fighter1983 02.12.2014 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Balto - tylko dwie uwagi: regulamin jest: http://www.grupazpr.pl/regulamin-serwisy.pdf - czasem próbuje napisac na priw delikatną wiadomosc z wyjasnieniem co uzytkownik robi niezgodnie z regulaminem. I wiesz jak to sie konczy? Taki uzytkownik na publicznym pisze za chwile, ze go strasze... . regulamin niezgodny z regulaminem PP... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 02.12.2014 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 f: bez urazy - ten regulamin który jest podlinkowany dotyczy całości - portalu i pewnych zasad istotnych dla właściciela i tych co mu płacą (bez urazy) za reklamę. Sprawy które nas dotyczą, są tak opisane, że korzystając ze starego witzu można je określić "wężykiem, wężykiem". Zgodnie z regulaminem moderator po wymianie poglądów na poziomie ad personam, powinien mieć możliwość, legalnego dania ostrzeżenia lub gadki umoralniającej (nazwij to jak chcesz), oraz automatycznego "dopowiedzenia", nawet w Regulaminie, że wszelkie rozmowy z modami na poziomie p.w. nie wychodzą / nie mogą wyjść pod karą ostrzeżenia i / lub bana na forum ogólne. Na to powinna być paragrafka - bo to jest właśnie NETYKIETA.Wtóre - to pokazuje tak naprawdę, że dowolny użytkownik mający nieco więcej sprytu może robić na forum co mu się podoba, może komentować wszem i wobec wszelkie decyzje słuszne czy nie admina tam gdzie mu się podoba. Wtóre - powinien być dział, gdzie policjantowi jakim jest mod można by zadawać pytania - czemu postąpił tak a nie inaczej, bo mod jak pisałem jest wybierany przez użytkowników by ich samych pilnować. Nikt nie może być "świętą krową" tylko dlatego, że pełni funkcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 02.12.2014 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 http://img715.imageshack.us/img715/9793/ztdb391067121.png Ale to jest Twoje oficjalne stanowisko? zgadzasz sie z tym w 100%? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 02.12.2014 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2014 Wpis bez żadnej ironii... bez złośliwego uśmieszku... domniemania i podejrzenia same się nasuwają i latają w różnych miejscach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 11.12.2014 04:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2014 stawiam wniosek o odebranie moderacji dla finlandia za wyrywkowe kasowanie postów bez ładu, składu i żadnego sensu, a gdy poprosiłem go o chwilę zadumy nad tym co robi, odpisał mi że nie będzie marnował swojego cennego czasu nad zastanawianiem się kto ma rację i czy jest w tym jakaś logika, dostał raport od kryporeklamiaża że mu psuję biznes za notoryczne łapanie na kłamstwie to skoro nie można udowodnić na liczbach wymiernych że się mylę to trzeba mnie skasować, a jak będę podskakiwał to mi odbierze uprawnienia http://forum.muratordom.pl/showthread.php?206248-pianka-ocieplaj%C4%85ca-kontra-welna w tym wątku powszechnie latają fiuty penisy i pajace, jak napisałem posta konkretnie kto gdzie i kiedy to finlandia skasował moje linki jako offtoop natomiast oryginały nadal wiszą sobie bezkrytycznie, poniżej przykład schowaj swojego e -penisa bo nie masz czym się chwalić jakby komuś się chciało więcej przykładów to wystarczy wejść w mój post który finlandia skasował, jest tam tego dużo więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.12.2014 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2014 finlandia jeśli pozwolisz.Odpowiadasz jako mod tylko wybrańcom i kiedy chcesz czy z alarmu albo jak się przypadkiem natkniesz na trollowanie co w/w czesto bardzo pokrętnie czyni.Nie mnie to oceniać bo forum ma się naprawiać czyli przechodzić metamorfozę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 11.12.2014 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2014 Niewiele rzeczy śmieszy. Czołowy troll dopominający się moderacji;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.12.2014 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2014 Niewiele rzeczy śmieszy. Czołowy troll dopominający się moderacji;). Znowu zaczynasz.Ja czekam cierpliwie ty nachalnością nie próbujesz naprawiać ty nadal psujesz wizerunek FM.Trzeba cie izolować od społeczeństwa.Ty już nawet nie trollu-jesz. Bezpodstawnie oczerniasz.Łazisz za mną gdzie popadnie ale ja już poznaję ideę FM ty jątrzysz nadal.Ja chcę się zmieniać ty mi przeszkadzasz.Ciebie trzeba izolować.I proszę nie pisz nic na prv.Nic ci to nie da.Masz tyle jadu ,że mi cie żal.Zmień się człowieku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 11.12.2014 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2014 Ja chcę się zmieniać ty mi przeszkadzasz. To zmień się wreszcie, a nie poprzestawaj na zapowiedziach. Ciągle mnie mylisz i innymi fanami twojej osobowości. Nic na priv nie piszę. Jeszcze 3 wipsy i będziemy mieli nowego rekordzistę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 11.12.2014 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2014 To zmień się wreszcie, a nie poprzestawaj na zapowiedziach. Ciągle mnie mylisz i innymi fanami twojej osobowości. Nic na priv nie piszę. Jeszcze 3 wipsy i będziemy mieli nowego rekordzistę!!! To zmień się wreszcie, a nie poprzestawaj na zapowiedziach. Ciągle mnie mylisz i innymi fanami twojej osobowości. Nic na priv nie piszę. Jeszcze 3 wipsy i będziemy mieli nowego rekordzistę!!! Zrozum to i odczep się ode mnie.Nie tobie będę składał obietnice.Nie mylę cię.To ty mi przysparzasz problemów.Łazisz za mną bez powodu.Wypisujesz głupoty.Wiesz przynajmniej jak polazłeś za mną gdzie jesteś???Co do wpisów napisałem ale na razie bez odpowiedzi ,może jeden z moderatorów to potwierdzi ,żeby ci wyjaśnić.Prosiłem o skasowanie licznika.Ty jesteś jeszcze za króciutki:bash: mimo wszystko ale w panoszeniu i upierdliwości to jeszcze kwestia czasu byś licznik nabijał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 11.12.2014 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2014 Proszę byś udostępnił moją wiadomosć na którą się powołujesz w całości ad1. a ja wice wersa proszę żebyś tutaj wkleił mój post który skasowałeś, niech każdy sobie zobaczy co ciebie tak rozsierdziło ad2. tytułem twojej rzetelność, przytocz ile konkretnie zmoderowałeś postów z tych kilkudziesięciu które ci podlinkowałem ad3. wytłumacz dlaczego słowo fiut od muras albo penis od Sturmer nie jest dla ciebie obraźliwe i nie zasługuje na moderację skoro jednocześnie wyrażenie "brednia" jest dla ciebie tak rażące ?? ad4 poniżej PW jaki dostałem od finlandia 3 sztuki kto konkretnie robi balagan w Twoim watku? Ja uwazam ze Ty przy pomocy paru innych uzytkownikow. Przejrzalem ustuniete posty (moze ja je usuwalem, moze nie ja) i nie ma tam nic, co by zaslugiwalo na pozostawienie. To wstyd, by najbardziej czytelne były wpisy mówiące o tym, ze przez cale strony nie ma praktycznie nic o temacie watku) (...) Jakbym byl zwyklym uzytkownikiem to wystapilbym w odpowiednim watku o cofniecie Ci tytulu najlepszego doradcy. Za język ("panie pajac" itp) i kłótnie. To zwyczajnie nie przystoi. Rozumiem ze wg Ciebie mam biegac po forum i szukac rozwiązania zagadek? Na szczęście ja nic nie muszę PS wyrażenie "pajac" pochodzi od Tomaszs131, a bałagan który podobno robię to moje stałe i ciągłe prośby żeby ktoś w tym wątku wkleił wreszcie cokolwiek merytorycznego do czego da się odnieść w liczbach wymiernych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.12.2014 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2014 mpoplaw - przyszło ci do głowy, że skoro nie zgłosiłeś obrazliwych epitetów do moderacji, mozna było przyjąć, że one cię nie obrażały?Natomiast twoje teksty zostały zgłoszone, przejrzane i moderator uznał, że nadawały się do usuniecia lub wycięcia części treści.Bo moderatorzy nie czytają wszytskiego na forum. Albo wpadają przypadkowo na kłotnie i wyzwiska, albo sa one im zgłaszane. Zamiast wdawać się w polemikę z forumowiczami, którzy cię obrażają, po prostu zgłoś ich.Jest też wielu forumowiczów, którzy , pomomo, że sa wyszydzani i padają pod ich adresem nieprzyjemne teksty, potrafia odpisywać kulturalnie i rzeczowo, bez osobistych wycieczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 11.12.2014 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2014 Niech jakis moderator się tu pojawi i wykasuje z kilkanaście osttnich postów ! To będzie najlepsze rozwiązanie. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 11.12.2014 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2014 Elfir: o ile ja dobrze rozumiem robotę moda, a wydaje mi się, że tak - bo w różnych miejscach bywałem - to nazwijmy to tak "psim obowiązkiem" moda jest wizyta na forum raz dziennie, oglądnięcie gospodarstwa i naprawa blędów. Email do moda jest po to, by po włączeniu komputera zamiast do ciepłej herbaty i spokojnego przeglądania tego czy tamtego zajął się konkretną sprawą.Osobiście naprawdę nijak nie pojmuję (pozdrawiam Puchatka) co wspólnego z rzetelną dyskusją na forum budowlanym mają te czy inne penisy. Łokcie bym zrozumiał, ba nawet bym dyskusję o nich pojął i traktował jako, dla mnie ciekawą, choć może nieco abstrakcyjną dla innych. Stopę - też potrafię pojąć, choć wiem że ciężko się z tymi końcówkami dogadać. Podobnie mógłbym wspominać o funtach, kamieniach, sążniach i tak dalej...Troszkę na poważniej: moderator to nie jest funkcja polegająca na byciu wygodnym elektrykiem, który do awarii jest wzywany w momencie kiedy "inne czy domowe" sposoby nie skutkują a poziom napraw niebezpiecznie przybliża stan zagrożenia dla wszystkich. On musi rzucić okiem na wszystko co dzień. Email jest nie po to by zza niego kontrolował sytuację, lecz by informował i super pilnych sprawach tu teraz i na wczoraj.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 12.12.2014 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2014 (edytowane) mpoplaw - przyszło ci do głowy, że skoro nie zgłosiłeś obrazliwych epitetów do moderacji tydzień temu napiąłem posta z kilkudziesięcioma linkami do bardzo kontrowersyjnych wypowiedzi, finlandia stwierdził że to offtoop i skasował wszystkie linki ot tak po prostu, oryginały pozostawił nietknięte, dopiero 3 dni później po wymianie PW zorientował się że coś było na rzeczy i zmoderował jeden konkretny post, wyłącznie jeden, i tylko jeden, czy można więc przyjąć że jest wyjątkowo wybiórczy a jego rzetelność moderacji to tylko puste słowo ?? mozna było przyjąć, że one cię nie obrażały? co ty konkretnie sugerujesz ?? po forum latają fiuty i penisy i moderator palcem nie kiwnie dopóki ktoś się nie zawstydzi ?? i ty się jeszcze zastanawiasz czemu to forum zeszło na psy ?? Natomiast twoje teksty zostały zgłoszone, przejrzane i moderator uznał, że nadawały się do usuniecia lub wycięcia części treści to poniżej to też przejrzał bo to też zgłosiłem do moderacji fiucie bucie rozumiem że skoro przejrzał i nie zmoderował to uznał to za merytoryczną dyskusję na wysokim poziomie ?? Jest też wielu forumowiczów, którzy , pomomo, że sa wyszydzani i padają pod ich adresem nieprzyjemne teksty, potrafia odpisywać kulturalnie i rzeczowo, bez osobistych wycieczek jeżeli to konkretnie zarzut do mnie to zacytuj z łaski swojej mój post o wyszydzaniu, bo jak na razie to jest dokładnie odwrotnie, dla przykładu przywróć mój post z linkami do kontrowersyjnych wypowiedzi innych userów i pokaż mi konkretnie gdzie ja tam kogoś wyszydzam PS poniżej kolejny PW od finlandia Chyba ośmieszasz się publicznie oraz kolejny cytat który nikogo nie obraża jeszcze pewnie się przy kompie onanizują..... Edytowane 12 Grudnia 2014 przez mxxxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 12.12.2014 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2014 (edytowane) Elfir: o ile ja dobrze rozumiem robotę moda, a wydaje mi się, że tak - bo w różnych miejscach bywałem - to nazwijmy to tak "psim obowiązkiem" moda jest wizyta na forum raz dziennie, oglądnięcie gospodarstwa i naprawa blędów. Email do moda jest po to, by po włączeniu komputera zamiast do ciepłej herbaty i spokojnego przeglądania tego czy tamtego zajął się konkretną sprawą. tu funkcja moda jest spoleczna - wiec zadnym tam psim obowiazkiem - choc zgodze sie ze czym czesciej sie zaglada , czyta i sprawdza tym latwiej o lad i porzadek i utrzymanie towarzystwa w rydzach - choc i pamietam takie sytuacje ze kladlem sie spac a do 3 w nocy towarzystwo nastukalo 10 stron o "d... Maryny" i rano byla rzeź jesli beda "zawodowi moderatorzy" to ich psim obowiazkiem bedzie - cala reszta to praca ku chwale ojczyzny i M. i wlasnej satysfakcji Troszkę na poważniej: moderator to nie jest funkcja polegająca na byciu wygodnym elektrykiem, który do awarii jest wzywany w momencie kiedy "inne czy domowe" sposoby nie skutkują a poziom napraw niebezpiecznie przybliża stan zagrożenia dla wszystkich. On musi rzucić okiem na wszystko co dzień. Email jest nie po to by zza niego kontrolował sytuację, lecz by informował i super pilnych sprawach tu teraz i na wczoraj.... pisz ze Moderatorzy - jeden nic nie zrobi i wszedzie nie bedzie - badz realizsta - bo przy tej ilosci nie sa oni wstane czytac nawet tego co ich ineteresuje tylko siedza i ogarniaja maile i zgloszenia bo jest tego czasami sporo sa takie dzialy jak okna gdzie przesiaduja prawie sami sprzedawcy - jest ich tam wiecej niz potencjalnych "klientow" - tam moderator powinien byc spoza srodowiska - bez wzgledu na to czy zna sie czy nie na temacie i ocenie bledow merytorycznych - ilosc "eksperow" sama weryfikowac bedzie poziom Edytowane 12 Grudnia 2014 przez R&K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 12.12.2014 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2014 (edytowane) mam kolejną zagwozdkę dla moderatorów o 8,56 wpadł mój post http://forum.muratordom.pl/showthread.php?206248-pianka-ocieplaj%C4%85ca-kontra-welna&p=6702997&viewfull=1#post6702997 o 11,43 dowiedziałem się że: jakbyś na "swoim" rysunku nie ukrył wartości jednej z osi to wyglądałby on tak a nie straszył tylko niewyskalowaną krzywą mataczu Faktycznie, trudno się powstrzymać z określeniem "matacz" kiedy po prostu, poprzez manipulację "nożyczkami" ND chce stworzyć wrażenie jakiegoś dramatu. Klasyka gatunku! konia z rzędem dla tego moderatora który znajdzie mi co konkretnie zostało wycięte, i drugiego konia z rzędem dla tego moderatora który wymyśli jak z takimi oszustami postąpić Edytowane 12 Grudnia 2014 przez mxxxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 12.12.2014 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2014 Uwaga - moderka czy to społeczna czy nie społeczna jest takim samym obowiązkiem. Różnica jest jedna - jeśli ja komuś płacę mogę od niego wymagać, jeśli on to robi społecznie to przypomina się stary witz kończący się "wężykiem, Jasiu, wężykiem". To jedno. Wtóre - jeśli ilość moderatorów jest niewystarczająca, lub nie radzą sobie z robotą jeśli nawet jest jej niewiele - to droga i rozwiązanie jest proste jak kilo drutu - mówimy sprawdzam - czyli oceniamy każdego, pod względem tego jak się zachowuje i jak pracuje,. wywalamy jednego z drugim, a potem albo i równocześnie robimy nabór na kolejnych.Mała uwaga - jeśli coś dla kogoś robisz bo Cię poprosił to zawsze robiąc za pieniądze robisz na tip top a jeśli nie - czyli za tzw. dziękuję, czyli społecznie poniekąd to robisz taką tzw. manianę że aż żal patrzeć? Sam fakt "społeczności" funkcji nie oznacza, że jest to kolejny fajni i szumny a co najważniejsze ślicznie brzmiący tytuł który nie zobowiązuje nas do niczego? To może każdemu nadamy jakiś, no byle nie obraźliwy... bo przecież one do niczego nie zobowiązują, poza tym że fajnie brzmią, a czasem wzbudzają sympatię... Tylko będzie to przypominało nieco zabawę w smieszno - straszno, czyli zjazd czwartego czy piątego pokolenia ziemian polskich bez ziemi z których każdy jest przynajmniej panem na Psiej Wólce, kilku z nich nawet na paru... Tytuł fajny tylko tak jak wedle niektórych moderka - do niczego nie zobowiązuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 12.12.2014 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2014 (edytowane) ....PS poniżej kolejny PW od finlandia ... Szkoda że znowu cytujesz tylko wyjęte z kontekstu fragmenty. Bo całość wygląda tak, że wczoraj apelowałeś o usnięcie jednego nieładnego określenia wobec Ciebie które odszukałem dzień wcześniej i usunęłem, także "awantura" była o rzecz nieistniejącą. I to jest właśnie śmieszne. Aha, właśnie widzę, że usunęłeś już post, w którym był ten apel ... i tak to jest z edycją postów - obrażamy wszystkich wokół, a jak jest niewygodne to usuwamy i już uwazamy że nie ma śladu po manipulacjach?. Muszę przyznać że długo dociekałem który post możesz mieć na myśli i mimo iż napisałem " nic nie muszę" to jednak wysłuchalem jednego z Twoich rozkazów z PW. Szkoda też, że nie zgodziłeś się też bym mógł przedstawić Redakcji Twoje PW kierowane do mnie - wtedy przekaz miałaby pełny sens. A bez takiej zgody ja PRYWATNEJ WIADOMOŚCI nie upubliczniam. Kolejna sprawa - nie wiesz kto usunął Twój post, ale tak jak Ci też prywatnie napisałem - możesz obciążać mnie jeśli będzie Ci dzięki temu lżej, więc teraz zbieram za to całą Twoją agresję. Tylko czy na pewno daje Ci to satsfakcję jeśli nie masz pewności że we właściwym kierunku ją wyładowujesz? To tyle. Także - teraz możecie usunąć mój post jako offtop bo wiem że nie powinienm go pisać ani wdawać się w tą polemikę, ale pod zarzutami mpoplawa cierpi moja "reputacja" i zwyczajnie czuję się o:) Ps. Sorry, nie dokończyłem tej wiadomosci a zostala juz zacytowana wiec nie bede edytował. Mialo być poważnie - wyszło inaczej i może niech tak zostanie. Edytowane 12 Grudnia 2014 przez finlandia Ps. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 12.12.2014 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2014 finlandia jeśli pozwolisz.Odpowiadasz jako mod tylko wybrańcom i kiedy chcesz czy z alarmu albo jak się przypadkiem natkniesz na trollowanie co w/w czesto bardzo pokrętnie czyni.Nie mnie to oceniać bo forum ma się naprawiać czyli przechodzić metamorfozę. Sorry NS że pod pretekstem odpowiedzi na Twój post napiszę małą uwagę: raporty ktore docierają do moderatorów składa się przyciskiem "zgłoś do moderacji lub usunięcia" (trójkąt z wykrzyknikiem pod postem) - wtedy można mieć pewność, że wszyscy moderatorzy go zobaczą i ocenią zasadność zgłoszenia wg własnego sumienia . Jeśli dwie, trzy czy też cztery osoby nie usunie takiego postu, tzn. że nie dopatrzyły się w nim "znamion czyny niedozwolonego". Inna sprawa - mało które posty są zgłaszane przez więcej niż jednego użytkownika - czyli tak na prawdę dotyczą relacji między piszącym a adresatem a nie ogólem. I takie wypowiedzi można różnie interpretować. Odpowiadam "wybrańcom", jeśli uznam ze w jakimś wątku wchodzą w offtop i kontynuowanie sprawy w tym miejscu będzie dalszym psuciem wątku (tak zrodziła się moja korespondencja z mpoplaw -przy okazji - on ten post już także usunął). Czy tylko ja nie mam zwyczaju edytować czy też usuwać swoich wypowiedzi? (poza oczywistymi błędami). No i piszę czasem jako osoba prywatna do tych, ktorych zachowanie mi się nie podoba. Robię to przez PW by przekazać swoją uwagę dyskretnie. Ale jak widać - nie każdy potrafi to przyjąć i rzeczowo odpowiedzieć. W tym zakresie chciałbym móc to robić jako zwykly użytkownik. W sprawach ogólnej moderacji - Wasze propozycje (szczególnie Balto) są ciekawe. Nie mi oceniać ile właściciel forum zarabia - nie moja to sprawa, dlatego też nie mi to drążyć .Mi się forum podoba (poza wszechobecnie atakującym spamem). Ale póki co moderatorzy są społeczni, jest ich aktywnych tyle ile jest, dlatego realną szansę na przeczytanie mają te posty, które zostały zgłoszone przyciskiem. Wpisy w wątkach są gorzej zauważalne, dlatego ta droga jest mniej skuteczna. Akcentujecie potrzebę moderowania pod kątem merytorycznym czy też kłótni. To wymaga naprawdę dużej znajomości tematu i najbezpieczniej ograniczyć się do działu ktory się zna na wylot. Tylko że wtedy te dzialy zostaną same sobie. A jak już wyleci coś jako kompletny offtop, to pojawiają się głosy niezadowolenia wśród aktywnych forowiczów, bo im też się zdarzy napisać coś, co mod usunie. Gdy chcę zmian - to zaczynam od siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts