nazywa "kradzież zuchwała" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 29.11.2022 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2022 To się nazywa "kradzież zuchwała" to się nazywa test łosia ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 29.11.2022 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2022 Na dzień dzisiejszy dostałem maila z ofertą od Polenergii. Na razie chyba odpuszczę Polenergię. Moc: 4860 kWp Cena: 38 164 PLN (ale tutaj uwaga, nie wiem, czy już nie odliczyli dofinansowania, żeby ładniej wyglądało) Strasznie tanio 7 zł za kilowatopik, brałbym w ciemno, jeszcze bym im skrzynkę gorzały dał! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 29.11.2022 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2022 Na dzień dzisiejszy dostałem maila z ofertą od Polenergii, ale do końca go nie rozumiem. Link nie działa, a mam jedynie zrzuty ekranu przesłane do mnie mailem. Na razie chyba odpuszczę Polenergię. Moc: 4860 kWp Panele: Jinko Solar 540 W Bifacial Liczba: 9 sztuk Inwerter: Growatt / Sungrow / FoxESS (bez szczegółów) Cena: 38 164 PLN (ale tutaj uwaga, nie wiem, czy już nie odliczyli dofinansowania, żeby ładniej wyglądało) To już nie chcesz solidnej firmy z gwarancją produkcji i wybierzesz lokalną firemkę? Sprawdź cenę czy jest brutto i czy nie odliczyli dofinansowania i ulgi podatkowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 29.11.2022 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2022 Strasznie tanio 7 zł za kilowatopik, brałbym w ciemno, jeszcze bym im skrzynkę gorzały dał! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niedowiarek 29.11.2022 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2022 Strasznie tanio 7 zł za kilowatopik, brałbym w ciemno, jeszcze bym im skrzynkę gorzały dał! Racja! Nawet na zagrychę bym nie poskąpił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 29.11.2022 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2022 Hehe, sprawdziłem. Jednak nie odliczyli dofinansowania. Oto ta oferta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 29.11.2022 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2022 Hehe, sprawdziłem. Jednak nie odliczyli dofinansowania. Oto ta oferta. Ładna ściemka Masz wszytko dokładnie i wystarczająco jasno wytłumaczone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 30.11.2022 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2022 Oczywiście nie, ale chętnie zadam im konkretne pytania weryfikacyjne. Podpowiedzcie tylko jakie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 30.11.2022 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2022 Oczywiście nie, ale chętnie zadam im konkretne pytania weryfikacyjne. Podpowiedzcie tylko jakie. Może spytaj jakie substancje psychoaktywne mieszali z alkoholem przygotowując ofertę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 30.11.2022 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2022 Hehe, OK, pytanie zanotowane. Jakieś inne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 12.12.2022 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2022 Janosikowa dotacja. https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/zbudowal-przydomowa-elektrownie-moze-pojsc-do-wiezienia-na-lata/v5hetnq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 14.12.2022 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2022 Jak latem normą jest u mnie przekroczone napięcie ponad 253V, a często pod 260V. Do tego nad ranem, długo przed wchodem słońca, mam nawet 253V. Lipną sieć, lipny trafo. Pewnie ustawione na trafo 253 albo i 260V. Tak dzisiaj około południa na moim falowniku zobaczyłem 201,1V. To potwierdza, że linia to dno. Ostatnio była przebudowywana w 1996r. Teraz jest 5x więcej domów. Linia średniego napięcia, pewnie od 40 lat nie ruszana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 14.12.2022 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2022 U mnie jak na wsi zobaczyli ponad 400kWp przyjechali i zmniejszyli napięcie że w nocy mam 213V w dzień nie przekracza 233V.W nocy klimy chodzą bo sąsiedzi doinstalowali ich dziesiątki (wungiel drogi a grzać trza) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 20.12.2022 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2022 Czy on aby jest psychicznie zdrowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts