perm 21.03.2012 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Tak to wygląda że masz piasek na działce ale na któryms zdjęciu są kałuże. Zrobiłeś odwodnienie? No i jeszcze: na początku, przed położeniem izolacji widać w ziemi takie jakby ławy po obwodzie i w miejscach ścian. W płycie w tych samych miejscach są utworzone żebra. Tak jakby nie było tam wogóle izolacji od strony ziemi. Nie widać też żadnych przepustów. Możesz coś na ten temat napisać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikiss 22.03.2012 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Na obwodzie zastosowany jest XPS niebieski jak widać na jednym zdjęciu. Odwodnienia nie musiałem robić bo mam jakieś 30-40cm humusu a potem piasek i piasek i piasek co najmniej do głębokości jakieś 5-7metrów. mieszkałem tam przez 30 lat i nawet w najwieksze deszcze czy powodzie woda nigdy mi nie stała. A woda stoi dlatego że trochę wcześniej myła się tak pompa po zalaniu fundamentu. Przepusty są zrobione i odsłoniete po zalaniu. Musze tylko wyciągnąć zatyczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matabane 24.03.2012 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 Moja płyta nie jest taka ładna - nie trafiłem na dobra ekipę -Co do rozproszonego zbrojenia w płycie, a mam takowe z firmy Bekaert , która dała projekt; to nie wiem czy bym jeszcze raz robił ponieważ zalewanie takiej płyty , to mordęga trzeba brodzić w 25cm warstwie betonu, nie ma klasycznego zbrojenia po którym zwykle sie chodzi.Mam jednak inne problemy z kierownikiem budowy który zaleca mi teraz pokrycie całej płyty papą, aby w razie czego (np płyta "chwyci" w czasie podtopienia wodę), to aby całkowicie się uniezależnić, żeby wodę nie podciąneło do środka. DLATEGO WSZYSTKIM BUDUJĄCYM ZALECAM - LEJCIE BETON WODOSZCZELNY, KOSZTUJE TYLKO OK.10ZŁ NA M3 WIĘCEJ. A problemów na przyszłość znacznie mniej.Jesli grunt jest niestabilny, albo różnica poziomów, to koniecznie zróbcie pod płytę warstwę chudego betonu - zwiąże to podłoże pod płytę. Nie bedzie tak jak u mnie, że na brzegach materiał spod płyty przy chodzeniu się obsypywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 24.03.2012 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2012 matabane, jaki masz grunt, wymieniony? Od jakiej wysokości płyta i izolaja pod nią ponad poziom gruntu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lech2000 07.04.2012 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Witam Moja płyta nie jest taka ładna - nie trafiłem na dobra ekipę - Co do rozproszonego zbrojenia w płycie, a mam takowe z firmy Bekaert , która dała projekt; to nie wiem czy bym jeszcze raz robił ponieważ zalewanie takiej płyty , to mordęga trzeba brodzić w 25cm warstwie betonu, nie ma klasycznego zbrojenia po którym zwykle sie chodzi. Nie jestem zwolennikiem tz zbrojenia rozproszonego ale mam pytanie w którym cyklu przygotowania betonu było dodane zbrojenie rozproszone ??????Osobiście zwróciłem się do kilku firm i o zgrozo żadna firma z punktu widzenia technicznego nie posiada dostosowanej linii produkcyjnej to produkcji takiego betonuZbrojenie rozproszone musi być dodane w momencie mieszania tz frakcji stałej / początek lini - mieszalnik / ZABRONIONE JEST DODANIE ZBROJENIA DO BETONU / a tak robią to wszystkie firmy Skutek powstanie tz jeży a więc nie równomierna ilość zbrojenia w m3 betonu Leszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lujski 22.04.2012 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 a co taniej wychodzi płyta czy tradycyjny fundament .. ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikiss 09.05.2012 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Koszty są mniej więcej zbliżone, przynajmniej jak ja liczyłem, ale czas wykonania o wiele krótszy. No i o wiele mniej u mnie jest porządkowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lech2000 20.05.2012 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Czy porównując koszty wykonania typowego fundamentu uwzględniałeś termoizolacje mam na myśli pionowe ocieplenie ?????????? W moim przypadku płyta była tańsza około 20 % jednak porównując koszt uwzględniałem parametry termoizolacyjne , bardzo często porównując pomijamy ten bardzo istotny parametr Leszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gawel2000 28.12.2012 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 Witam Firma ECO INWEST kompleksowo świadczyła usługi dla mnie pod kątem realizacji fundamentu płytowego - realizacja Bytom Jestem zadowolony z wykonawstwa płyta wykonana w standardzie płyty PASSIVHAUS posadowiona na szkle piankowym w układzie hybrydowym tz po obrysie zew oraz ścianami wew nośnymi szkło piankowe pod pozostałą częścią XPSFirma wykonała projekt zamienny oraz bilans energetyczny wraz z Certyfikatem dla płyty , ponad to wykonała mapę rozkładu tem. mapę gradientu oraz mapę izoterm co było dla mnie jako bardzo korzystne pod katem podjęcia decyzji jaki typ płyty fundamentowej wybrać.Zapotrzebowanie energetyczne płyty 11,2 kW /m2 Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 28.12.2012 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 Ale jaja! Kolejny jednopostowiec zachwycony firmą. Szkoda, że mający pełne dzienniki na FM nie zachwycają się tak tą firmą.A właściciel firmy pewnie woził cię na budowę własnym autem, serwował kawę i pachnące, cieplutkie croissanty.Widzę że ta firma usiłuje na różnych wątkach za pomocą wpisów jednopostowców wprowadzić marketing szeptany. Jak na razie droga firmo wychodzi ci to kiepsko. A skutek raczej odniesiesz odwrotny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 28.12.2012 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 Widać, że kryzys idzie. Będą obniżać ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roiks83 29.06.2015 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 Cześć. Mam wykonaną płytę fundamentową przez firmę Eco Inwest pana Krzysztofa ..... Podsumowując współpracę z firmą jestem zadowolony z pracy i ceny....." Piotr Mam pytanie : Czy firma eco inwest robiła Panu tylko płytę fundamentową czy cały budynek, a jeżeli inna firma to czy był Pan z ekipy zadowolony i ewentualnie czy mogłabym dostać namiar na nich na priva. budujemy niedaleko na śląsku i właśnie szukamy "porządnej"ekipy budowlanej:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryloon 05.07.2015 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Do płyty była osobna ekipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 18.04.2017 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2017 Ze względu na niestabilny grunt / ID 0,42 / ... Widzę, że często w opisach gruntu pojawia się współczynnik ID. Ja mam opinię geologiczną i na poziomie ok. 2,5m (płyta fundamentowa piwnicy) mam taki opis: Warstwa IV. Zwietrzelina gliniasta łupka o barwie szarej w stanie półzwartym – grunty nośne. Występowanie warstwy IV stwierdzono w obu utworach badawczych. Uśrednione wartości charakterystyczne parametrów geotechnicznych warstwy IV przedstawiają się następująco: stopień plastyczności IL(n) ~ 0,00 symbol konsolidacji C gęstość objętościowa p(n) ~ 2,15 g/cm3 spójność cu(n) ~ 30,0 kPa kąt tarcia wewnętrznego fi u(n) ~ 18,0 st. moduł pierwotnego odkształcenia gruntu Eo(n) ~ 33 850 kPa edometryczny moduł ściśliwości pierwotnej Mo(n) ~ 48 350 kPa Gdzie tu jest ta moja wartość ID? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts