Teska 14.03.2014 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2014 Po 10 latach mieszkania w domu doszłam do wniosku że już mi się nie chce tych kaw na tarasie... wolałabym fajne mieszkanie na najwyższym pietrze z 30 metrowym tarasem... Ktoś tu pisał że nigdzie już nie wyjezdża ,bo zamiast zwiedzać świat ( świat nie Egipt) spłaca kredyt i wakacje ma w domu wychodzi na zero..w sumie to smutne jest...myślę że sporo ludzi sie ze mną zgodzi...świat jest piękny warto zwiedzać..dom nie zastąpi wakacji...niestety Ale nie ma co dyskutować...kazdy robi jak uważa:D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 15.03.2014 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 W przeciągu roku byłem w dwóch takich mieszkaniach apartamentach z tarasami, a nawet dwoma( w tym jeden w postaci loggi). Oba mieszkania w zbliżonych powierzchniach powyżej 90m2. Oba bardzo ładnie przeszklone i zaprojektowane. Każde z nich w kwocie na dzień dzisiejszy przewyższającej dwukrotnie koszt naszego domu i to nie licząc już stanowisk garażowych. Ale marzyć można, jednak dodać należy fakt, że ludzie tam mieszkający mają również kredyty do spłacenia. Siedzą więc na tych tarasach i myślą, czy nie lepiej było się sprężyć i wybudować tańszy dom. Być może zostałoby wtedy parę groszy na podróże ; ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VTS 15.03.2014 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 Po 10 latach mieszkania w domu doszłam do wniosku że już mi się nie chce tych kaw na tarasie... wolałabym fajne mieszkanie na najwyższym pietrze z 30 metrowym tarasem... Ktoś tu pisał że nigdzie już nie wyjezdża ,bo zamiast zwiedzać świat ( świat nie Egipt) spłaca kredyt i wakacje ma w domu wychodzi na zero..w sumie to smutne jest...myślę że sporo ludzi sie ze mną zgodzi...świat jest piękny warto zwiedzać..dom nie zastąpi wakacji...niestety Ale nie ma co dyskutować...kazdy robi jak uważa:D:D Teska, no nie wiem czy by Ci sie podobało naprawdę fajne mieszkanie np. w Sea Towers w Gdyni na najwyższym piętrze 36-tym z tarasem, widokiem na zatokę i sztormie jak dzisiaj. Namistka egzotycznego urlopu w domu:D Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.03.2014 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 mieszkanie wielkości domu z wielkim tarasem w mieście kosztuje raczej więcej niż dom pod miastem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiunia_259 21.03.2014 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2014 U mnie na razie taras, czy to w mieszkaniu czy w domu - taki z prawdziwego zdarzenia jest bardziej w sferze marzeń i planów... Może kiedyś faktycznie będę mogła popijać kawę na ogromnym tarasie ze wspaniałym widokiem Póki co musi wystarczyć balkon, za to kawa już jest "z wyższej półki", czyli pyszna ze świeżych ziaren, przygotowana w moim saeco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zet_zet 23.03.2014 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Najważniejsza jest po prostu radość z życia - nawet w takich sprawach, jak picie kawy w ładnym miejscu i z ukochaną osobą. Do tego otwarta przestrzeń. To dlatego idąc do knajpy ludzie wolą siedzieć w ogródkach i pod parasolami. W czterech ścianach też jest OK, ale na tarasie nawet nietrafione wino ma lepszy smak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BlueDecoria 23.03.2014 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2014 Najważniejsza jest po prostu radość z życia - nawet w takich sprawach, jak picie kawy w ładnym miejscu i z ukochaną osobą. Do tego otwarta przestrzeń. To dlatego idąc do knajpy ludzie wolą siedzieć w ogródkach i pod parasolami. W czterech ścianach też jest OK, ale na tarasie nawet nietrafione wino ma lepszy smak Zgadzam się w 100% Dwa lata temu kilkanaście metrów od mojego domu i tarasu postawiono niski blok i niestety nie jest już tak pięknie jak kiedyś, ale na wszystko znajdzie się sposób. W tym planuję tak zaprojektować ogród, by przysłonić taras i latem spokojnie sobie poczytać czy wypić kawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
optymistka1719506824 04.04.2014 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Kawa, śniadanie, obiad, kolacja na tarasie.......letnie wieczory z kieliszkiem wina lub piwkiem, które ciągną się czasami do późnej nocy.....poranna lub wieczorna cisza pomagająca naładować akumulatory....to jest to ! A, że wymaga wyrzeczeń ? Spłaty kredytu ? Niestety realizacja marzeń zazwyczaj kosztuje. Ale wiosna, lato i wczesna jesień to czas, w którym nigdy nie zamieniłabym się na mieszkanie w bloku. Zimą może mogłabym tam mieszkać. Dużo się zastanawiałam mieszkanie bez kredytu ( no nie apartament, ale przyzwoite ) czy dom z kredytem . Wiem jednak, ze wybierając mieszkanie zawsze marzyłabym o domu. Zapraszam na tarasik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yendrek3 05.04.2014 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 Kawa, śniadanie, obiad, kolacja na tarasie.......letnie wieczory z kieliszkiem wina lub piwkiem, które ciągną się czasami do późnej nocy.....poranna lub wieczorna cisza pomagająca naładować akumulatory....to jest to ! A, że wymaga wyrzeczeń ? Spłaty kredytu ? Niestety realizacja marzeń zazwyczaj kosztuje. Ale wiosna, lato i wczesna jesień to czas, w którym nigdy nie zamieniłabym się na mieszkanie w bloku. Zimą może mogłabym tam mieszkać. Dużo się zastanawiałam mieszkanie bez kredytu ( no nie apartament, ale przyzwoite ) czy dom z kredytem . Wiem jednak, ze wybierając mieszkanie zawsze marzyłabym o domu. Zapraszam na tarasik [ATTACH=CONFIG]253025[/ATTACH] Optymistycznie wyczesany super wyszlo i tez poluje na takie deseczki tarasowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 05.04.2014 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 Zapraszam na tarasik [ATTACH=CONFIG]253025[/ATTACH] Z milą chęcią przycupnęłabym sobie tutaj z filiżanką własnej kawy:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zet_zet 10.04.2014 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 Piękne miejsce. Też się przyłączam do tej kawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludwik_13 24.04.2014 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Chwilowo na tarasie : śniadanie , obiad i po drodze kawki, herbatki czy choćby wody łyk/ Ciepło, urlop się trafił zaległy, w świat nie ciągnie na razie. Pachnie i kwitnie wokół. Komary się zaczynają i meszki, ale dajemy radę.Od jutra ochłodzenie, więc kawę szybciej pić będziemy, by nie wystygła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tyczusia 09.05.2014 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 obecnie na tarasie - uwielbiam te momenty, sa bardzo odprezajace zwlaszcza ,ze widokiem - jest piekny rozkwitajacy ogrod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angikla 12.05.2014 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 ja co prawda nie mam wielkiego tarasu, jedynie balkonik - mieszkamy w bloku, ale pomoglam sobie samej w odprezeniu - mam mnostwo kwiatów które zasłaniaja mnie co nieco, w sobote- kawusia z rana obowiazkowa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 12.05.2014 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 u mnie też była kawa na tarasie, ale teraz tą lokalizację wyparła huśtawka postawiona z drugiej strony domu, ze słoneczkiem z rana, a wieczorem wolimy ławkę postawiona pod północnym oknem kuchennym, z widokiem na zachód słońca. na tarasie siedzimy w czasie letnich burz, wtedy jest widowiskowo. są jeszcze dwie ławeczki -samoróbki w innych miejscach i mobilne krzesełka i leżaki. zachęcam do umieszczania jak największej ilości miejsc siedzących z wszystkich stron domu - taki wybór w zależności od pory dnia, roku i nastroju jest bardzo przyjemny. no i w zależności od pory kwitnienia - jest huśtawka przy różach, ławeczka z widokiem na hortensje, ławka do wąchania jaśminu, ławka do wygrzewania się w słońcu i inna do ochrony przed upałem .... nie tylko taras:) w planach jest jeszcze placyk w cieniu pośród paproci, na letnie upały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zet_zet 12.05.2014 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Wszystko pięknie brzmi. Może ktoś wrzuci zdjęcia tych uroczych tarasów i balkonów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 14.05.2014 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 jest już gdzieś taki wątek ze zdjęciami tarasów. ale chyba uroda samego tarasu nie jest tak ważna jak widok z niego, w końcu nie patrzę NA taras, tylko Z tarasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zet_zet 15.05.2014 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Można to i tak ująć, ale widok tarasu jeszcze nikomu nie zaszkodził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.05.2014 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 nie dublujcie wątków!Temat ze zdjeciami tarasów:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?79948-TARASY-nasze-zdj%C4%99cia/page6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieciakus 04.06.2014 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Ja mam taką swoją tradycję, że codziennie rano jak obudzą mnie już ptaki z mojego ogrodu wstaję i urządzam sobie śniadanie na tarasie, kawa też wchodzi w skład ...ale pijam inkę przesiaduję w takim przyjemnym porannym chłodku z książką i czekam aż cały ogród obudzi się razem ze mną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts