M.A.G. 08.08.2016 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2016 Bardzo fajnie ogrod komponuje sie z bryla domu!!! Chcialam zapytac czy pod brzozami przy podjezdzie te trawy to tez miskanty Jaku Jimaa??? Jak to wysokie urosnie? To nie miskanty . To rozplenice "Autumn Magic" dorasta 1,2 m bez kwiatostanów. Z nimi dorastają do 1,4-1,5m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 16.08.2016 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 WNIOSKI dla potomnych: - GWC rurowe - fajny wynalazek ale jednak wymaga konserwacji - spadki w GWC powinny być duuuże - studzienka na skropliny jak największa - na gruncie takim jak u mnie (do 1m piach a potem glina) nie robić rurowca bo trzeba rozbebeszyć pół hektara żeby jedną rurę zakopać - obrywanie i tąpnięcia co chwilę - regularnie wpuszczać kamerkę dla kontroli stanu zagrzybienia - zostawić pilota do czyszczenia wymiennika No to muszę sprawdzić u siebie... , choć ja mam bezprzeponowca. Podobno na złożu żwirowym takie coś nie rośnie, ale mam jeszcze 30mb "rozbiegówki" z rur pomarańczowych... MA.G.u rozumiem, że twoje GWC nie pracuje non stop ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 16.08.2016 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2016 No to muszę sprawdzić u siebie... , choć ja mam bezprzeponowca. Podobno na złożu żwirowym takie coś nie rośnie, ale mam jeszcze 30mb "rozbiegówki" z rur pomarańczowych... MA.G.u rozumiem, że twoje GWC nie pracuje non stop ? GWC od tuningu pracuje non stop. Teraz leci z niego około 20,5*. Skroplin jest tyle o ile, myślę że do sprawy wrócę po zimie czyli w następne lato kiedy grunt wokół rur się wychłodzi przez zimę i faktycznie będzie się to powietrze schładzać i nastąpi kondensacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ela01 25.08.2016 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 Witam,Bardzo ładny dom i pięknie wykończony . Chciałam zapytać o baterię kuchenną, co to za firma i jak się sprawuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilb1987b 07.09.2016 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2016 M.A.G. nie wiem czy tu to już wspominałeś czy nie ale znalazłem program w którym w jednym z odcinków był Twój dom. Fajnie to wyszło i domek super wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebcioc55 08.09.2016 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Witam, M.A.G kiedyś wspominałeś że masz w sypialni jasną wykładzinę. Jak się sprawuje? Jak na ogrzewaniu podłogowym? Pamiętasz co to za wykładzina i jaka gruba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 08.09.2016 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2016 Gratuluję kolejnej publikacji z domem w roli głównej, kurcze, gdzie człowiek nie spojrzy tam dom Andrzeja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 08.09.2016 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2016 M.A.G. nie wiem czy tu to już wspominałeś czy nie ale znalazłem program w którym w jednym z odcinków był Twój dom. Fajnie to wyszło i domek super wygląda. Dzięki Może i faktycznie nie wspominałem poniżej link do YT https://www.youtube.com/watch?v=vUbK4mmNViA Witam, M.A.G kiedyś wspominałeś że masz w sypialni jasną wykładzinę. Jak się sprawuje? Jak na ogrzewaniu podłogowym? Pamiętasz co to za wykładzina i jaka gruba? Generalnie świetnie, mamy wełnianą wykładzinę guzełkową na podkładzie z siatki a nie na filcu. Taka gumowana siatka bardzo dobrze przewodzi ciepło. NIe zauważamy jakichś niedogodności. Może poza taką że jak nam pies nasikał to plama jest do tej pory, ale zamówiliśmy na koniec miesiąca pranie wykładziny Gratuluję kolejnej publikacji z domem w roli głównej, kurcze, gdzie człowiek nie spojrzy tam dom Andrzeja Dzięki no faktycznie trafiła się publikacja we wrześniowym muratorze. Chyba jest jeszcze dostępny w sprzedaży bo w kioskach ukazał się gdzieś końcem sierpnia. Facebook Muratora narazie reklamuje się naszym domem zdjęciem w tle https://www.facebook.com/magazyn.murator/?fref=ts Teraz wisimy chyba na Archinea a do końca roku jeszcze kilka publikacji będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 12.09.2016 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2016 do końca roku jeszcze kilka publikacji będzie. http://www.bryla.pl/bryla/7,85301,20664619,dom-eko-ekologia-w-parze-z-ekonomia.html Wygląda znajomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silver200 12.09.2016 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Świetny dom, już kilka razy czytałem wątek/ przeglądałem zdjęcia i cały czas jestem pod wrażeniem tego domu.Czy mógłbyś napisać jaką masz trawę? bo szykuję sie do zakładania trawnika i ciągle szukam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 12.09.2016 15:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Tu jescze jedna:) http://www.archilovers.com/projects/190635/eco-house.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 12.09.2016 15:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2016 Świetny dom, już kilka razy czytałem wątek/ przeglądałem zdjęcia i cały czas jestem pod wrażeniem tego domu. Czy mógłbyś napisać jaką masz trawę? bo szykuję sie do zakładania trawnika i ciągle szukam;) Dzięki. Trawnik to Kiepenkerl. Dopiero to lato pozwoliło na doprowadzenie go do docelowego wyglądu. Zabiegi: Nawadnianie zgodnie z potrzebami względem pogody. Nawożenie nawóz YaraMila Complex co dwa i pół tygodnia. Koszenie co drugi dzień. NIe tydzień ! Dzień Oprysków przeciw chwastom nie stosuję bo nie ma potrzeby. Chwasty są głuszone przez trawnik ale szczerze przyznam że co tydzień w niedzielę wychodzę sobie z nożykiem i wydłubuję zabłąkane owieczki Jesienią nieco inny nawóz - Multigreen, dość drogi ale działa cuda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 12.09.2016 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2016 M.A.G czy Kiepenkerl to trawa z górnej półki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silver200 13.09.2016 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 Dzięki. Trawnik to Kiepenkerl. Dopiero to lato pozwoliło na doprowadzenie go do docelowego wyglądu. Zabiegi: Nawadnianie zgodnie z potrzebami względem pogody. Nawożenie nawóz YaraMila Complex co dwa i pół tygodnia. Koszenie co drugi dzień. NIe tydzień ! Dzień Oprysków przeciw chwastom nie stosuję bo nie ma potrzeby. Chwasty są głuszone przez trawnik ale szczerze przyznam że co tydzień w niedzielę wychodzę sobie z nożykiem i wydłubuję zabłąkane owieczki Jesienią nieco inny nawóz - Multigreen, dość drogi ale działa cuda. O proszę i pełny przepis na piękny trawnik;) bardzo dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 13.09.2016 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 M.A.G czy Kiepenkerl to trawa z górnej półki? Tak. Moim zdaniem w Polsce nie ma lepszych mieszanek. Porównywalny jest Barenburg. Natomiast jest dość czasochłonna w osiągnięciu docelowego efektu tj. długo kiełkuje, dość wolno się krzewi w początkowej fazie (pierwsze trzy miesiące). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 13.09.2016 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 Tak. Moim zdaniem w Polsce nie ma lepszych mieszanek. Porównywalny jest Barenburg. Natomiast jest dość czasochłonna w osiągnięciu docelowego efektu tj. długo kiełkuje, dość wolno się krzewi w początkowej fazie (pierwsze trzy miesiące). Dzięki za odpowiedź, a czy koniec września- początek października to nie za póżno na jej sianie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.09.2016 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 Poczytałam komentarze pod artykułem z twoim domem, który linkowałeś. Matko, co za zaścianek.... Nie masz brzoskwiniowych ścian i zasłonek z falbanką, tylko fabrykę/biurowiec/szpital Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
B_i_U 13.09.2016 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 Też sobie wybuduję taką betonową fabrykę, bez falbanek i żakardów. A co, wolno mi U. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 14.09.2016 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Poczytałam komentarze pod artykułem z twoim domem, który linkowałeś. Matko, co za zaścianek.... Nie masz brzoskwiniowych ścian i zasłonek z falbanką, tylko fabrykę/biurowiec/szpital Niestety... A jak już masz coś innego to jest be, bo jest inne i na pewno niepraktyczne, niefunkcjonalne i wogóle sp...dolone Tak chyba się nauczył naród mierzyć wszystkich swoją miarą cóż, bywa. Ale żeby nie było tak grobowo, mamy tysięcznego posta w dzienniku EcoHouse [ATTACH=CONFIG]367454[/ATTACH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 15.09.2016 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2016 Niestety... A jak już masz coś innego to jest be, bo jest inne i na pewno niepraktyczne, niefunkcjonalne i wogóle sp...dolone Tak chyba się nauczył naród mierzyć wszystkich swoją miarą cóż, bywa. Ale żeby nie było tak grobowo, mamy tysięcznego posta w dzienniku EcoHouse [ATTACH=CONFIG]367454[/ATTACH Jakbym słyszał " swoich " doradców i znajomych, rób jak chcesz, ale ja na Twoim miejscu to : - ogrzewanie na prąd, to Ty z torbami pójdziesz - a po co tyle styropianu, 10 cm wystarczy - tynk gipsowy, pełno pleśni będzie, dziecko kopnie i dziura będzie - dach płaski, kto to będzie odśnieżał, wyglada jak garaż, nie zawali się od wody / śniegu i wiele wiele innych, bo nie mam kolumienek, piwnicy, piętrowego domu, pieca. Najważniejsze, że Wam wasz dom się podoba i pasuje, mieliście wizję i ją realizowaliście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts