samotnik 26.08.2017 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2017 Ano nie widziałeś, dlatego że gaz można zdusić w 1 sekundę, jak coś ci się zacznie dziać np. z jajecznicą, czy kawałkiem mięsa. Indukcję można "zgasić" jeszcze szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiupl 26.08.2017 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2017 Widziałeś gdzieś, żeby jakikolwiek poważny kucharz, z Magdą Gessler włącznie, gotował coś na indukcji? Ano nie widziałeś, dlatego że gaz można zdusić w 1 sekundę, jak coś ci się zacznie dziać np. z jajecznicą, czy kawałkiem mięsa. A poza tym, wszelakie garnki i patelnie przeznaczone do indukcji, nagrzewają się różnie i po bokach również różnie... Po prostu - nie masz kontroli nad patelnią. Na indukcji, to co najwyżej, można zupę ugotować. Indukcja jest dobra dla nowoczesnych gospodyń domowych, które lubią nowinki i niestandardowe rozwiązania, ale nie potrafią steka i piersi z kaczki usmażyć na półkrwisto. No bo się na tym sprzęcie nie da! MisterhEjt: tak jak podłogówka produkuje kurz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 26.08.2017 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2017 Widziałeś gdzieś, żeby jakikolwiek poważny kucharz, z Magdą Gessler włącznie, gotował coś na indukcji? Ano nie widziałeś, dlatego że gaz można zdusić w 1 sekundę, jak coś ci się zacznie dziać np. z jajecznicą, czy kawałkiem mięsa. A poza tym, wszelakie garnki i patelnie przeznaczone do indukcji, nagrzewają się różnie i po bokach również różnie... Po prostu - nie masz kontroli nad patelnią. Na indukcji, to co najwyżej, można zupę ugotować. Indukcja jest dobra dla nowoczesnych gospodyń domowych, które lubią nowinki i niestandardowe rozwiązania, ale nie potrafią steka i piersi z kaczki usmażyć na półkrwisto. No bo się na tym sprzęcie nie da! Kiepskiej baletnicy i rabek sukienki.... Powiedz mi, dlaczego nie da sie wyłączyć indukcji w jednej chwili ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 26.08.2017 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2017 Jedynym atutem gazu, jest "kompatybilność" tego paliwa z wokiem.Reszta to same minusy.A na dobrą chińszczyznę, to mam dobry adres jakby co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 27.08.2017 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2017 Widziałeś gdzieś, żeby jakikolwiek poważny kucharz, z Magdą Gessler włącznie, gotował coś na indukcji? Ano nie widziałeś, dlatego że gaz można zdusić w 1 sekundę, jak coś ci się zacznie dziać np. z jajecznicą, czy kawałkiem mięsa. A poza tym, wszelakie garnki i patelnie przeznaczone do indukcji, nagrzewają się różnie i po bokach również różnie... Po prostu - nie masz kontroli nad patelnią. Na indukcji, to co najwyżej, można zupę ugotować. Indukcja jest dobra dla nowoczesnych gospodyń domowych, które lubią nowinki i niestandardowe rozwiązania, ale nie potrafią steka i piersi z kaczki usmażyć na półkrwisto. No bo się na tym sprzęcie nie da! W dupie byłeś, g... widziałeś. Da się, da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 27.08.2017 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2017 Co za znakomita znajomość proktologii - czasami Liwko zadziwiasz Ps. jakkolwiek Misterhajt głupoty pisze o indukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katka 28.08.2017 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2017 Widziałeś gdzieś, żeby jakikolwiek poważny kucharz, z Magdą Gessler włącznie, gotował coś na indukcji? Ano nie widziałeś, dlatego że gaz można zdusić w 1 sekundę, jak coś ci się zacznie dziać np. z jajecznicą, czy kawałkiem mięsa. A poza tym, wszelakie garnki i patelnie przeznaczone do indukcji, nagrzewają się różnie i po bokach również różnie... Po prostu - nie masz kontroli nad patelnią. Na indukcji, to co najwyżej, można zupę ugotować. Indukcja jest dobra dla nowoczesnych gospodyń domowych, które lubią nowinki i niestandardowe rozwiązania, ale nie potrafią steka i piersi z kaczki usmażyć na półkrwisto. No bo się na tym sprzęcie nie da! A ty „indukcje” widziałeś na obrazku, bo nie wierze, że można być tak ograniczonym żeby nie umieć używać płyty indukcyjnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.08.2017 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2017 Mam budżetowego Tefala i nie mam problemów ze smażeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.08.2017 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2017 Misterhajt - na indukcji też możesz "zadusić" pole grzejne jednym uderzeniem palca w panel sterujący. I od razu zadziała. Mylisz indukcję z płytą ceramiczną lub halogenową. Profesjonalni kucharze gotują na gazie z innych powodów - stosunku kosztów do wydajności, gdy gotuje się w ilościach przemysłowych i na czas. Czyli w sytuacji, która w normalnym gospodarstwie domowym nie istnieje. Ale są profesjonalne płyty indukcyjne, które stosuje się w restauracjach na statkach czy w luksusowych pociągach. Tam, gdzie gaz stwarza zbyt duże niebezpieczeństwo. Wcale nie przeraża mnie myśl, że któreś dziecko że mną zostanie. Tak przeprojektowalam górę, że zostawiłam możliwość zrobienia drugiej kuchni. Oczywiście w tym wszystkim jestem egoistka. Chcę mieć dzieci koło siebie i święty spokój naraz. Ciebie nie, bo to twój dom i twoje dzieci.To przeraża małżonków twoich dzieci, bo będą zawsze obcy i nie u siebie. Płyta indukcyjna jest super Dopóki któremuś ze starszych domowników (lub bardzo częstych gości) nie zostanie wszczepiony stymulator serca Teść ma i jakoś nie umarł od wizyt w naszym domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 29.08.2017 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2017 Pomijając wcześniejsze przedszkolne połajanki, posiadaczom kuchni gazowych ( do których jeszcze się zaliczam) proponuję wykonanie testu. Sprzątnijcie wieczorem lub raniutko nim domownicy wstaną, podłoge w kuchni starannie na mokro. Potem wieczorem po całodziennym gotowaniu, proszę na mopa założyć mokry biały ręcznik i wytrzeć podłogę ciagnąc mopa w tylko jednym kierunku - tylko do siebie (a nie mazać tył- przod, lewo-prawo). Po zakończonym sprzataniu proszę delikatnie podnieść mopa i obejrzeć . Ten czarny szlaczek od Twojej strony, to jest sadza powstała podczas spalania gazu. Koniec testu. Są jakieś pytania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_to_mozliwe 30.08.2017 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2017 Tak, czy test był wykonywany tylko na Dolnym Śląsku, czytaj przy otwartym oknie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 30.08.2017 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2017 Pomijając wcześniejsze przedszkolne połajanki, posiadaczom kuchni gazowych ( do których jeszcze się zaliczam) proponuję wykonanie testu. Sprzątnijcie wieczorem lub raniutko nim domownicy wstaną, podłoge w kuchni starannie na mokro. Potem wieczorem po całodziennym gotowaniu, proszę na mopa założyć mokry biały ręcznik i wytrzeć podłogę ciagnąc mopa w tylko jednym kierunku - tylko do siebie (a nie mazać tył- przod, lewo-prawo). Po zakończonym sprzataniu proszę delikatnie podnieść mopa i obejrzeć . Ten czarny szlaczek od Twojej strony, to jest sadza powstała podczas spalania gazu. Koniec testu. Są jakieś pytania? A przy indukcji pewnie będzie czysto jak w laboratorium. Taki test niczego nie udowadnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chauturnik 30.08.2017 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2017 No co jak co, ale sugerowanie, że przewodnictwo cieplne nasyfi tak samo jak reakcja spalania jest średnio rozsądne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 30.08.2017 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2017 Po co było uważać na lekcjach fizyki? Łatwiej poczytać o cudach, przynajmniej głowa nie boli od myślenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 30.08.2017 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2017 Po co było uważać na lekcjach fizyki? Łatwiej poczytać o cudach, przynajmniej głowa nie boli od myślenia... Ciekawe, że w jakiś cudowny sposób dna garnków są tak samo czyste jak w dniu zakupu. A powinny być wręcz usmolone jak na fajerkach. Produkty spalania powstają bo trudno temu zaprzeczyć ale żeby zaraz udowadniać, że na podłodze pod kuchenką jest zauważalny syf to już moim zdaniem lekka przesada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 30.08.2017 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2017 Cienkie blaszane patelnie powodują taki efekt przy smażeniu. Od czasy kiedy wszedłem w posiadanie konkretnej i ciężkiej patelni - problem zniknął. Fiskars, Amway, Fissler, Ronic. Dwie patelnie różnych firm mogą być podobnej wagi ale nie oznacza to takiego samego grzania. Posiadam grillową kwadratową Fissler. Do steków - rewelacyjna. Dość droga ale na szczęście dostałem w prezencie. Tak czy siak nosiłem się z zamiarem jej kupna. jeszcze jeden argument przeciw kuchniom gazowym - trzeba kupować drogie patelnie. Potem mozna pochwalić się tym na forum - w sumie zawsze jakiś plus . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 30.08.2017 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2017 jeszcze jeden argument przeciw kuchniom gazowym - trzeba kupować drogie patelnie. Potem mozna pochwalić się tym na forum - w sumie zawsze jakiś plus . Większych bzdur napisać nie mogłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 30.08.2017 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2017 W domu mieliśmy kiedyś kuchenkę gazowo- elektryczną 2+2, po zużyciu elektrycznej (przełączniki), nowa była już tylko gazowa 4 palnikowa. Młodzi gdy wyprowadzali się na swoje i urządzali kuchnię, zaordynowali dwie płyty pełnowymiarowe obok siebie: gazową i indukcję. Po kilku latach zapytałem jak procentowo wygląda używanie obu płyt. Odpowiedź była zaskakująca: ZERO i 100% !! O rozrzutność ich nie posądzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 30.08.2017 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2017 a co się nie zgadza? Od czasy kiedy wszedłem w posiadanie konkretnej i ciężkiej patelni - problem zniknął. Konkretna patelnia o której piszesz kosztuje 549 zł i jak piszesz dopiero ona rozwiązała nierównomiernego grzania na gazówce. Ja mam patelnie ceramiczne za około 80 zł a do smazenia steków grilową za 130 zł - do płyty indukcyjnej są wystarczające. Więc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 30.08.2017 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2017 a co się nie zgadza? Konkretna patelnia o której piszesz kosztuje 549 zł i jak piszesz dopiero ona rozwiązała nierównomiernego grzania na gazówce. Ja mam patelnie ceramiczne za około 80 zł a do smazenia steków grilową za 130 zł - do płyty indukcyjnej są wystarczające. Więc? Mam ceramiczną Gerlach, niech ją szlag trafi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.