Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WOŚP znowu zagrała.

jola_krzysiek

Recommended Posts

.... i bardzo dobrze! Szanuję Jurka Owsiaka i kibicuję mu od czasów Towarzystwa Wspierania Chińskich Ręczników. Mam tylko pytanie: czy ten spontan i zebrana góra pieniędzy to sukces czy porażka? Tak, wiem - to sukces organizacyjny, logistyczny, medialny, moralny i finansowy. Mnie chodzi o coś innego. Czy WOŚP mie jest alibi do nicnierobienia dla organizatorów służby zdrowia?Czy my, dając do puszki nie wyręczamy kogoś, kto za zorganizowanie kasy na służbę zdrowia jest odpowiedzialny?

K.

• Odpowiedzi 142
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość Pepeg z Gumy

Mam te same wątpliwości.

Jak długo jeszcze, społeczeństwo w obliczu starannie planowanej corocznej biedy, będzie zastępować nieudolnych decydentów.

Te kilkadziesiąt milionów wyszarpniętych z kieszeni obywateli, często niezamożnych , można by przecież zaoszczędzić w inny sposób.

Jest tych sposobów co najmniej kilka.

Owsiak powinien być wstydem i wyrzutem sumienia dla wszelkiej władzy a nie kolorytem i pokazem polskiej, specyficznej hojności .

Strach podumac co by bylo gdyby nie Owsiak

Owszem, Pan Owsiak o wiele bardziej zasłużył na Nobla niż Pan Obama :).

Jest jeszcze jeden aspekt tej sprawy. Zakupione przez Orkiestrę, za ciężkie pieniądze, dobrane przez specjalistów urządzenia najnowszej generacji, bywa, że stoją bezczynnie bo NFZ nie podpisał z jakimś szpitalem czy oddziałem odpowiedniego kontraktu lub całoroczny limit procedur został wyczerpany po pierwszym kwartale roku. Albo za kilka sezonów urządzenie stoi bezczynnie, ponieważ szpital nie dysponuje odpowiednimi środkami na przegląd wznawiający certyfikat, bez którego urządzenie nie może pracować [mimo, że jest w pełni sprawne]. To polskie piekiełko w służbie zdrowia widać jak na dłoni i jest to o tyle smutne, że często jego konsekwencją jest zdrowie a nawet życie.

K.

• 8 years później...
Taaa , a jeszcze mozna czasem uslyszec jak jakis za przeproszeniem k..utas opowiada , ze Owsiak to pewnie oszust i ze zyje z orkiestry to mam ochote psami poszczuc.

Strach podumac co by bylo gdyby nie Owsiak

niedawno czytałem podobne wypociny jakiegoś orła ,że te pieniądze które co rok wpompowuje w szpitale to promil tego co daje NFZ i żadne medale Jurkowi się nie należą . Naprawdę tacy ludzie powinni mieć honor i odmawiać też korzystania ze sprzętu z serduszkiem .

W ciągu tych lat zbiórek zebrał 944 milionów złotych http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,24347985,ile-zebrala-wielka-orkiestra-swiatecznej-pomocy-we-wszystkich.html ciekawe jak wyglądałyby szpitale bez tej kasy .

Oby w tym roku bańka na prysnęła , bo markety pozamykane i miejsc do zbiórki duuuużo mniej . W centrum Poznania byłem z dzieciakami (jedna z córek korzystała ze sprzętu orkiestry jako kilogramowy wcześniak ) było mniej ludzi niż zeszłego roku .

SIE MA ! JUREK

Edytowane przez cuuube

jednego dobrego czlowieka zabito ,drugiego zniszczono.
wyrazy wspłczucia dla rodziny

To że Jurek woli się usunąć w cień nie oznacza ,że go zniszczyli , po prostu woli nie dolewać paliwa tym ........ , ......... , ............ , .......... , ......... ,............ , ......... , ...... , ..............

Edytowane przez cuuube