Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 889
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...

Warto ale tylko w zakresie wizualizacji. Niestety piekno jakiegos produktu czy ustawienia nie zawsze idzie w parze z jego funkcjonalnoscia. Projektanci przynajmniej ci z ktorymi mialam stycznosc rzadko kiedy zwracaja uwage na to czy np lepsza bedzie umywalka wpuszczana w blat czy stawiana, czy dane kafelki sa antyposlizgowe czy nie, czy bateria jest glosna czy cicha, czy prysznic skierowany w dana strone bedzie bardzo chlapac na otoczenie (ma to glownie znaczenie przy wannach z prysznicem i parawanem) czy miske wc da sie np w trakcie remontu montowac i demontowac, czy zaproponowana zabudowa wanny umozliwi tzw rewizje itp. To sa takie techniczne aspekty z ktorymi styka sie kazdy w czasie remontu lub uzytkowania a o ktorych projektanci nie mowia...

Ogólnie polecam ten sklep :spam: W dobrej cenie mozna kupić wiele ciekawych dekroacji

Edytowane przez Greengaz

• 1 year później...

Witaj!

Jest kilka programów dostępnych online, które mogą Ci pomóc w wizualizacji aranżacji mebli w Twoim mieszkaniu.

Oto kilka darmowych opcji:

• Planner 5D - To jest bardzo intuicyjny program do projektowania wnętrz, który pozwala na tworzenie planów 2D i 3D. Nie jest to program polski, ale ma polską wersję językową.

• IKEA Planner - Jeśli planujesz wykorzystać meble IKEA, to jest to doskonałe narzędzie do zaplanowania układu. Pozwala na projektowanie wnętrz w 3D z użyciem mebli dostępnych w ofercie IKEA.

• Home.by.me - To jest jeszcze jeden darmowy program do projektowania wnętrz online, który pozwala na tworzenie planów 2D i 3D.

Chociaż te programy są darmowe, mogą mieć pewne ograniczenia w darmowej wersji, takie jak ograniczona liczba projektów, które można zapisać, czy ograniczona biblioteka mebli i materiałów do wyboru. Mimo to, są to świetne narzędzia do rozpoczęcia swojego projektu wnętrza.

Oczywiście nic nie zastapi profesjonalnego architekta wnętrz :)

Pozdrawiam,

Aleksandra Kurklińska

• 7 months później...
  • 2 weeks później...
Ja nie ale żona chciałaby spróbować w projektowaniu wnętrz. Na próbę zainstalowała wersję próbną archline ale to bardziej kombajn do robienia projektów budowlanych z możliwością wizualizacji wnętrza. Są w sumę 4 wersje i chyba do projektowania wnętrz wystarczy interior? Edytowane przez ololek

• 1 month później...

ja z kolei mam inne pytanie - prosty najlepiej darmowy program ktory po narysowaniu regalu/szafki sam policzy/rozrysuje wymiary poszczegolnych elementow.

Do tej pory, kazda szafke/szuflade liczylem na piechote. Jednak teraz mam do zrobienia pare szafek i srednio chce mi sie wszystko manualnie liczyc