Robinson74 19.07.2018 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2018 Sekrety tworzenia murowanych domów bez błędów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wormse 20.07.2018 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2018 Jarosłąw Sokołowski "Masa. O kobietach polskiej mafii" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaninaJot 31.05.2020 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2020 Od dwóch lat nikt nic nie czyta U mnie na zmianę w zależności od dnia: Bułhakow "Mistrz i Małgorzata" - chyba piąty raz. Sapkowski "Miecz Przeznaczenia" Gwynne "Empire of the Summer Moon" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 31.05.2020 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2020 Ja obecnie czytam "Horrid Henry" zakupiony na Kindla. Cała seria. Przenoszę biblioteka do wersji cyfrowej co by kiedyś łatwo sie zmieścić w małym domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaninaJot 01.06.2020 04:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2020 Kindle jest najlepszym produktem użytkowym na jaki wydałem pieniądze. Polecam każdemu. Miałem sytuację, że pękł mi ekran, to przysłali mi nowego zza oceanu, a na tego popsutego przysłali nalepkę do odesłania. Żadnych pytań. Zadzwoniłem, powiedziałem jaka sytuacja i po minucie usłyszałem, że wysyłają nowego. Książki papierowe są fajne, ale ciężkie, a od komputerów i tabletów oczy bolą. A to dziecku czytasz? Mój młody na początku samym, szybciej zasypiał słysząc głos, więc poszła Wyspa Skarbów, a później Fight Club Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowal883 25.06.2020 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2020 (edytowane) Aktualnie skończyłem całą sagę i nie wiem co zacząć czytać teraz. ------------ ------------ Edytowane 26 Czerwca 2020 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stermaj 26.06.2020 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2020 A ja czytam codziennie http://biblia.deon.pl/.Zawsze aktualne porady życiowe. Dzięki niej jestem wolnym człowiekiem. Dzięki niej rozwiązuję problemy dnia codziennego, małżeńskie i wiele innych. Polecam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 26.06.2020 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2020 Ktoś ci skutecznie wmówił, że czytanie bajek daje wolność. Zapewne byłeś dumny gdy Głowa Państwa składała kwiaty pod pomnikiem Tadeusza Kościuszki w Waszyngtonie. Chichot historii. Jaki był stosunek Kościuszki do bajek możesz poczytać np. w Liscie Kosciuszki do Adama Jerzego Czartoryskiego https://www.tygodnikprzeglad.pl/kosciuszko-o-religii/ Jak lud Warszawy uhonorował biskupa Ignacego Massalskiego w dniu 28 czerwca 1794 nie doczytałeś?http://www.zw.com.pl/artykul/672894.html O innych targowiczanach nie słyszałeś?Wierszyka krakowskiego też nie znasz?My krakowiacy, nosim guz u pasa/ powiesim sobie króla i prymasa.Nie ma dymu bez ognia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justynakolano0 03.07.2020 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2020 Bajki Robotów - Lem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 03.07.2020 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2020 Lema można czytać, bo nikt nie zmusza ciebie do płacenia haraczu co tydzień. l nikt nie straszy piekłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stermaj 05.07.2020 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2020 Ktoś ci skutecznie wmówił, że czytanie bajek daje wolność. Bajka ma zawsze jakiś morał, pouczenie a przestrzeganie jego czyni człowieka wolnym. Tu jest sedno sprawy. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 05.07.2020 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2020 Lecz jest jeden drobny niuans - bajki są darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stermaj 06.07.2020 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2020 Lecz jest jeden drobny niuans - bajki są darmo. A jak się płaci to jaki to niuans? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 06.07.2020 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2020 W bajkach jest morał i można spać snem sprawiedliwego. Te masowe bajeczki kosztują nas szalenie drogo ( z budżetu, nieopodatkowane przychody a jesli opodatkowane to śmieszną stawką + zus który płacimy im wszyscy - także nie bawiący się w te bajki) plus w pakiecie afery pedofilskie z których tylko kilka procent ujrzało światło dzienne a jeszcze mniej sprawiedliwego wyroku i ZADOŚĆUCZYNIENIA dla ofiar. Delikatnie przypominam, że spowiedź sprawcy jest nieuczciwa i nieważna jeśli - tu cytat: Warunki dobrej spowiedzi:1. Rachunek sumienia.2. Żal za grzechy.3. Mocne postanowienie poprawy.4. Szczera spowiedź.5. Zadośćuczynienie Panu Bogu i bliźniemu. Przynajmniej piąty punkt jest łatwy do sprawdzenia i udowodnienia że nie został wykonany. Dlaczego take pytania musi zadawać ateista a nie każdy uczciwy parafianin. Cokolwiek to słowo oznacza według SJP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stermaj 07.07.2020 04:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2020 Hm nie wiedziałem, że czytanie Pisma Świętego jest takie drogie a może tu o co innego chodzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartez_xx 07.07.2020 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2020 A ja czytam znowu, po raz chyba 4-ty cień wiatru.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gondoljerzy 21.10.2021 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2021 Chyba mało kto czyta, wszyscy domy budują lub remontują.Ja aktualnie czytam ,,Drugi Legion" Richarda Schwartza (fantasy, 2 tom serii Tajemnica Askiru). Niezłe, ale nie tak dobre jak mekhańskie czy malazańskie opowieści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 21.10.2021 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2021 Polecam tradycyjne budownictwo na przykładzie Nieszawy, w której plenerach Smarzowski nakręcił "Wesele" PL 2021. Powtórka z historii i przewietrzenie sumień, ściególnie przydatne dla patriotów, apologetów aut na pierwszą i druga literę alfabetu łacińskiego. Zmieniają się tylko stroje i kartki z kalendarza, zachowania ludzkie są takie same. Rację miał Kochanowski "...Polak przed szkodą i po szkodzie głupi", to Pieśń 5.. Pół tysiąclecia upłynęło a wszystko trwa. Chyba trwa mać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tissol 04.08.2024 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia W dniu 26.06.2020 o 23:44, Bertha napisał: Ktoś ci skutecznie wmówił, że czytanie bajek daje wolność. Zapewne byłeś dumny gdy Głowa Państwa składała kwiaty pod pomnikiem Tadeusza Kościuszki w Waszyngtonie. Chichot historii. Jaki był stosunek Kościuszki do bajek możesz poczytać np. w Liscie Kosciuszki do Adama Jerzego Czartoryskiego https://www.tygodnikprzeglad.pl/kosciuszko-o-religii/ Jak lud Warszawy uhonorował biskupa Ignacego Massalskiego w dniu 28 czerwca 1794 nie doczytałeś? http://www.zw.com.pl/artykul/672894.html O innych targowiczanach nie słyszałeś?Wierszyka krakowskiego też nie znasz?My krakowiacy, nosim guz u pasa/ powiesim sobie króla i prymasa. Nie ma dymu bez ognia. Ten post to dowód, że ignoranci nie powinni się zajmować historią. Jak były traktowane i obsadzane biskupstwa w tamtych czasach (przez króla), nie doczytałeś? Kim byli tacy duchowni, jak Kołłątaj, Konarski czy bp Adam Stanisław Krasiński, współtwórca konstytucji 3 maja, nie doczytałeś? Jak powstańcy Kościuszki razem z nim samym przysięgali Bogu przez bitwami, to wszystko ignorujesz, bo nie pasuje ci to pod z góry upatrzoną tezę. A do tego atakujesz innego człowieka, który jedynie podzielił się informacją o tym, co czyta. Jeśli tak ci frustracja uderza do głowy, to może zapisz się na siłownię albo w inny sposób ją rozładuj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts