Balto 12.12.2014 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2014 finlandia: dziękuję za zauważenie tego co piszę. Uwag kilka:1. Pisałem i będę się powtarzał: moderator może w kwestii technologii stawiania domu metodą klasyczną być niczym zielona trawa na wiosnę. Może nie odróżniać kielni cegły i zaprawy. Jego rolą jest umiejętność oceny KULTURY! nie koniecznie zaś FACHOWOŚCI! wypowiedzi. Poglądy są jak prawda - każdy ma swoje i należy to zaakceptować. Jeśliby nauczyć Sierotkę Marysię znajomości forumowego savoir vivre'u i zasad jak ma go realizować to będzie lepszym modem niż jeden tu obecny (nie piję do konkretnej osoby, bez urazy)2. Zdziwiony ciężko jestem, że żaden mod nie ma określonej odpowiedzialności, tylko każdy w teorii odpowiada za wszystko, czyli za nic. To przypomina troszkę pisanie listów za byłego systemu. Miał prawo pisać do pięciu rzeczników, trzech ministrów, czterech doradców d/s i iluś innych instytucji - to pisał, bo każda z nich odpowiadała w teorii za jego działeczkę... A nuż widelec ktoś przeczyta i powie sprawdzam? Co to oznacza, odpowiedzialność za czyny musi być osobista, by ta konkretna osoba mogła i musiała się w razie czego wytłumaczyć czemu! tak zareagowała a nie inaczej. Dlaczego raz to była złośliwość a raz przestępstwo i zbrodnia niesłychana... A tak przypomina to zerkanie do sali gdzie jest dziesięciu lekarzy i podglądanie który jest stary, ślepi i naiwny bo daje najłatwiej zwolnienia a do tego ma najdłuższe tytuły.3. Decyzja musi być podjęta tu i teraz, a dyskusja o niej czyli ew. odwołanie musi być rozpatrywane bez tego kto ową decyzję wydał. Nikt nie może być bowiem sędzią w sprawie własnej.4. W kwestii społeczności - pisałem. Na razie nieco sprowadzając do realnego i niższego ziemi poziomu wygląda to trochę jak jazda autobusem, który oblepiony jest ulotkami, jak nie przymierzając ogrodzenie budowy, jego stan techniczny jest taki sobie (tu rzęzi, tam skrzypi), zasady panujące wewnątrz przypominają wolną amerykankę (tzn. wy bierzecie wszelki reklamowy chłam jaki daję i róbcie co chcecie, ale jak ktoś przegnie pałę, to tych pięciu byczków co tam są co drugi przystanek zrobi porządek). Z racji zaś, że kierowca ten nominalny ma wiele zajęć to: wskazuję kilku zmienników, w postaci czterech kierowców, dwóch mechaników i owych pięciu byczków - oni robią to społecznie czyli "z doskoku", każdy "po uważaniu" a poza tym i tak nie macie, się kochani pasażerowie o co rzucać bo jest to:- jedyny tak duży autobus próbujący jeździć na tej linii- bez tych kilku społeczników strach by było wejść, bo byście się pozabijali... a oni mają jedynie pilnować by rozlew krwi był jak najmniejszy- dwóch mechaników coś grzebie jak naprawdę nie ma nic innego do roboty...- a te byczki, zwykle są po piwie...Aha i jeszcze jedno: płatne profile mają ekstra ochronę własną i jadą w przyczepce chronionej od wewnątrz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 13.12.2014 04:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 (edytowane) właśnie widzę, że usunęłeś już post, w którym był ten apel ... i tak to jest z edycją postów - obrażamy wszystkich wokół, a jak jest niewygodne to usuwamy i już uwazamy że nie ma śladu po manipulacjach? wydaje ci się http://forum.muratordom.pl/showthread.php?170051-Nowi-moderatorzy-Wasze-propozycje&p=6702166&viewfull=1#post6702166 PS do tej listy zarzutów powyżej dołączam kolejne wobec ciebie, pisanie w żywe oczy o mataczeniu bo usunąłem post który jak widać wyraźnie nie jest usunięty to już lekka przesada, jak ty dostałeś tytuł ND skoro widzisz rzeczy których nie ma, a jednocześnie nie widzisz rzeczy które są ?? Muszę przyznać że długo dociekałem który post możesz mieć na myśli? (...) Kolejna sprawa - nie wiesz kto usunął Twój post dygresja: jako moderator masz pod ręką odpowiednie narzędzia, trzema kliknięciami myszki możesz sobie sprawdzić wszystko, kto, gdzie, kiedy i co, jeśli ty publicznie się chwalisz że nie wiesz co gdzie i jak, to ja mam dwie teorie: 1. albo nie chcesz nic pokazać bo prawda ciebie w oczy kole 2. albo po prostu nie umiesz się posługiwać narzędziami do edycji forum Edytowane 13 Grudnia 2014 przez mxxxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 13.12.2014 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 konia z rzędem dla tego moderatora który znajdzie mi co konkretnie zostało wycięte, i drugiego konia z rzędem dla tego moderatora który wymyśli jak z takimi oszustami postąpić Modem nie jestem, ale: 1. Wyciales "czesc" wartosci na osi pionowej. Bez tej wycietej czesci "wydzwiek" wykresu jest bardzo anty-piankowy. 2. O oszustach - pamietasz z przedszkola takie powiedzenie: "kto sie tak przezywa tak sie sam nazywa" ? Uwazaj, co i gdzie rzucasz, bo "kto mieczem wojuje od miecza ginie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 13.12.2014 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?206248-pianka-ocieplaj%C4%85ca-kontra-welna&p=6702997&viewfull=1#post6702997 co konkretnie zostało wycięteWyciales "czesc" wartosci na osi pionowej ty naprawdę w tym linku który cytujesz widzisz cokolwiek wyciętego ?? widać wyraźnie że: każdy szuka tego co chce znaleźć, jedni znajdą wykres dobry, inni ... obcięty bo wolą aby potwierdziła się ich "teoryia" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 13.12.2014 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 ty naprawdę w tym linku który cytujesz widzisz cokolwiek wyciętego ?? widać wyraźnie że: Czesciwow zwracajac honor ustosunkowalem sie tutaj: Zeby ustalic fakty - moja uwaga o za malym wykresie byla skierowana do Merkavy. Jeden czy dwa posty wczesniej, w twoim poscie byl chyba ten sam wykres, rowniez maly. Ten przeoczylem, a faktycznie jest mozliwosc jego powiekszenia i ten nie byl "przycinany". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 13.12.2014 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 Tytul watku to "Nowi moderatorzy-Wasze propozycje"...a z tego co czytam, to znowu zabawa w piaskownicy i walka o zabawki...ojjj Panowie Panowie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 13.12.2014 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 Mmelisa: bo jak gdzieś padły nasze propozycje dotyczące zmian - to się okazało, że lud chce rewolucji ale nie koniecznie ci od których coś zależy. Pisałem o bezprzedmiotowości modów i tak dalej... na razie cisza. Dla mnie pisałem - nowy regulamin - i wywalenie wszystkich starych modów. Nowe otwarcie. Ale ekhm.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 13.12.2014 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 Balto, wiem czytam rowniez drugi watek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.12.2014 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 Elfir: o ile ja dobrze rozumiem robotę moda,.. Źle rozumiesz. To, że marzy ci się fundamentalistyczny totalitaryzm, wcale nie oznacza, że wówczas forum będzie lepsze. Myśle, że wręcz przeciwnie - zacznie mocno tracić popularnośc moim zdaniem. Zostaną trzy wątki na krzyż zdominowane przez obrażalskich krzykaczy, którzy albo zakrzyczą wszytskich albo będą się bawić w straszenie pozwami. I nikogo nie dopuszczą do słowa twierdzą że ich wymaginowane prawa sa łamane. *** I teraz moje prywatne zdanie: - kilka osób powinno wylecieć stąd dozywotnio - juz nie wnosza nic konstruktywnego do forum, a odstraszają nowych uzytkowników, którzy widza tylko jakieś niezrozumiałe dla nich kłótnie i prywatne przepychanki. A dla właściciela forum większą wartośc finansową ma pięciu nowych niedoświadczonych uzytkowników, którzy się wkręcą, pogadają niż jeden stary wyjadacz, nawet z merytoryczną wiedzą, który ludzi wypłasza swoja kłotliwością. W płatnego moderatora nie wierzę - co będzie jak usunie wpisy, które będa negowały elementy wartościowe finansowo np. taka dyskusja o piance - a producent pianki będzie reklamodawcą? Czy uznacie, że działał obiektywnie czy od początku zacznie się kłotnia na temat tego, co mod może a czego nie? Póki mod jest bezpłatny i nie powiązany finansowo z producentami czy Redakcją, jest szansa , że jest obiektywny. 1. Pisałem i będę się powtarzał: moderator może w kwestii technologii stawiania domu metodą klasyczną być niczym zielona trawa na wiosnę. Może nie odróżniać kielni cegły i zaprawy. Jego rolą jest umiejętność oceny KULTURY! . Cały atak Kszhu zaczął się od tego, że on nie uznał swojej odpowiedzi za niekulturalną a ja tak i ją usunełam. Nie moderuje merytorycznie a jedynie kwestie spamu, reklamy i kultury. Jak wszyscy modowie teraz. I co teraz? Kto ma rację w ocenie czyjejś kultury osobistej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.12.2014 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 tydzień temu napiąłem posta z kilkudziesięcioma linkami do bardzo kontrowersyjnych wypowiedzi Pisałam o tym, że nie zgłaszasz wpisów obrażających ciebie. Ja nie dostałam żadnego zgłoszenia. Zmoderowałam teraz, bo dopiero teraz zgłosiłeś i podałeś namiar na konkretnego posta. Wybacz, ale nie jestem w stanie przeszukiwać każdego tematu z kilkuset postami, by wyłuskać slowo "fiut" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.12.2014 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 (edytowane) kszhu - napisałam - na twój post wpadłam przypadkowo. Nie śledzę tego typu wątków, stąd usuwanie bez zgłoszenia jest wyrywkowe. Z mojej oceny sytuacji wynikało, że to ty prowwokowałeś. Ty się z tym nie zgadzasz - stąd moje pytanie do Balto. Gdybym była płatnym moderatorem, jak chciałbyś udowodnić kto ma rację w tym sporze? Bo instytucja odwoławcza była (Redakcja) tylko kszhu z niej nie skorzystał. *** To, że piszesz, że twoi kumple z pracy zakładali konta, to traktuję jako bajkę z jednej przyczyny - kontynuowałes dyskusję na tych nowych wielokontach. Co najwyżej wykorzystwyałeś ich komputery. Jakoś cała reszta forumowiczów nie miała problemu w rozpoznaniu z kim rozmawia. reszta twojego wpisu nieodmiennie mnie bawi. Edytowane 13 Grudnia 2014 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.12.2014 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 Z mojej oceny to wyglądało inaczej więc jaki wniosek? Słowo przeciwko słowu? Balto bardzo dobrze pisze - jasne reguły a nie mod z humorami. Nie da się zrobić w takiej sytuacji, bo w grę wchodzą emocje - twoje. Nigdy nie ocenisz działania moda za obiektywne, zawsze będziesz się czuł poszkodowany. Teraz próbuję sobie wyobrazić ten regulamin: za słowo "fiutek" - trzy dni bana za słowo "pi**da" - pięć dni i tak cały słownik wyrazów wulgarnych wpisany do regulaminu. Potem użycie słowa "oszust" lub "matacz" - wraz z rozpiską wszelkich ewentualnych kontekstów w których moze być użyte takie słowo. Bo Balto wyklucza uznaniowość moderacji - wszytsko musi być spisane czarno na białym w regulaminie. Dlatego uważam, że pomysł Balto jest nierealny. Akurat nigdzie w regulaminie nie ma nic o modach to odwołanie od czego? Widzimisię kogoś, kto ma brzytwę? Mnóstwo osób występuje do Redakcji z wnioskiem o skrócenie lub cofnięcie bana. Nie wiem, może są na tyle bystrzy, że sami na to wpadli? Masz na to jakieś dowody? Bo z drugiej strony są oświadczenia użytkowników, screenshoty, zapisane posty, informacje o zakazie udostępniania komputerów przez jednego pracownika drugiemu itp. itd. Nadal mnie bawi ta twoja maniakalna chęć udowodnienia światu, że ty masz rację, chociaż świat ma to głęboko gdzieś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 13.12.2014 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 No dobra.Jestem zmuszony kliknąc "rezygnuj z subskrypcji tego wątku" Forum umrze dzięki takim jak WY.. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 13.12.2014 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 (edytowane) Elfir: pisałem i wrócę do korzeni: w chwili obecnej moderatorów ani ścieżki odwołania nie ma nigdzie, a formalnie to właściciel czyli Redakcja (Szanowna) usuwa wszystko. Ciebie i Tobie podobnych nie ma. Drogi odwoławczej też nie. W kwestii fundamentalizmu: to nie jest żaden fundamentalizm, tylko nazwijmy to merytoryczność wypowiedzi i samej dyskusji. Żeby nie szukać daleko - w wątku obok, nb. wywalonym i zwróconym, była ambitna dyskusja o związku pewnej części ciała z fachowością moderatorki i zasadami forum. Co ma jedno z drugim wspólnego nijak odkryć nie mogłem. Fundamentalizmem nie jest także opisane że obowiązuje kultura wypowiedzi - ja wiem, że to budowlanka ale jak mawia znajoma "na litość patyka" "nie jesteście u siebie na budowie". Czyli opisujemy problemy, ale bez pannic latających w około... Czy fundamentalizmem jest stwierdzenie, że wypowiedzi głupie mogą być, krytyka może być byle zgodna z regułami sztuki i etykiety? Czyli nie "ad personam"? (Brak odpowiedzi - to też jest odpowiedź!)Czy Fundamentalizmem jest krzyczenie wokół i wszędzie by każdy moderator miał swoją działkę a nie zachowywał się jak pijany sierżant czy inny kapral, co wpada wali jak popadnie bez dania racji i wyjaśnienia i wychodzi? Bo zgodnie z "logiką" wojska kara i tak dojdzie do tych co powinna, bo wkurzeni żołnierze i tak spuszczą łomot tym co zawinili?Mam szukać innych fundamentalizmów? Pisałem o reklamach - jest ich dość i trochę. Forum zarabia na nich duże pieniądze. Forum jak i sam Murator nie jest instytucją charytatywną i kółkiem pasjonatów - to dlaczegóż to w ramach oszczędności i dodatkowego zarobku zachowuje się w ten sposób: moderatorka jest społeczna a w połączeniu z regułą każdy wszędzie oznacza to owego pijanego kaprala. Przy okazji - jak ja mogę wymagać czegoś od kogoś który robi coś społecznie, formalnie nie istnieje, nie ma opisanych żadnych jasnych reguł (poza ma być spokój, czyli ma nic do mnie nie docierać) a do tego nie ma określonej jasno odpowiedzialności i tego co ile ma być... A poza tym jak wymagać - przecież jest to funkcja społeczna czyli w ramach swojego wolnego czasu (zasadniczo po całym ciężkim dniu roboczym, masie zadań do załatwienia, wyjazdów, dokształtów, dwójki dzieci, męża, domu ...., ) coś tam jeszcze?Uzupełnianka: kto mówi o banie za słowo? Mówiłem - email z ostrzeżeniem - post wylatuje, jeśli coś takiego - to pójdzie ban - w zależności od sytuacji, tego jak ktoś się zachowywał. Albo jeszcze lepiej - po co banować - wystarczy powiedzieć, że jest się 2 h dziennie, po 21, a wszelkie posty będą przeze mnie akceptowane. Podziała jak kubeł wody... Edytowane 13 Grudnia 2014 przez Balto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 13.12.2014 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 Nowi moderatorzy-Wasze propozycje.proponuje wrocic do tematu. Balto- czy widzisz kogos godnego zaufania w najblizszym sobie dzisle? Zaproponujesz? Czy od razu prosic Redakcje o rozpisanie konkursu i przesylanie cv?Bo rozumiem ze przez skronnosc musisz pominac siebie..mowmy o realnych dzialaniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.12.2014 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 Ciekawe jaką ma definicję "miejsca publicznego" twoja kancelaria Zwłaszcza jak serwer jest np. na Cyprze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 13.12.2014 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2014 finlandia: tak widzę, a gdzieś na pytanie o moderatorkę - powiedziałem że mi się nie śpieszy. Mam dość swoich własnych zajęć i różnych rzeczy nad którymi zawodowo pracuję Mam przynajmniej cztery osoby - tylko znów, o ile podejrzewam, swojego prywatnego czasu "za bezdurno" raczej nie poświęcą. A pisałem że inaczej będzie się rozmawiało z ludźmi, którzy dostaną za ograniczone zakres działania (jeden - dwa, maksymalnie trzy działy, przy dzisiejszej obsadzie wodzów i Indian przy założeniu, że wodzowie nie tylko wygniatają te obrotowe fotele - spokojnie można by obskoczyć ok 50 kilku do 60 kilku działów).Zapłacić - bo to forum zawodowe i zarabiające a nie stworzone przez bandę pasjonatów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 14.12.2014 04:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2014 Ja nie dostałam żadnego zgłoszenia gdyby finlandia był troszkę rzetelny w tym co robi i nie kasował bez sensu ładu i składu to byś miała wszystkie linki na srebrnej tacy już tydzień temu, tak więc zapytaj się finlandia czy nadal zamierza kasować bez ładu i składu, bo za chwilę znowu się okaże że do ciebie znowu nic nie dotarło, bo finlandia znowu postanowi być bardzo wybiórczy w kasowaniu postów i zamiast kasować obelgi skasuje zgłaszającego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 14.12.2014 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2014 finlandia: tak widzę, a gdzieś na pytanie o moderatorkę - powiedziałem że mi się nie śpieszy. Mam dość swoich własnych zajęć i różnych rzeczy nad którymi zawodowo pracuję Mam przynajmniej cztery osoby - tylko znów, o ile podejrzewam, swojego prywatnego czasu "za bezdurno" raczej nie poświęcą. A pisałem że inaczej będzie się rozmawiało z ludźmi, którzy dostaną za ograniczone zakres działania (jeden - dwa, maksymalnie trzy działy, przy dzisiejszej obsadzie wodzów i Indian przy założeniu, że wodzowie nie tylko wygniatają te obrotowe fotele - spokojnie można by obskoczyć ok 50 kilku do 60 kilku działów). Zapłacić - bo to forum zawodowe i zarabiające a nie stworzone przez bandę pasjonatów. Z kontekstu tej wypowiedzi, przy odrobinie złej woli można wyciągnąć wniosek, że cała ta sytuacja z rządaniami powołania etatowych moderatorów ma na celu załatwienia komuś konkretnemu posady WIdzisz jak łatwo jest przerysować sytuacje w drugą stronę? A wystarczy odrobina empatii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 14.12.2014 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2014 (edytowane) No i przyklad jak Moderator może zafałszować obraz forum i dyskusji i bezmyślnie wycinać to co sam uważa za stosowne bez przeczytania treści dyskusji: Arturo kiciarzu ! zapomniałeś znowu dodać że masz kominek na paliwo stałe i to w salonie oraz jeden komin i że jak większość pompiarzy nie odważyłeś się calkowicie zrezygnować z paliwa stałego w swoim domu. Czy komin + kominek to nie jest droga inwestycja ? Jeśli Moderator usunął moją odpowiedź na ten post to bzdurą jest zachowanie tego postu,czyżby zausznicy sprzedawców i klakierzy i naciągacze tego też nie widzieli ? Trójkącik to gratuluje , a ty ciągle o sobie . wylicz to dla 20 letniego domu. Podobnie jest z postem wyżej,taż na niego odpowiedziałem.Moderator robi śmietnik czy tylko nie wygodne posty wycina ? I następny post na który pisałem sprostowanie bo głupoty się pisze poniżej,czemu zniknęła odpowiedź moja na ten post ? Niewygodna byłą da kogoś ? Jak usuwamy to całośc dyskusji a nie tylko niewygodne fakty... Dokładnie tak sądzę. Skąd masz te dane - ktoś sprawdził jak w praktyce przy -30 działa dana pompa ? Wiem, że z fizyką jesteś na bakier, więc podam trochę praktycznych przykładów. Zastanów się jak niewiele wilgoci jest w powietrzu przy tej temperaturze, jak suchy wtedy pada śnieg, dlaczego temperaturę odczuwa się inaczej przy różnej wilgotności i odnieś to do pracy powietrznej pompy ciepła. Ponizej też bzdura na ktorą odpowiedzialem i sprostowałem.Gdzi eona jest bo widzę,ze bzdura pozostała... Powietrze - woda taką jak ma Arturo, czyli przewymiarowaną, żeby farelkami nie trzeba było dogrzewać gdy mróz większy przyciśnie. I natępna bzdura pozostala a sprostowanie wycięte,oj Moderator macza palce w mataczeniu ???? A gdyby ta PPC nie była przewymiarowana - ze sprężarką 16 kW to byś "klimat" w okolicy zrobił kominkiem ? A jakbyś kominka nie miał to co wtedy ? Na to pytanie też odpowiedzialem,gdzie odpowiedź i czemu pytanie pozostało jak odpowiedź wykasowana ? A ile czasu Ci chodziła PC i jaką tamp. miałeś w domu jak parę lat temu nocami było ~ -30 przez dobry tydzień ? A i mam pytanie,który Moderator wziął się za czyszczenie tego typu ??? To znaczy tak bezmyślne ?? Edytowane 14 Grudnia 2014 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts