Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kawa na tarasie

Recommended Posts

Po 10 latach mieszkania w domu doszłam do wniosku że już mi się nie chce tych kaw na tarasie...:( wolałabym fajne mieszkanie na najwyższym pietrze z 30 metrowym tarasem...

Ktoś tu pisał że nigdzie już nie wyjezdża ,bo zamiast zwiedzać świat ( świat nie Egipt) spłaca kredyt i wakacje ma w domu wychodzi na zero..w sumie to smutne jest...myślę że sporo ludzi sie ze mną zgodzi...świat jest piękny warto zwiedzać..dom nie zastąpi wakacji...niestety

Ale nie ma co dyskutować...kazdy robi jak uważa:D:D

• Odpowiedzi 361
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W przeciągu roku byłem w dwóch takich mieszkaniach apartamentach z tarasami, a nawet dwoma( w tym jeden w postaci loggi). Oba mieszkania w zbliżonych powierzchniach powyżej 90m2. Oba bardzo ładnie przeszklone i zaprojektowane. Każde z nich w kwocie na dzień dzisiejszy przewyższającej dwukrotnie koszt naszego domu i to nie licząc już stanowisk garażowych. Ale marzyć można, jednak dodać należy fakt, że ludzie tam mieszkający mają również kredyty do spłacenia. Siedzą więc na tych tarasach i myślą, czy nie lepiej było się sprężyć i wybudować tańszy dom. Być może zostałoby wtedy parę groszy na podróże ; ).

Po 10 latach mieszkania w domu doszłam do wniosku że już mi się nie chce tych kaw na tarasie...:( wolałabym fajne mieszkanie na najwyższym pietrze z 30 metrowym tarasem...

Ktoś tu pisał że nigdzie już nie wyjezdża ,bo zamiast zwiedzać świat ( świat nie Egipt) spłaca kredyt i wakacje ma w domu wychodzi na zero..w sumie to smutne jest...myślę że sporo ludzi sie ze mną zgodzi...świat jest piękny warto zwiedzać..dom nie zastąpi wakacji...niestety

Ale nie ma co dyskutować...kazdy robi jak uważa:D:D

Teska, no nie wiem czy by Ci sie podobało naprawdę fajne mieszkanie np. w Sea Towers w Gdyni na najwyższym piętrze 36-tym z tarasem, widokiem na zatokę i sztormie jak dzisiaj. Namistka egzotycznego urlopu w domu:D Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma:)

U mnie na razie taras, czy to w mieszkaniu czy w domu - taki z prawdziwego zdarzenia jest bardziej w sferze marzeń i planów... Może kiedyś faktycznie będę mogła popijać kawę na ogromnym tarasie ze wspaniałym widokiem :) Póki co musi wystarczyć balkon, za to kawa już jest "z wyższej półki", czyli pyszna ze świeżych ziaren, przygotowana w moim saeco :)

Najważniejsza jest po prostu radość z życia - nawet w takich sprawach, jak picie kawy w ładnym miejscu i z ukochaną osobą. Do tego otwarta przestrzeń. To dlatego idąc do knajpy ludzie wolą siedzieć w ogródkach i pod parasolami. W czterech ścianach też jest OK, ale na tarasie nawet nietrafione wino ma lepszy smak :)

Najważniejsza jest po prostu radość z życia - nawet w takich sprawach, jak picie kawy w ładnym miejscu i z ukochaną osobą. Do tego otwarta przestrzeń. To dlatego idąc do knajpy ludzie wolą siedzieć w ogródkach i pod parasolami. W czterech ścianach też jest OK, ale na tarasie nawet nietrafione wino ma lepszy smak :)

Zgadzam się w 100% :) Dwa lata temu kilkanaście metrów od mojego domu i tarasu postawiono niski blok i niestety nie jest już tak pięknie jak kiedyś, ale na wszystko znajdzie się sposób. W tym planuję tak zaprojektować ogród, by przysłonić taras i latem spokojnie sobie poczytać czy wypić kawę :)

• 2 weeks później...

Kawa, śniadanie, obiad, kolacja na tarasie.......letnie wieczory z kieliszkiem wina lub piwkiem, które ciągną się czasami do późnej nocy.....poranna lub wieczorna cisza pomagająca naładować akumulatory....to jest to ! A, że wymaga wyrzeczeń ? Spłaty kredytu ? Niestety realizacja marzeń zazwyczaj kosztuje.

Ale wiosna, lato i wczesna jesień to czas, w którym nigdy nie zamieniłabym się na mieszkanie w bloku. Zimą może mogłabym tam mieszkać.

Dużo się zastanawiałam mieszkanie bez kredytu ( no nie apartament, ale przyzwoite ) czy dom z kredytem . Wiem jednak, ze wybierając mieszkanie zawsze marzyłabym o domu.

Zapraszam na tarasik :)

IMG_0118.jpg

Kawa, śniadanie, obiad, kolacja na tarasie.......letnie wieczory z kieliszkiem wina lub piwkiem, które ciągną się czasami do późnej nocy.....poranna lub wieczorna cisza pomagająca naładować akumulatory....to jest to ! A, że wymaga wyrzeczeń ? Spłaty kredytu ? Niestety realizacja marzeń zazwyczaj kosztuje.

Ale wiosna, lato i wczesna jesień to czas, w którym nigdy nie zamieniłabym się na mieszkanie w bloku. Zimą może mogłabym tam mieszkać.

Dużo się zastanawiałam mieszkanie bez kredytu ( no nie apartament, ale przyzwoite ) czy dom z kredytem . Wiem jednak, ze wybierając mieszkanie zawsze marzyłabym o domu.

Zapraszam na tarasik :)

[ATTACH=CONFIG]253025[/ATTACH]

Optymistycznie wyczesany ;) super wyszlo i tez poluje na takie deseczki tarasowe :rolleyes:

• 2 weeks później...

Chwilowo na tarasie : śniadanie , obiad i po drodze kawki, herbatki czy choćby wody łyk/ Ciepło, urlop się trafił zaległy, w świat nie ciągnie na razie. Pachnie i kwitnie wokół. Komary się zaczynają i meszki, ale dajemy radę.

Od jutra ochłodzenie, więc kawę szybciej pić będziemy, by nie wystygła.

• 2 weeks później...
u mnie też była kawa na tarasie, ale teraz tą lokalizację wyparła huśtawka postawiona z drugiej strony domu, ze słoneczkiem z rana, a wieczorem wolimy ławkę postawiona pod północnym oknem kuchennym, z widokiem na zachód słońca. na tarasie siedzimy w czasie letnich burz, wtedy jest widowiskowo. są jeszcze dwie ławeczki -samoróbki w innych miejscach i mobilne krzesełka i leżaki. zachęcam do umieszczania jak największej ilości miejsc siedzących z wszystkich stron domu - taki wybór w zależności od pory dnia, roku i nastroju jest bardzo przyjemny. no i w zależności od pory kwitnienia - jest huśtawka przy różach, ławeczka z widokiem na hortensje, ławka do wąchania jaśminu, ławka do wygrzewania się w słońcu i inna do ochrony przed upałem .... nie tylko taras:) w planach jest jeszcze placyk w cieniu pośród paproci, na letnie upały.

• 3 weeks później...
Ja mam taką swoją tradycję, że codziennie rano jak obudzą mnie już ptaki z mojego ogrodu wstaję i urządzam sobie śniadanie na tarasie, kawa też wchodzi w skład ...ale pijam inkę:) przesiaduję w takim przyjemnym porannym chłodku z książką i czekam aż cały ogród obudzi się razem ze mną.