Małgorzata Bogdan 18.03.2008 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Baaaaardzo powoli wykańczamy kuchnię inspirowaną stylem angielskim. Projekt zrobiłam sama, wykonanie rzemieślnicze. Płyty mdf, lakier półmat, pilastry i wience drewniane rónież w tym samym lakierze, blaty orzech, uchwyty porcelanowe.http://i81.photobucket.com/albums/j239/MalgorzataAndBogdan/Virgo%20PRZEPROWADZKA/P1010034.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgorzata Bogdan 18.03.2008 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 I jeszcze kuchenka, sciana nad jest oliwkowa, pozostałe sciany kremo-beż, tu na zdjęciiu jeszcze okap nie domalowany i powieszony za wysoko http://i81.photobucket.com/albums/j239/MalgorzataAndBogdan/Virgo%20PRZEPROWADZKA/P1010126.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 18.03.2008 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Piekna kuchnia Właśnie mi się koncepcja zmieniła i myślę nad taką, ale nie wiem ile kosztuje taki wymysł. Czy mogę prosić na priwa, cenę mebli? No i ściana oliwkowa...na całości? czy tylko tam gdzie meble? A blat drewniany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gluś 18.03.2008 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Piekna kuchnia Właśnie mi się koncepcja zmieniła i myślę nad taką, ale nie wiem ile kosztuje taki wymysł. Czy mogę prosić na priwa, cenę mebli? ja tez i namiary na stolarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda72 22.03.2008 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Zdjęcia już obejrzałam Kuchnia śliczna. Dzięki Magda. Chciałam jeszcze spytać, czy fronty robił stolarz, czy można je kupić u jakiegoś producenta? Zamawiałam kuchnię w sklepie, a w trakcie "współpracy" domyśliłam się, że tak naprawdę sklep jest tylko pośrednikiem i z produkcją nie ma nic wspólnego. Nie umieli mi odpowiedzieć na wiele pytań, wszystko konsultowali, uzgadniali, dopytywali się i oddzwaniali do mnie. Dobry stolarz poradzi sobie z takimi frontami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lunetka 23.03.2008 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 Przyłączam się do miłośników kuchni angielskich. Zakochałam się w kuchni New Vintage z Fabryki Wnętrz. Niestety ceny mnie powalają. Znacie jakiś producentów o podobnej jakości, ale rozsądniejszych cenach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiowa 24.03.2008 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Przyłączam się do miłośników kuchni angielskich. Zakochałam się w kuchni New Vintage z Fabryki Wnętrz. Niestety ceny mnie powalają. Znacie jakiś producentów o podobnej jakości, ale rozsądniejszych cenach? Oglądałam raz kuchnie w Fabryce Wnętrz i chć na pierwszy rzut oka piękne, to jaokość mnie nie powaliła - drzwiczki były źle spasowane, obwieszały się. Ale wzornictwo piękne faktycznie. Ciekawa jestem cen, możesz podać jakieś przykłady? Ja od paru dni mam kuchnię w stylu ich kuchni New England. Zdjęć jeszcze nie pokażę, bo nie jest skończna - brakuje paru uchwytów i płytek. Ale zrobiona jest perfekcyjnie. Niestety kosztowała sporo, choć mam nadzieję, że taniej niż w Fabryce Wnętrz. Była robiona przez firmę La Rustique z Poznania, specjalizującej się właśnie w kuchniach w klimatach powiedzmy rustykalnych. Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giness 25.03.2008 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Sylwuś pokaż zdjęcia plllliiiisssss, plllliiiissss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lunetka 25.03.2008 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Była robiona przez firmę La Rustique z Poznania, specjalizującej się właśnie w kuchniach w klimatach powiedzmy rustykalnych. Sylwia Sylwia, a możesz podać jakieś namiary - może stronkę internetową, chętnie bym przejżała ich ofertę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiowa 26.03.2008 00:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Sylwuś pokaż zdjęcia plllliiiisssss, plllliiiissss Dobra, pokażę, choć nie ma jeszcze ostatecznego efektu i zdjęcia kiepskie Brakuje płytek - będą kremowe cegiełki z fazowanymi brzegami (mam nadzieję w tym tygodniu), zabrakło też kilku uchwytów. I zdjęcia nie oddają pięknie wykonanych detali. Blaty były jeszcze w trakcie olejowania, stąd uniesiona płyta grzejna i taśmy na brzegach. Czeka też na zamontowanie górna lampa, bateria też już zamontowana. Taka kuchnia to było moje marzenie, dość kosztowne niestety , ale z efektu jestem bardzo zadowolona. Choć wykonana jest tak dokładnie, że na pierwszy rzut oka może wyglądać jak z mdf-u a nie drewna (fronty i korpusy z buku). A drewna jest w niej dużo, wszystkie części zewnętrzne szafek, w górnych także całe wnętrza łącznie z półkami, blat z olejowanego dębu. Porządne są też bebechy, czyli jakiś magic corner, małe carga, szuflady samodomykające się. Kuchnia będzie najlepiej urządzonym pomieszczeniem w domu , praktycznie jedynym urządzonym prawie zupełnie . Muszę przyznać - zaszalałam . http://img255.imageshack.us/img255/9461/dscn0720ayh9.jpg http://img256.imageshack.us/img256/2880/dscn0717aqd0.jpg http://img260.imageshack.us/img260/2392/dscn0726aiz9.jpg http://img211.imageshack.us/img211/1653/dscn0724auj8.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiowa 26.03.2008 00:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Była robiona przez firmę La Rustique z Poznania, specjalizującej się właśnie w kuchniach w klimatach powiedzmy rustykalnych. Sylwia Sylwia, a możesz podać jakieś namiary - może stronkę internetową, chętnie bym przejżała ich ofertę Obawiam się, że nie mają jeszcze strony internetwej. Jest to zresztą firma niewielka, rodzinna. Żona prowadzi sklep-galerię w Poznaniu na ul. Woźnej przy Starym Rynku, mąż z pracownikami wykonuje kuchnie pod Poznaniem. Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 26.03.2008 00:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Kuchnia York (foto 126, 127, 128) z Arino House kosztuje wraz z montażem (bez blatu) ok. 30 000 zł: http://www.arino.pl/galeria.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giness 26.03.2008 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Sylwia, kuchnia jest przecudna!!! - jak dla mnie warta swoich pieniędzy Gratuluję spełnienia marzeń Jak będzie kompletna musisz koniecznie zapodać sesję zdjęciową - czekam z niecierpliwością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 26.03.2008 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Sylwia, przyłączam się do zachwytów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 26.03.2008 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Dobra, pokażę, choć nie ma jeszcze ostatecznego efektu i zdjęcia kiepskie Dołączam się do zachwytów, kuchnia po prostu bajeczna!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiowa 27.03.2008 00:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Dołączam się do zachwytów, kuchnia po prostu bajeczna!!! Bardzo dziękuję wszystkim za takie pochlebstwa Acz przyznam, że mi też bardzo się podoba. Mam nadzieję, że za parę - parenaście lat nadal będzie wyglądać przyzwoicie w sensie i technicznym i estetycznym. Życzę wszystkim, którzy się przymierzają do takich kuchni dobrych projektów i wykonawców, żeby potem mebelki mogły długo cieszyć właścicieli . Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia.malczewska 27.03.2008 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 witam wielbicieli kuchni angielskich przeglądam sobie, co piszecie i widzę, że większość wysuszyła portfele w czasie budowy i wzdycha oglądając kuchnie ... jakiś czas mieszkałam w Anglii i powiem Wam, że kuchnie angielskie - jak wszędzie - są potwornie zróżnicowane. Oczywiscie te najdroższe, to te zdobione - wiktoriańskie, z okresu Tudorów, etc. Najczęściej białe, z pięknymi portalami i rzeźbioną wykończeniówką. Ale tak naprawdę, to kuchnie angielskie - takie wiejskie, na przeciętną angielską kieszeń - są w kolorze zielonkawym, niebieskim, kremowymi no i sztandarowo: białe. Mają proste, ekranowe fronty, blaty z drewna lub - co bardziej stylowe dla Anglików - czarnego granitu (tzw. Szwed). Te przecierkowe u nich nazywają się prowansalskie miłośników, którzy w tym roku nie widzą mozliwości zakupu takiej rzeźbionej kuchni (ha, ja też do nich należę ...), polecam taki fajny miesięcznik bryt. Country Living lub Country Homes and Interiors (ten drugi do zakupienia w Empikach, ale oba dostępne w internecie do oglądania i forumowania: http://www.coutryliving.com) i kombinowania na własną rękę. Urządzając małą kuchnie u mnie na wsi (duża czeka na kasę, hee - oby na wiosnę się znalazła ), doszłam do wniosku, że na typową, niezbyt drogą kuchnię angielską super nadaje się Ikeowy front Adel (biały ekran - był wczesniej w Niemczech do kupienia kremowy, ale się niestety zmył ). Tylko broń Boże nie kupować uchwytów - te nalezy sobie zgapić z gazety, pójsć do stolarza i zamówić i na to np. dać granit (Szweda) z cokolikiem - też do zgapienia z gazety. Muszę przyznać, że wyszedł ok, szczególnie jak się do tego da kafelki z recyclingu - ja mam akurat odratowane belgijiskie wiatraki i łódki. Być może trochę boli fakt, iż to jednak Ikea ale naprawdę wyglada ok. Acha, ja w małej kuchni mam zlew ceramiczny wpuszczany (tez z Ikei), w dużej planuje tzw. butler - też nadaje się ten z Ikei dwukomorowy ceramiczny tylko nalezy go wpuścić pod blat pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 27.03.2008 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Urządzając małą kuchnie u mnie na wsi (duża czeka na kasę, hee - oby na wiosnę się znalazła ), doszłam do wniosku, że na typową, niezbyt drogą kuchnię angielską super nadaje się Ikeowy front Adel Narobiłas smaku, to pokazuj zdjęcia Ja mam kuchnię co prawda mało "angielską", ale fronty do angielskiej by pewnie pasowały, zwłaszcza jakby dobrac stylowe uchwyty (te też sama dobierałam). http://fotoforum.gazeta.pl/photo/5/bb/xe/pxfi/v2uELjwDGoDr8zrAaX.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 27.03.2008 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Po drugiej stronie ścianki z cegły jest salon. Zdjęcia świąteczne są właśnie z salonu robione. Wejścia z holu do kuchni i salonu mają po ok.90cm oto rzuty http://www.archipelag.pl/projekty-domow/klementynka/rzuty.html?Kind=1&Name=klementynka&SearchForm=1 wielkie dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 27.03.2008 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Dziewczyny, skąd wy bierzecie pomysły na kuchnie angielskie?! Te na fotkach sa przecudne! Ja tez mam wielka ochotę na kuchnię w takim stylu, ale przyznam że sie boję, bo wg mnie jest trudna do zaprojektowania. Wymaga choć trochę znajomosci stylu, konsekwencji w detalach i wykończeniu. W żadnym okolicznym studio kuchennym nie widziałam takiego projektu i mam obawy, czy "tacy profesjonaliści" poradzą sobie z meblami w stylu angielskim. A moze przesadzam? Jak u was przebiagała droga od pomysłu do realizacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts