Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kawa na tarasie

Recommended Posts

No to jeszcze dowalę coś do pieca.

Odśnieżanie.

Można by podpiąć to pod aktywny wypoczynek, ale.... na dłuższą metę się nie da!

Świeże powietrze przy pierwszych opadach śniegu, łopata, choinka przystrojona lampkami, to może wydawać się piękne. Ale za dwa miesiące ten "biały puch" będzie coraz mniej biały, aż w końcu stanie się irytujący do tego stopnia, że wstając rano powiemy:

- KUWA, znowu tyle tego białego gówna napadało!

Ale mam rozwiązanie. Mój tata znalazł sobie takiego (no żula, to byłoby krzywdzące napisać), ale takiego chłopa, któremu rano o szóstej otwiera bramę, i chłop przez godzinę odśnieża wszystkie strategiczne punkty za dziesięć złotych za dzień. To też jakieś rozwiązanie. Na pewno lepsze, niż zakup odśnieżarki.

Temat pod rozwagę.

• Odpowiedzi 361
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja już miałem okazję rekreacyjnie godzinkę pomachać i pospychać. Nawet jeszcze bałwan przed domem stoi, tylko brzydki jakiś taki, wcześniak chyba....

Ale Pan to chyba nie musi na siódmą do pracy zdążyć?

Wtedy tak, bałwan jak najbardziej :)

Edytowane przez portaga

Ale Pan to chyba nie musi na siódmą do pracy zdążyć?

Wtedy tak, bałwan jak najbardziej :)

Pan odśnieżał w sobotę i nawet gdyby spadło 30cm śniegu to z garażu i przez bramę wjazdową dałbym rade wyjechać. Bardziej martwiłbym się stanem drogi i czy zasp nie ma. Z mojego kilkuletniego doświadczenia to odśnieżanie odbywa się raczej po południu lub wieczorem w miarę jak śniegu przybywa. A bałwanek z mokrego śniegu powstał w 10 minut.

Bo żeby odpoczywać w nowowybudowanym domu, to trzeba mieć jeszcze do kompletu męża, który na ten wypoczynek zarobi.

Także co nam zostaje z tego "szczęścia"? Ano raczej tylko tyle, że dzieciaki rano do szkoły, makijaż i codziennie to samo, bo chałupę trzeba przecież za coś ogrzać...

ale są popołudnia, weekendy...... podobno najważniejsze to pozytywne myślenie:rolleyes:

nie mam męża który zarabia, sama pobudowałam, sama muszę utrzymać dom ale to spełnienie moich marzeń po kilku latach mieszkania w blokowisku i codziennie od 4 lat wracam po pracy do domu jak na skrzydłach:yes:

Odśnieżanie.

Można by podpiąć to pod aktywny wypoczynek, ale.... na dłuższą metę się nie da!

Świeże powietrze przy pierwszych opadach śniegu, łopata, choinka przystrojona lampkami, to może wydawać się piękne.

bo jest piękne!

naszą sąsiedzką tradycją są wieczorne spacery z kijkami a zimą odśnieżanie:rolleyes: pracę mam siedzącą więc z chęcią pomacham łopatą zamiast oglądać seriale w tv:D i jeszcze się nie zdarzyło żebym rano nie mogła wyjechać:no:

bardziej niż odśnieżanie dało mi w kość ( i w stawy) koszenie trawy na prawie 2 tys.m2 :oale kupiłam malutki " damski" traktorek którym oblatuję w 3 godziny to co wcześniej robiłam przez kilka dni i już mam czas na kawkę z książką na tarasie:wiggle:

• 1 month później...
  • 2 weeks później...
wątek w sam raz dla mnie i "ucztą" dla moich uszu są słowa "kawa na tarasie" http://emotikona.pl/emotikony/pic/zabawa.gif gdy wybieraliśmy projekt jedną z głównych wytycznych było wejście na taras od kuchni aby nawet rano przed pracą móc wypić szybką kawkę na tarasie ( drugą była pralnia obok łazienki :p ) ale muszę czekać jeszcze jakieś 2 lata aby "wczasować" sobie na własnym tarasie http://emotikona.pl/emotikony/pic/61wakacje.gif

• 4 weeks później...

Dziś kawa na tarasie wypita tuż przed zachodem słońca.

Mam nadzieję, że jutro weekendowo uda się wypić również przed południem i posiedzieć chwilę w słońcu.

Piegi domagają się przywrócenia do życia ;)

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...