kamilb1987b 26.03.2014 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 a okno o wymiarach 240x250 będzie stabilne jak od dołu będzie leżeć na XPSie? takie okno będzie ważyć jakieś 300kg lub więcej i musi długo wytrzymać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 05.05.2014 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 (edytowane) Rolet nie mam ale planuję "podokapowe" bo inne za bardzo ingerują w ocieplenie. Właśnie ! W jamniku, przy izolacji od wewnątrz (nie wiem czy to dobre miejsce na ten wpis) można rolety nadtynkowe schować nad podbitką (w okapie). Mowa dokładnie o tym domku: http://ad009cdnb.archdaily.net/wp-content/uploads/2014/01/52cf3c7ee8e44e84960000b6_maison-simon-mathieu-no-l-lodie-bonnefous-architectes_img_5580-668x1000.jpg Wystarczy szczelina nad oknem. Fajny pomysł podsunąłeś. Jeśli się zdecyduję to tak właśnie wykonam montaż rolet. PS. Fajny tarasik. Ja bym go nie bejcował na ciemny kolor. Edytowane 5 Maja 2014 przez Barth3z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makow11 09.05.2014 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 kszhu,gdzie kupowałeś Isomur ? Sprawa jest dość pilna -już prawie zamówiłem ,ale za 69sztuk chcą mi policzyć transport za dwie palety.Szukam alternatywy.O ile to nie tajemnica to ile płaciłeś za sztukę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 09.05.2014 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 (edytowane) kszhu jak masz obrobione drzwi wejściowe?Z czego masz podmurówkę? Edytowane 10 Maja 2014 przez klaudiusz_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 12.05.2014 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 kszhu, przypomnij prosze jaka masz armature. Z tego co pamietam jestes z niej bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek75 13.05.2014 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 ... Żeby nie robić reklamy to poszukaj kto robi "rain O2", "Power&Soul" itp. Bardzo zadowolony. To dobrze pamietalem. Dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 13.05.2014 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Co masz za "parapet" w oknie tarasowym?Ze zdjęć widać że masz styro, na tym masz położone?Taras masz na słupach wpuszczonych w ziemie? Masz jakiś fundament? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 13.05.2014 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Co masz za "parapet" w oknie tarasowym?Ze zdjęć widać że masz styro, na tym masz położone?Sam taraz mam na słupach wpuszczonycg w ziemie? Masz jakiś fundament?Z jakiego drewna taras? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 13.05.2014 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 (edytowane) A fakt. Teraz się przyjrzałem i zobaczyłem fugi. Z czego masz dylatacje? Wiem że są odpowiednie taśmy. Pewnie u Ciebie jest coś innego Z jakiego drewna masz taras? Jak masz zabezpieczoną elewację by w trakcie mrozów taras jej nie uszkodził (dolnej części)? W sumie wystarczy minimalny luz. Edytowane 13 Maja 2014 przez klaudiusz_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macki12 12.06.2014 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 witam,mam pytanie odnośnie GWC.Z tego co widzę to maxy leżą na foli na ubitym piachu. nad nimi jest beton a wyżej 30cm styro i posadzka. stąd pytanie jak wykonany jest kanał doprowadzający pow jaki odbierający powietrze proszę o wyjaśnienie `nawilżania jak jest realizowane od strony hydraulicznej oraz sterowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macki12 12.06.2014 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 dzięki,jak przyjrzałem się dokładniej zdjęciom to wszystko stało się jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 20.07.2014 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 Nie wiem czy było Prace wewnątrz 1. ćwierć inteligentna instalacja elektryczna - w głębokich puszkach zasilanie oraz magistrala komunikacyjna w każdym gniazdku Napisz coś więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 20.07.2014 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 Utp do każdej puszki? Czy tylko do puszek od wyłączników świateł? Kable pod alarm, czujniki temp, ruchu, otwarcia okien itd także masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 20.07.2014 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 U mnie elektryk kończy instalację. Muszę dociągnąć skrętki, na początku nie chciałem, zmieniłem zdanie i przez to mam trochę trudniej.Możesz napisać ogólnie jakie masz czujki i w których miejscach zamontowane? Ewentualnie gdzie dociągłeś dodatkowe kabelki?U mnie mam przeszło 70 puszek (podwójna liczona jako 2szt). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 22.07.2014 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Masz zwykłą skrętkę aluminiową bez ekranu? Kat.5?Miedziana to chyba przerost.Zastanawiam się, czy nie włożyć w parę miejsc kat6.W lokalnej hurtowni za zwykłą chcą złotówkę.Na allegro za 300m (zwykła UTP 5) z dostawą 110zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 22.07.2014 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Zgadza się. W przyszłości będzie jakaś tv 12k lub coś podobnego. Wtedy taki przewód może się przydać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 22.07.2014 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 (edytowane) Jeszcze jedno pytanie.Skoro masz sieciówkę z ekranem, to jest kabel ftp (F/UTP).Coś takiego:http://allegro.pl/przewod-skretka-ftp-cat-5e-cca-drut-305m-i4427937338.html EDIT.Co do hdmi i kabli antenowych.W tej chwili na dwóch tv puszczam sygnał po kablu internetowym.Stąd wspomniałem o szybszej skrętce. Edytowane 22 Lipca 2014 przez klaudiusz_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
o_c 22.07.2014 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Ja tam rozróżniam FTP i UTP. Przy FTP trzeba pamiętać żeby go z jednej strony uziemić. kszhu co tam u Ciebie lata po domu bo żeby na skrętce się coś podziało to już prawdziwy hardcore musi być, w jednej stacji transformatorowej mam normalnie wszędzie UTP i jakoś błędami nie sypie, a pola elektromagnetyczne jakieś tam są bo same dziewczynki się rodzą klaudiusz_x radzę Ci nie pożałować tych 500 zł (strzelam ile może tej różnicy być...) i kupić normalny miedziany kabel, a nie miedziowany. Weź jakiegoś madexa albo coś innego certyfikowanego na cat5 zazwyczaj nie ma problemu z gigabitowym ethernetem więc tu by można oszczędzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 22.07.2014 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 Ja tam rozróżniam FTP i UTP. Przy FTP trzeba pamiętać żeby go z jednej strony uziemić. kszhu co tam u Ciebie lata po domu bo żeby na skrętce się coś podziało to już prawdziwy hardcore musi być, w jednej stacji transformatorowej mam normalnie wszędzie UTP i jakoś błędami nie sypie, a pola elektromagnetyczne jakieś tam są bo same dziewczynki się rodzą klaudiusz_x radzę Ci nie pożałować tych 500 zł (strzelam ile może tej różnicy być...) i kupić normalny miedziany kabel, a nie miedziowany. Weź jakiegoś madexa albo coś innego certyfikowanego na cat5 zazwyczaj nie ma problemu z gigabitowym ethernetem więc tu by można oszczędzić. Uziom do tej samej "ziemi" co elektryka? W sumie tak jak pisze kszhu, dla sterowania wystarczy. Dla ciężejszego formatu doprowadzić kat5 lub kat6 po jednej nitce dla każdego pomieszczenia na przyszłość. Na zewnątrz żelowany kat5. Taka opca podwyższa koszty, może się okazać że jednak trochę zabraknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 23.07.2014 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 ... tam gdzie są skrętki (...) też na zewnątrz domu i poza nim wiele metrów od budynku (sterowanie podlewaniem ogrodu, oświetleniem itp.). Nie wszystko oczywiście jeszcze działa ale przydadzą się na przyszłość. Te skrętki na zewnątrz masz już w ziemi (do konkretnych miejsc) czy tylko wyprowadzone na zewnątrz (zwinięte przy budynku, czy przeznaczone do późniejszego "dosztukowania" potrzebnej długości i zakopania pod ziemią w określone miejsca)? Ja chciałem wypuścić różne okablowanie tylko na zewnątrz i zakończyć w skrytce instalacyjnej pod daszkiem nad drzwiami (zanim go wykończę i zaizoluję), i później w niej przyłączać zewnętrzne kable jak już będę pewien co/gdzie chcę nimi sterować... Ale może to głupi pomysł był...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts