fotohobby 24.05.2014 07:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2014 A jaki granulat stosowałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorbag 24.05.2014 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2014 Spadające sufity to nie jest znow jakaś plaga egipska Ciekawostka - w hotelu w którym akurat jestem oberwał się wczoraj sufit podwieszany w holu. Obciążenia nie było żadnego. Została na górze konstrukcja i paroizolacja. Spadły płyty, bo wkręty były miejscami co pół metra (sic!). Padał mocno deszcz, taras przepuszczał wodę, ciekło na sufit od góry, zamokło i zleciały dwie płyty. Kumulacja błędów, ale pewnie jakby wkręty były odpowiednio gęsto, to nic by się nie stało. Na tym też nie ma co oszczędzać. Mam zdjęcie, może wrzucę jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyton79 24.05.2014 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2014 A jaki granulat stosowałeś ? Isoroc najpierw kupilem 3200kg okazało sie że starcylo na 3/4 powierzchni. Po rozmowie z wlascicielem powiedzial ze przy swobodnym zasypie te 70 kg na m3 wyjdzie.Musialem dokupić resztę. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 25.05.2014 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 Widzę dyskusja o sufitach GK, to się przyłączę Jeśli chodzi o konstrukcję, przerabiałem to mocno, analizowałem broszury Knaufa i Siniata, i uznałem że w przypadku wiązarów co 95cm (też tam mam) dam profile główne równolegle do wiązarów z wieszakami co max 70cm (o ile patrzę w aktualne notatki, chyab tak), profile nośne co ca. 35cm, płyty "ogień". @fotohobby, o ile Cię dobrze rozumiem, sam się również zastanawiałem co w tym przypadku gdy niekorzystnie wypadają wiązary względem działówek. Zastanawiałem się czy profili przyściennych (dodatkowo "uzbrojonych"?) nie potraktować jako głównych. PS. wątpię aby styrek 3cm cokolwiek "przeniósł"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 25.05.2014 21:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 Czyli jednak zastosowałes to rozwiazawnie, czyżby jako jedyny ? Co jest u Ciebie izolacją, bo już sie gubie ? Co do styro 3cm, to zrob sobie próbe Podeprzyj co 35 cm i rozsyp na nim mokry piasek, tak, aby uzyskac cieżar tych 10-12 kg/m2 Oczywiscie sie ugnie i może dotknąc płyty, ale nadal spora czesc obsiażen jest przekazywana na profile. Dokladnie tak, jak w przypadku wełny, która w końcu nie opiera sie tylko na ruszcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 26.05.2014 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2014 Jeszcze nie zastosowałem Z izolacją nic się nie zmieniło (czyli chyba b. podobnie jak u Ciebie: grubiej celoloza + na tym cieniej wełenka). Coś gdzieś palnąłem (dla zmyłki)? Jeśli bym kładł wełnę pod celulozę (dla rozłożenia ciężaru) to z rolki, to moim zdaniem robi różnicę. Styro z rolki jest dość drogi Ale może przy okazji sobie sprawdzę, również na łączeniu arkuszy styro, oczywiście podpierając je na profilach GK... Jaki styro, musi być EPS200? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mic81 29.05.2014 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Już któryś raz z kolei czytam od początku dzisiaj od 14 strony - mamy niemal takiej samej szerokości okno tarasowe a na jego wieńcu też bezpośrednio osadzone po 3 przęsła wiązarów. Ciągle jakoś odczuwam niepokój związany z tym elementem ale widzę że Ciebie jest ok. Widziałem że też brałeś po uwagę V90+ - u mnie zwyciężyły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 30.05.2014 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 (edytowane) Moja belka jest w tym miejscu bardzo wysoka - jej przekrój to 18x47cmTworzy w tym miejscu monolit z wieńcem. Dodatkowo, wiazary mam podparte w trzech punktach - część obciażeń zbiera środkowy podciąg.Jeślli projektant wiedzial, że będą wiązary, mógł przeliczyć jak bedą rozkładaly się obciążenia od nich i s prawdzić nośniść belki. Moj projekt byl policzony pod więżbę tradycyjną, która część obciążeń przenoci na słupy. Kiedy padła decyzja o zmienie więżby na wiązary, projektant poprosił o ich obliczenia, z ktorych wziął wartość obciążenia na kazdej podporze. Przektoju nie zmieniał, ale polecił dołożyć dwa prety fi12 Edytowane 30 Maja 2014 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 30.05.2014 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 Ocieplania wieńca i scianek szczytowych: Robota cieżka ńue jest, ale dość czasochłonna, jeśli chce się to robić dokładnie. Jutro powinieniem skończyć ze styropianem, nabić gwożdzie pod wiązary i rozpoczać sznurkowanie. Do środy musze się wyrobić, bo tego dnia wchodzi ekipa od sufitów. Materialy przyjechały dziś: Profile Rigips Ultrastil, płyty Rigips. Ponieważ nie dostałem wieszaków Rigips, wziąlem produkcji Metpolu. Czekam też jeszcze na tasmę TuffTape z allegro Z allegro dotrą też schody strychowe 70x120 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 30.05.2014 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 (edytowane) Ładnie, ładnie Fotohobby proszę o przypomnienie jaki macie ( lub będziecie mieć ) zbiornik ( zasobnik) na ciepłą wodę i jakiej pojemności ? Edytowane 30 Maja 2014 przez modena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 30.05.2014 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 Albo Immergas 160l, albo Galmet Vulcan (dawne Kwadro) 140lChociaż.... Zrezygnowaliśmy z wanny, to może i 100l wystarczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gall86 01.06.2014 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 ja mam plyty gipsowe juz zrobione. ekipa ja, tesc, i szwagier . teraz zastanawiam sie nad izolacja. mam otwarta gore i mozna by bylo cos tam nasypac... tylko co? mam juz przygotowane sznurkowanie na welne, ale chcialbym cos bezposrednio na plyty dac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 01.06.2014 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 Fajnie, że masz do dyspozycji taka ekipę Jaki masz rodzaj rusztu i rozstawy profili ? Isocell to 35zł/m2 przy 30cm. Ile masz miejsca do sznurkowania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gall86 01.06.2014 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 Fajnie, że masz do dyspozycji taka ekipę Jaki masz rodzaj rusztu i rozstawy profili ? Isocell to 35zł/m2 przy 30cm. Ile masz miejsca do sznurkowania ? rozstawy mam co 40cm, w salonie mam krzyzowy, a reszta zwykly. ten isocell sie samemu rozsypuje? czy jak to sie robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 01.06.2014 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 Nie, celulozy raczej nie rozszypiesz samemu. To oferta firmy, która to wykonuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gall86 02.06.2014 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 masz tę ofertę 35zł z vatem czy bez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 03.06.2014 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 35zł + 8%VAT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gall86 05.06.2014 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Hej, dzisiaj miałem na budowie wizyte z firmy ocieplajacej celuloza i mam oferte w cenie 35,71zł/m2 BRUTTO, grubość 30cm. Początkowo chciałem wrzucic celuloze w grubości około 20cm (tyle mam luzu pomiędzy płytą a przygotowanym sznurkowaniem), a na to wrzucic wełnę. Pan poinformował mnie, że jak wrzucę 30cm celulozy to nie będę musiał w ogóle dawać wełny. W sumie cenowo wygląda to bardzo dobrze, pytanie jakie parametry osiągnę... I jeszcze pytanie. w suficie montuje kilka halogenów - w jaki sposób zabezpieczyć je, żeby nie były zatopione w ociepleniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 05.06.2014 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 @gall, doniczki ponoć się tam sprawdzają, ale przy oczkach LEDowych to chyba stres mniejszy (mniej ciepła). Są też takie profi "doniczki" (alu chyba) do kupienia bodaj w markjetach Jula, szczególnie tanie nie są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gall86 05.06.2014 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 myslalem o doniczkach, ale moze sa jakies profi rozwiazania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts