blachaxxx 11.12.2018 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2018 Jak podlaczyc ten arw do łuny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzech25 12.12.2018 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2018 Jak podlaczyc ten arw do łuny? Może rozwiń pytanie bo aż nie rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 12.12.2018 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2018 Tu opisywałem jak to podpinałem, jest nawet zdjęcie ze środka.https://wybieramprojekt.pl/blog-dom-tani-w-budowie/notka-regulacja-obrotow-do-luny,i-rv0vo/ Oryginalny kabel obcinamy przy wtyczce i łączymy w wyjście ARW. Kabel zasilający w zasilanie. Wszystko na kostkach, opisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzech25 13.12.2018 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 Mam pytanie troszkę z innej beczki;) Moja Luna stoi na nieogrzewanym poddaszu i zimą tam też mam czerpnię. W domqu zamontowałem kozę i jak będzie zimniej to będę sobie ją użytkował. Komin z tejże przechodzi przez poddasze - jest go tam ok 1,5 m. Zastanawiam się w jaki sposób ogarnąć "przytulenie" czerpni do tego komina by jego ciepło ogrzewało czerpane powietrze. Typowy wymiennik tam się nie zmieści Może macie jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomno 13.12.2018 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 Zastanawiałeś się co ile będziesz ten komin musiał czyścić jeśli go tak wychłodzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzech25 13.12.2018 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 Zastanawiałeś się co ile będziesz ten komin musiał czyścić jeśli go tak wychłodzisz. Póki co nie mam pomysłu, jak wykorzystać ciepło komina do ogrzania czerpanego powietrza. Problem z wychłodzeniem może i by był, gdybym chciał płaszcz wodny na niego nałożyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blachaxxx 17.12.2018 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2018 Jak podpiąć ta lune ? Ja nke mam wejścia komputerowego tylko kable z kostka https://zapodaj.net/1fdcfe1aa610f.jpg.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzech25 17.12.2018 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2018 Coś dużo tych kabelków. One wszystkie wchodzą do Luny u Ciebie? Jeżeli tak to być może ktoś ją przerobił i wyprowadził kable na każdy silnik oddzielnie. Korzyść z takiego wyjścia jest tylko jedna - gdy Luna jest narażona na zamarzanie. Gdy przymarca załącza się tylko wyciąg. Ale to moim zdaniem - a elektrykiem nie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blachaxxx 17.12.2018 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2018 Nie to oryginal ja nie mam złącza jak w komputerze tylko puszkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktl 17.12.2018 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2018 (edytowane) To jest widocznie wersja Luny z silnikiem trzybiegowym. http://dospel-comfort.com/pliki/dtr/DTR_luna200_trzybiegowa.pdf Wynika z tego, że przewód brązowy oznaczony LH (Linia High - najwyższy bieg) powinien być podłączony do ARW i to on przejmie regulację obrotów napięciem. Czyli niebieski i brązowy do ARW do wyjść U1 i U2 oraz odpowiednio żółto-zielony PE ze sobą. // edit U1 i U2 zakładając, że to zwykły ARW, a nie z przyrostkiem " /S " bo w tej wersji było więcej styków - bazuję na dokumentacji Edytowane 17 Grudnia 2018 przez ktl gramatyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blachaxxx 17.12.2018 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RedEd 17.12.2018 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2018 (edytowane) Czarny lub biały lub brązowy to są biegi oryginalne silnika z Luny podłącz do U2 (jeden) w arw,a U1 do niebieskiego Luny, sprawdź na najmniejszym napięciu arw czy chodzą wentylatory, w ARW po lewej stronie N to zero robocze L z dopiskiem (nie mogę odczytać) to "faza" , a żółtozielone razem i do kontaktu.PowodzeniaEdytowałem Edytowane 17 Grudnia 2018 przez RedEd poprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blachaxxx 17.12.2018 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2018 https://zapodaj.net/3c172002581f5.jpg.htmlWychodzi ze U1 to faza sprawdzane kontrolka fazy, reku dziala czy jak bym pomylił U1 z U2 to cos sie stanie.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktl 17.12.2018 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2018 (edytowane) https://zapodaj.net/3c172002581f5.jpg.html czy jak bym pomylił U1 z U2 to cos sie stanie.? Nie, ale jeżeli wiesz gdzie jest faza po sprawdzeniu kontrolką to tam podepnij brązowy Edytowane 17 Grudnia 2018 przez ktl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blachaxxx 23.01.2019 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2019 Ta centrala jest głośna jak sam sk...yn. Raczej jak by mnie ktos pytal o nia to bym nie polecilChyba ze ktos ma ja w piwnicy bo u mnie na poddaszu jest masakra , do tego wpada w jakies wibracje ktore przenoszą sie na deski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 23.01.2019 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2019 Na hałas bardzo pomagają sztywne tłumiki. Mam bodajże metrowy z Alnora na nawiewie i jest bezgłośny, w sypialniach absolutna cisza nawet przy odkręceniu na maksa. Na wywiewie dałem krótszy, tańszy, w sumie też wystarczy. Ale np. elastyczny Akustiflex był do niczego. Wibracji nie miałem. Może coś niewyważone? A może daj jakieś piankowe podkładki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blachaxxx 23.01.2019 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2019 Bardziej mowie o hałasie centrali- silników nie samego nawiewu czy wysiewu. Ten tłumik odrazu za centrala , ogolnie mam termoflexa i on chyba dziala jako tłumik . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 23.01.2019 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2019 Centralkę mam na strychu. Bez tłumików minimalnie ją słyszałem nawet na minimum, ale słyszałem nie przez strop (lekki), tylko z anemostatów. Po założeniu tłumików problem zniknął. Tłumiki są między centralą, a skrzynkami rozdzielczymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blachaxxx 23.01.2019 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2019 Tzn strop lekki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blachaxxx 23.01.2019 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2019 I czym sterujesz ? Ja mam arw ale nawet na 1 biegu dmucha konkretnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts