szczukot 16.05.2011 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Pytani eniby glupie, i malo zwiazane z sama budowa/remontem, ale .... Zawsze mialem dylemat : co robic z nie zjedzonym starym pieczywem. Niestety nie zawsze uda sie dobrac zawsze ilosc kupionego pieczywa do zjedzonego. Jestem nauczony, ze nie wyrzuca sie chleba do smieci. No i co z nim robic ? Teoretyczie suchy, moze przerabiac na "bulke tarta". Ale starczy casami jej na zaopatrzenie sklepu. A jak jest splesniale a nie suche ? To juz totalnie lipa. Jak mieszkalem w bloku, kladlem to w workach obok smietnika i "znikalo". Nawet nie wiem czy smieciarze sprzatali, czy jacys bezdomni, czy na pokarm dla konia A teraz w domku mam dylemat : co z tym robic ?? Macie jakies pomysly ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlo111 16.05.2011 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 My zawozimy do rodziny dla zwierząt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 16.05.2011 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Mamy kompost w którym lądują wszelkie resztki - dżdżownice są zachwycone Chleb mrożę, i staram się wyjmować nowy gdy zjadane są ostanie kromki. Robimy też tosty, można chleb usmażyć na patelni z serem - pychota, tyle, że tłuste dość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Princesa 16.05.2011 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Zacznę od tego, że my chleb pieczemy sami a ten o wiele dłużej zachowuje świeżość niż taki kupowany.Jednak, nawet w naszym przypakdu zdarza się, że coś zostaje, zaczyna wysychac itd.Opcja 1 - zrobić tosty lub grzanki.Opcja 2 - dodać do zupy typu krem lub do sosu (dla zagęszczenia).Opcja 3 - podrzucić gdzieś, gdzie bywają bezdomni, nie pogardzą suchym chlebem. Spleśniały wyrzucam, ale teraz mieszkamy w bloku, jak będzie domek to zrobi się kompostownik i tam będę wrzucać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareczek7 18.05.2011 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Może jakiś sąsiad ma gospodarstwo lub chociaż kury, myślę że przyjmie z otwartymi rękami , my zawozimy na wieś do Cioci, a jak jesteśmy w Krakowie dłuższy czas to wtedy obok śmietnika na murku i zawsze znika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.06.2011 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 bo dozorca wrzuca. Nie zostawiajcie chleba przy śmietnikach, bo bezdomni dostają świeży chleb w darmowych jadłodajniach (tyle ile chcą) i tylko robicie dodatkową robotę ekipom sprzątającym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaKuba 24.06.2011 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2011 Ja zostawiam koło śmietnika, zazwyczaj bierze ktoś kto ma jakieś zwierzeta na stanie. Ew daje sąsiadowi który karmi swoje króliki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pirawawa 25.06.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2011 Chleb na klatce schodowej, przy śmietniku - a potem pytania skąd biorą się gryzonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgaKuba 26.06.2011 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2011 Chleb na klatce schodowej, przy śmietniku - a potem pytania skąd biorą się gryzonie? No jeśli ktoś po prostu tym chlebem trzepnie na ziemie (bo są i tacy) to nie dziwne. Ja wszelkie pieczywo (głownie chleb) w domu susze , pakuje w torbę i wieszam w śmietniku na haczykach (już tam zamontowanych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 27.06.2011 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 Chleb na klatce schodowej, przy śmietniku - a potem pytania skąd biorą się gryzonie? To prawda,wyrzucać jak każdy inny produkt a już w żadnym wypadku nie karmić ŻADNYCH zwierząt chlebem,o zgrozzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kbab 05.07.2011 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 nadmiar świeżego chleb mrożę, kupuję krojony, jem zawsze opieczony w tosterze (podobno jest zdrowszy), nawet bezpośrednio wyjęty z zamrażarki po zarumienieniu w tosterze jest pycha, zwłaszcza jak go zamrozimy kiedy jest świeży - w moim domu nie ma takiego problemu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qaro 11.07.2011 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 ja jak mogę podrzucam sąsiadom, mają dużo zwierząt, toteż oni zawsze się cieszą i to jest chyba najekonomiczniejszy sposób bo nic się nie marnuje, ale rzeczywiście jest to duży problem, czasami też pakuję w reklamówkę i wieszam z boku na śmietniku, ale to już w ostateczności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senpo 01.08.2011 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Ja akurat nie mam z tym najmniejszych problemów,ponieważ sąsiedzi dają już czerstwy chleb zwierzątkom domowym i w ten sposób pozbywa, się tego co zostało. Ale zawsze stara m się kupować taką ilość,aby nic nie zostawało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darriusz 23.11.2012 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2012 Możesz gdzieś przy śmietniku zostawić komuś na pewno si przyda lub zimą rzucić ptaką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiubdg 26.11.2012 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Ja zawsze idę z chrześnicą i idę karmić kaczki, mała lubi takie sprawy a i chleb się nie marnuje w koszu czy gdzieś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
liszew 30.11.2012 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Wstyd się przyznać ale wyrzucam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 30.11.2012 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Wstyd się przyznać ale wyrzucam. Oj,to niedobrze. Ja nigdy nie czekam aż chleb jest bardzo stary,wkładam w nową przezroczystą reklamówkę i wieszam na furtce. Po kilku godzinach chleba już nie ma,dwa razy udało mi się podejrzeć jak chleb zabiera czysty,starszy pan poruszający się o lasce. Nie wiem czy dla siebie czy dla zwierząt,ale to że pieczywo zawsze jest zabierane motywuje mnie do tego żeby ani jedna kromeczka nie wylądowała w koszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
loneczka 07.12.2012 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 I to jest bardzo dobry sposób. My mamy zwierzęta hodowlane i bardzo się cieszymy, jak ludzie z okolicznych domów przynoszą nam suchy chleb albo więdnące już warzywa I wszyscy są zadowoleni: Oni, bo nie mają problemu, co zrobić z resztkami, my - bo nie musimy kupować dodatkowych składników urozmaicających pokarm zwierzaków, i zwierzęta - bo dostają coś, co lubią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oslo88 04.01.2013 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2013 Oddać do destylacji denaturatu a tak na poważnie ususzony chleb oddawaj do gospodarstw w pobliżu konie i króliki lubią takie przysmaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśka76 09.01.2013 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2013 Tosty francuskie można robic nawet z mocno czerstwego chleba. Wystarczy wymoczyć w rozbełtanym jajku i mleku W sumie z takiego sa nawet lepsze. Polecam też mrożenie chleba - kupujesz bochenek, pół zamrażasz, przed pójściem spać wyjmuje się zamrożony i rano jest świeży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts