Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kawa na tarasie

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 361
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 3 weeks później...
  • 8 months później...
  • 2 months później...

U nas na tarasie nie da sie siedziec, wszystko zolte od kilku tygodni, nawet jak wytre to za godzine nie mozna siadac taki syf sie robi od pylacych sosen. W ogole podziwiam tych co maja piekne tarasy z poduchamu, zaslonami i zastanawiam sie jak oni to robia? Czy tylko do zdjec ich taras tak wyglada czy faktycznie cale lato jest taki ladny?

U mnie sie nie da, wracam z pracy o 19 latem, chce zjesc na tarasie ale najpier musze zamiesc z pklytek tone piachu, pelno lisci i kwiatkow, ktore opadly z pergoli, wymyc meble ogrodowe i robi sie wieczor, a mi odechciewa sie siadac na tarasie, bo komary juz wtedy gryza, no ale jest czysto. Na drugi dzien po pracy znowu trzeba sprzatac, i tak w kolko, wiec odpuscilam sobie ten wymarzony taras i korzystamy z niego tylko podczas grillowych imprez.

W zeszlym roku sama ani razu nie usiadlam na tarasie :(

• 2 weeks później...
  • 3 months później...
U nas na tarasie nie da sie siedziec, wszystko zolte od kilku tygodni, nawet jak wytre to za godzine nie mozna siadac taki syf sie robi od pylacych sosen. W ogole podziwiam tych co maja piekne tarasy z poduchamu, zaslonami i zastanawiam sie jak oni to robia? Czy tylko do zdjec ich taras tak wyglada czy faktycznie cale lato jest taki ladny?

U mnie sie nie da, wracam z pracy o 19 latem, chce zjesc na tarasie ale najpier musze zamiesc z pklytek tone piachu, pelno lisci i kwiatkow, ktore opadly z pergoli, wymyc meble ogrodowe i robi sie wieczor, a mi odechciewa sie siadac na tarasie, bo komary juz wtedy gryza, no ale jest czysto. Na drugi dzien po pracy znowu trzeba sprzatac, i tak w kolko, wiec odpuscilam sobie ten wymarzony taras i korzystamy z niego tylko podczas grillowych imprez.

W zeszlym roku sama ani razu nie usiadlam na tarasie :(

Powiem więcej mam niedaleko tarasu brzozę płaczącą, taką mocno wyrośniętą z 10 m wysokości, spokojnie ma z 50-60 lat przepięknie się prezentuje, ale to jest prawdziwy koszmar. Cały rok coś się z tego drzewa sypie, jak nie pyłki, to kotki (kwiatostan), a to uschnięte patyczki, a to jakieś robale, a to listki masakra.

Gdyby nie przepiękny wygląd no i z litości dla wiewiórki co jej się brzoza spodobała, już dawno bym wyciął.

Mam też świerki, a sąsiedzi sosny wszystko piękne potężne wyrośnięte drzewa, ale jak okres pylenia się zacznie to faktycznie masakra jakby kurcze cementownię ktoś w okolicy otworzył :(

A co do picia kawy na tarasie to rzecz bardzo miła jest, szczególnie jak jest bezwietrzna słoneczna i ciepła pogoda to jak najbardziej kawa oj taak:cool: w piżamce i kapciuszkach

Edytowane przez inwestor

A,że niby jedynie poranna kawa na tarasie ? ;)

Jak to fajnie, przy ledwo co skoszonej trawce, wieczorem,usiąść sobie na tarasie i delektować się pięknem tego świata i napojem Bogow ;)

e7d1e8e923e29889med.jpg

Napój napojem no ale już bez Chesterfield'ów dawno temu rzuciłem:cool:

Ojjj dawno dawno, tak gdzieś z 10 kilogramów temu ;)

• 3 months później...