szczukot 28.03.2011 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 WitamCzy sa takie lodowki, ktore maja kostkarki do lodu, ale wody nie biora z "kranu" a z osobnego zbiornika ?Nie przekonuje mnie robienie lodu z kranowy, a filtry mechaniczne (a mzoe i weglowe) w lodowkach to bajer a nie filtr.Na pewno zbiornik jest mniej wygodny, ale chcialbym miec kostki czyste i przezroczyste (przegotowana woda) a nie z kranowki. Choc biorc pod uwage, jak czesto sie z lodu korzysta, to zbiorniczek taki nie za czesto bylby napelniany. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AJA123 28.03.2011 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 a może lepsza byłaby sama kostkarka (na allegro jest ich trochę i mają pojemnik na wodę o pojemności 2 litrów) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 28.03.2011 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Są, moja ma taki plastikowy pojemnik na kostki i jak potrzebuję lód to wyciągam 'kostkownik' płuczę, zalewam przegotowaną wodą i wkładam do zamrażarki . O coś takiego ci chodziło he, he, he. A tak ponadto, to właśnie z tego samego powodu nie kupiliśmy lodówki z kostkarką i ekspresu do kawy który jest podpięty do bieżącej wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 28.03.2011 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Ale ekspres do kawy chyba po drodze i tak wode zagotuje ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 28.03.2011 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 Co do kostkarek "luzem" to jak dla mnie maja dwie wady : sa cholernie drogie (sporo wiecej niz taki dodatek w lodowce) i nie mam na nia przeznaczonego miejsca w kiuchni Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 28.03.2011 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2011 przeźroczyste kostki robi się z destylowanej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 29.03.2011 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Z przegotowanej tez wystarczy. Wazne aby byla taka mozliwosc. No chyba ze sa jakies mini przeplywowe "zagotowacze" wody. I ladniejsze kostki i sterylizacja wieksza. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna_Jodla 04.07.2013 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Czy udało się znaleźć jakies rozwiązanie na podłączenie zbiornika z wodą do lodówki z kostkarką? Bardzo mnie interesuje temat, bo od dwóch lat mam lodówkę z kostkarką, ale kostkarki nie używam, bo mam wodę ze studni, która nie nadaje się do picia. Mam nadzieję, ze jest jakis patent na podłączenie zbiornika z wodą mineralną, może do tego jakaś mała pompka zwiększająca ciśnienie?.. Eh sama już nie wiem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukas228 16.02.2014 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2014 Elfir napisał: przeźroczyste kostki robi się z destylowanej Woda destylowana nie jest do spożycia. Specjalnie się tu zarejestrowałem, żeby to skomentować, bo jeszcze ktoś uwierzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpbud 03.03.2014 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Ja mam lodówkę z zamrażarką, w której znajdują się pojemniki na lód. Dla mnie taki sposób jest wystarczający, bo prawda jest taka, że lodu używamy przede wszystkim w lecie. Taka inicjatywa jest również tańsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 03.03.2014 16:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Zacząłem temat - to skończę Kupiłem lodówkę bez kostkarki. Polecam Chyba, że ktoś jest alkoholikiem i dużo alkoholu z lodem pija Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts