marta963 29.01.2018 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2018 Mój chłopak ma kuchnię z Ikei i moim zdaniem nie do końca się sprawdza. O ile szafki wyglądają ładnie, o tyle szuflady zaczęły już ciężko chodzić i trzeba się z nimi szarpać. Lepiej zainwestować trochę więcej w lepsze szafki, w końcu są one używane codziennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 29.01.2018 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2018 Mój chłopak ma kuchnię z Ikei i moim zdaniem nie do końca się sprawdza. O ile szafki wyglądają ładnie, o tyle szuflady zaczęły już ciężko chodzić i trzeba się z nimi szarpać. Lepiej zainwestować trochę więcej w lepsze szafki, w końcu są one używane codziennie zalezy jaką kuchnie ma. Są dwa rodzaje, METOD z dobrymi prowadnicami i takie zwykłe jak w marketach budowlanych ze zwykłymi prowadnicami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sandwitch 30.01.2018 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2018 Do tego IKEA nie przewiduje szuflad otwieranych push-on'em. Do nich zawsze potrzebny jest uchwyt, albo front taki jak VOXTORP. Nie zgodzę się, IKEA nie jest przeciwna, a przede wszystkim: nie może nikomu zabronić zamontowania tip-on w szufladach. Powód, dla którego się to zazwyczaj odradza (i dla którego większość klientów rezygnuje) jest taki, że system tip-on wyklucza samodomykanie się szuflady. Co oznacza, że każdą otwartą szufladę trzeba ręcznie docisnąć i nie jest to zbyt wygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka55 31.01.2018 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2018 Nie zgodzę się, IKEA nie jest przeciwna, a przede wszystkim: nie może nikomu zabronić zamontowania tip-on w szufladach. Powód, dla którego się to zazwyczaj odradza (i dla którego większość klientów rezygnuje) jest taki, że system tip-on wyklucza samodomykanie się szuflady. Co oznacza, że każdą otwartą szufladę trzeba ręcznie docisnąć i nie jest to zbyt wygodne. nie wyklucza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malwa8585 09.02.2018 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2018 Witam, mam ten sam problem. Jaką w końcu kupili Państwo lodówkę? Czy pasował model Whirlpool art 9811 który ma 193cm wysokości czy musieli Państwo kuic niższą?Bardzo proszę o pilną odpowiedź. Serdecznie dziękuję![email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
samaola 11.02.2018 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2018 Mam kuchnię Ikea od ponad 5 lat. Czeka nas przeprowadzka, chcemy zabrać kuchnię z sobą. Ktoś przenosił Ikea? Czy da się to potem poskładać do kupy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Volke 12.02.2018 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 Chciałbym zapytać czy Ikea w kuchniach Metod montuje prowadnice Blum ? czy jakieś inne ? szukam na stronie ikea i nie mogę nic znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.02.2018 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 blum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Volke 12.02.2018 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2018 blum Dzięki serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stejan 16.07.2018 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2018 cześć, trochę strzeliliśmy sobie w kolano i zrobiliśmy blat wchodzący pod okno zamiast parapetu. Żałuję, bo chcąc to zrobić jak należy trzeba wybulić 700 zł / M E T R blatu Karlby. Jeszcze nie oszalałem.Więc teraz pytanie do Was: w jaki sposób poradziliście sobie z tym newralgicznym miejscem? Kuzyn, który montował kuchnię w mieszkaniu, mówił o klejeniu blatu na silikon. W życiu mi to do głowy nie przyszło, ale może jest to jakaś myśl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fubu228 16.08.2018 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2018 Łączenie nie na silikon tylko na klej wikolowy do drewna. Silikonem zabezpiecza się tylko od strony okna przed wilgocią. Na zdjęciu również karlaby. Do karlaby dołączane są takie paski do oklejenia obrzeży - one świetnie nadają się do oklejania wrażliwych na wilgoć miejsc - zamiast silikonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 16.08.2018 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2018 Czy zawiasy Blum 71M2550 i 71M3550 pasują bez problemu do frontów z Ikea?71M3550 daje się jeden na front, czy obydwa powinny być ze spowalniaczem? Akurat na zawiasy Ikea ma ceny mało atrakcyjne - nawet po dwa zawiasy 71M3550 (już nie mówiąc o 71M2550 x2 + jeden spowalniacz) wychodzi taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DamianB 17.09.2018 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2018 Da się uzyskać gładkie cięcie paneli maskujących przy użyciu narzędzi ręcznych, ewentualnie wyrzynarki? Czy jednak przydałaby się piła stołowa z prowadnicą? Mam obawy, że sama taśma wg instrukcji nie wystarczy i wolę najpierw zapytać niż testować na drogim materiale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iza_Wawa 28.10.2018 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2018 Witam A Czy ktoś z Was łączył system faktum z metod? Mam kuchnie faktum od 2013 i teraz planuje przeprowadzkę i nie chcę wydawać forsy na nową kuchnię a jest inny układ pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 28.10.2018 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2018 z faktum nic nie pasuje do metod i odwrotnie, dwa zupełnie inne systemu niekompatybilne ze sobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.10.2018 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2018 można zachować szafki wiszące, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 28.10.2018 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2018 całe szafki tak, ale nowe elementy nie pasują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jolka Bobek 28.10.2018 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2018 A nie jest tak, że przez jakiś czas jeszcze stary system jest dostępny na zasadzie "części zamiennych"? Chyba kiedyś coś takiego mi się obiło o oczy. Nie wiem tylko jak z cenami - czy kosmos czy raczej tanio z uwagi na niszowość oferty. No i może być oczywiście problem z dostępnością w miarę upływu czasu i wyczerpywania się zapasów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 28.10.2018 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2018 nie wiem czy jeszcze jest, ale faktycznie było. z tym, ze na zamówienie i ceny z kosmosu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 28.10.2018 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2018 Mam kuchnię ze starego systemu. W ubiegłym roku chciałam dokupić dwie wiszące szafki. Zamówiłam je przez stronę internetową, ale jak podliczyli koszty dostawy to mi się odechciało. Już nie pamiętam dokładnie wyszło coś ok.400zł. Tłumaczyli się tym, że "stary" system muszą sprowadzać z magazynów z zagranicy (?). Zastanawiam się jak by to wyglądało jakbym musiała reklamować np. panel ze zmywarki albo innych element. Pewnie za przesyłkę musiałabym zapłacić tyle ile wart jest sam element. Szafki w końcu kupiłam z nowego systemu, bo wiszą w całkiem innej stronie kuchni i różnice w wymiarze są mało dostrzegalne. Przy okazji zachciało mi się zmienić uchwyty, żeby kuchnię trochę odświeżyć. Z czarnych na srebrne. Oczywiście nowe uchwyty już nie grają ze starymi otworami ... I klapa Przyznam, że pod tym kątem jestem zawiedziona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts