Elfir 13.11.2018 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2018 Moudry nie zakwitła? Przecież jesień była długa i ciepła. Rozplenica moudry będzie miała średnicę ponad 1 m. Trawy dzielisz, gdy jest co dzielić Normalnie, żadna filozofia, tniesz siekierą lub nożem, tak by nowa kępka miała korzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lens79 14.11.2018 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2018 Moudry nie zakwitła? Przecież jesień była długa i ciepła. Rozplenica moudry będzie miała średnicę ponad 1 m. Trawy dzielisz, gdy jest co dzielić Normalnie, żadna filozofia, tniesz siekierą lub nożem, tak by nowa kępka miała korzenie. Dzięki za instruktaż. Rzeczywiście chyba prosta sprawa. Moudry chyba za cisasno miały. Gdzieś czytałam, że gdy się stykają mogą nie zakwitnac. Zawiedziona byłam ale trudno. Może za rok będą kwitly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.11.2018 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2018 nigdy nie słyszałam o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 14.11.2018 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2018 Elfirko - jest opcja aby przechować tegoroczne pelargonie na zaś? Czy nie kombinować i kupić w przyszlym roku świeże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.11.2018 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2018 pelargonie akurat łatwo się przechowują. Lekko podciąć i postawić na parapecie w możliwie chłodnym pomieszczeniu. Podlewać umiarkowanie.Gdzieś w połowie stycznia przyciąć mocno (można z pędów porobić sadzonki), żeby krzaczki były bardziej zwarte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly 16.11.2018 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2018 Czy można jeszcze dzisiaj przed pierwszymi mrozami spryskać tuje i małe jodły opryskiem z "Substral magiczna siła do iglaków jesienny" ? Doradzono nam, ale nie wiem czy nie za późno, bo już zaczynają się pierwsze mrozy -b. proszę o podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.11.2018 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2018 Nie wiem czy rośliny w jakikolwiek sposób z tego skorzystają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 17.11.2018 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2018 Czy nawóz do hortensji firmy Agr...l (granulki, niezbrylony, zużyte 1/3 opakowania) nie traci właściwości w suchym chłodnym miejscu?Porządkuje piwnicę, pytam czy warto zostawic na następny sezon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.11.2018 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2018 warto. Nawet jak wierzchnia warstwa granulek się utleniła, to w środku powinny być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 17.11.2018 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2018 Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nataly 18.11.2018 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2018 Nie wiem czy rośliny w jakikolwiek sposób z tego skorzystają. OK, ale chyba nie zaszkodzi? ) Elfir, a co Ty sądzisz o takich nowinkach do iglaków jak ten Substral - sprawdzone, czy przereklamowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.11.2018 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2018 Może zaszkodzić o tyle, że pobudzi roślinę, kiedy już powinna spać (zależy od stężenia azotu).W ogrodnictwie istnieje coś takiego jak nawożenie jesienne (stosowane sierpień/wrzesień). Trudno by amator sam dobierał jednak skład i proporcje klasycznych rolniczych nawozów. I dlatego są takie mieszanki jak ten Substral. Natomiast często widuję nadmierny entuzjazm u posiadaczy ogrodów, skutkujący przenawożeniem. Dlatego wiele mieszanek ma bardzo niskie stężenia składników, przez co nawożenie nimi wychodzi drogo (jest to też powód dlaczego firmy ogrodnicze ich nie stosują) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.12.2018 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 Wiosną podsypałam trochę kompostu pod rośliny. Latem wyrósł gąszcz, w tym pomidory z nasion, które znajdowały się w kompoście. I jakas roślinka, co do której nie bardzo wiedziałam co to było. Nie ogórek, nie cukinia. Zapomniałam o tym, a pod koniec lata patrzę, a tam na cieniutkim pedzie wyrósł arbuz! Rósł sobie do listopada (bo dopiero wówczas nastały przymrozki w Poznaniu) a potem leżał na parapecie. Nie byłam pewna czy dojrzał, bo w końcu wyrósł z pestki wyrzuconej na kompostownik. Do dziś. Wyglądał tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.12.2018 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 SUPER A jak smakowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.12.2018 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 Słodki.Ma mniej soku niż sprowadzany z cieplejszych krajów, ale nie jest suchy. Po prostu sok nie leje się po palcach. pestka - założyłam sobie profil na FB, dla tych, co chcą zadawać pytania do ogrodnika, ale nie sa zalogowani na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.12.2018 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 Super Elfir, zaraz cię poszukam, bo to bardzo cenna informacja Ty, go tak przypadkiem wysiałaś. Fajna niespodzianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.12.2018 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 UPS, chyba poproszę o link, bo po nazwisku ani po nicku ciebie nie znalazłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.12.2018 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 no właśnie nie wiem dlaczego nie wyszukuje? Podobno FB potrzebuje kilku dni na zatwierdzenie konta?Dopiero się uczę, bo dla mnie jest zupełnie nieintuicyjny.https://www.facebook.com/Ogrody.Elfir/ Nie spodziewałam się, że jest w stanie dojrzeć. W końcu zaczął kiełkować dopiero gdy ziemia się ogrzała. Na dodatek nie był podlewany a susza była straszliwa tego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.12.2018 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 Mam Cię Też mam te problemy z fb, mimo że długo na nim jestem. Wciągnęła mnie córka i tak zostało. Teraz korzystam głównie z wątków ogrodniczych. Jest też na fb trochę moich znajomych, z którymi inaczej nie miałabym kontaktu. Przyzwyczaisz się, będziesz korzystać z tych opcji, które są dla ciebie przydatne. Powoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 02.12.2018 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2018 Ja pooglądałem.Pięknie tam u Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts