zientas 09.11.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Witamw salonie, jadalni i kuchni układają mi gres na podłogę, jak wykańczać to przy ścianach?myślałem o cololiku z gresu takiego na 5 cm, ale kafelkarz podpowiada żeby wykończyć drewnem.Jak Wy macie to rozwiązane?pozdrawiamzientas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ikaria 09.11.2011 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Jeśli został ci gres z jadalni i kuchni to wykorzystaj go.Drewno jest drogie i nie zawsze pasuje akurat do wystroju wnętrza tym bardziej ,że są to dwa oddzielne pomieszczenia i z czasem jak będziesz chciała zmienić np meble na inne kolorystycznie będziesz musiała wziąć cokoły pod uwagę lub je zmienić na nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaz1719505673 10.11.2011 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Jak Wy macie to rozwiązane? Ja mam z granitu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 10.11.2011 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 ja do drewnopodobnego gresu planuje 5-7cm białą listwę z mdf-u, prostą bez żadnych frezów, z zaokrągleniem kantu lub bez, a na poddaszu gdzie panele - drewnianą listwę wybarwiona pod kolor dzrwi i ich oscieżnic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zientas 10.11.2011 17:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 gresu zostanie, ale gres tak cięty nie będzie miał wykończenia. Nawet jeśli to będzie strona fabrycznie cięta to i tak nie będzi to wyglądało chyba za łądnie, są takie cokoliki ale nie bardzo mogę dobrać kolor.Zientas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1pezet 13.11.2011 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2011 Do większości gresów można dostać oryginalne cokoły a jeśli ich nie ma to można zrobić - są takie firmy/jaki to gres?/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebxyz 18.11.2011 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Witam.Mam polożony gres w piwnicy i cokoliki też są z gresu a wysokość mają 7 cm. Pozdrawiam Sebxyz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 18.08.2022 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2022 Podłączę się pod temat. Mam cokoliki z ciętych płytek gres. Jakie są teraz możliwości wykończenia, szczególnie chodzi o tę szparę między ścianą a cokolikiem, ale również o fakt ułatwienia czyszczenia kurzu, który na pewno będzie się gromadził na ciętej powierzchni płytki. Pasowałoby jakieś gładkie wykończenie, żeby brud nie wchodził w szczeliny i żeby się go dało łatwo usunąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 18.08.2022 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2022 Pasowałoby jakieś gładkie wykończenie, żeby brud nie wchodził w szczeliny i żeby się go dało łatwo usunąć. Kucie i IMO to jedyne estetyczne wyjście. Można było jakieś listwy montować w czasie klejenia cokolików, ale w miarę ładne (np. mosiężne czy nierdzewne) są drogie a efekt gorszy zwłaszcza w kontekście czyszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 18.08.2022 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2022 OK, ale u mnie to tylko piwnica (np. kotłownia), więc te wysiłki byłyby raczej niewspółmierne do tego co mi wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts