Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

nie ma statystyk, liczby wziąłem z głowy czytając różne fora. Większość napisała , ze użyła duluxa. jakie są prawdziwe liczby nie wiem. Chodziło mi o obrazowe przedstawienie problemu, ze raczej nie jest to wina duluxa, tylko wina chłonności i jednorodności podłoża. nie wiadomo jakich gruntów ludzie uzyli, jak było przygotowane podłoże itp.

A to już Ci objaśniam, jak wyglądają reklamacje w Akzo Nobel. Przybywa PaK rawacieacie i pyta czy użyłeś oryginalnego gruntu. Jeśli nie to mówi Ci papa. O duluksie czytasz bo ani jest tak dobry jak kosztuje i problematyczny. Jeśli ma 80% sprzedaży to gdzie jest Tikurilla ze swoim Beckersem i Debicą? Gdzie Atlas i Śnieżka? Znajdź w necie problemy z kablami przy tych targach.

• 4 weeks później...
Nie dałbym łupku kwarcytowego polerowanego w holu. Jest trochę mało wytrzymały na szpilki, pazury dużego psa, czy przesuwanie niewielkiej szafeczki. Za to w kuchni sprawdza się świetnie. Można by nie sprzątać przez miesiąc podłogi, a i tak nie byłoby widać brudu na niej.

to że nie widać nie znaczy że go nie ma ;)

Furtki na kosze ze śmieciami używają u mnie... panowie od wywozu śmieci :) Nie wyobrażam sobie wystawiania śmieci na zewnątrz ogrodzenia. Oczywiście, w altance śmieciowej mam drugą furtkę, od wewnątrz, którą zamykam na klucz przed dniem wywozu śmieci. Także przyznam, że nie rozumiem jak można żałować furtki na śmieci ?

Furtka na śmieci jest bardzo potrzebna - ale powinny być dwie tak jak pisze Cypriski- altana śmietnikowa zamknięta na stałe od strony działki i otwarta na stałe od ulicy. Czyściciele otwieraj sobie kiedy przyjada a my otwieramy kiedy wynosimy smieci. Pomieszczenie oczywiście powinno być zadaszone, powierzchnię na sam śmietnik polecam około 3m2

Furtki na kosze ze śmieciami używają u mnie... panowie od wywozu śmieci :) Nie wyobrażam sobie wystawiania śmieci na zewnątrz ogrodzenia. Oczywiście, w altance śmieciowej mam drugą furtkę, od wewnątrz, którą zamykam na klucz przed dniem wywozu śmieci. Także przyznam, że nie rozumiem jak można żałować furtki na śmieci ?

W mojej gminie regulamin wywozu śmieci zobowiązuje mieszkańców do wystawiania pojemników na ulicę, także panowie sami by sobie furtki nie otworzyli bo nie mają takiego obowiązku :)

A tak na serio to po co te furtki ? kontener zamknięty przeca, no chyba że te segregowane są cenne

Dla niektórych same pojemniki cenne...

Naprawde nie rozumiecie celu dwóch furtek w altanie śmietnikowej? Po co te uszczypliwe komentarze, przeczytajcie dwie osoby pisały o co w tym chodzi. Altana jest otwarta zawsze od strony ulicy aby czysciciele mogli wybrac śmieci. A druga furtka na działkę jest zamknięta aby nie bylo wejścia z ulicy na działkę.

Tak więc nie chodzi tu o chronienie śmieci...

A nie mieć furtki od ulicy i śmieci by stały na codzień wprost na ulicy i koty aby to szarpały a śmieci wypadały na ulice?.

CZy moze jedna furtka na stałe zamknięta i wystawianie śmieci samodzielne co parę dni na ulice gdy mają przyjechać czyściciela? Spadnie deszcz i szlag trafi papier w recyklingu nie licząc o zwierzętach które rozszarpują

Edytowane przez Adam626

Furtki fajna sprawa, sama bym sobie zrobiła, tylko tak jak ktoś napisał - jak nie wystawię przed 7.00 przy drodze "utwardzone" worów ze śmieciami, to nie zabiorą, nikt się nawet nie zatrzyma spojrzeć. Już zdarzało mi się toczyć boje z zakładem komunalnym o zabieranie śmieci biodegradowalnych - panowie ze śmieciarek stwierdzili sobie, że oni takich małych worków to nie będą zabierać i dawać następnych, bo ich z tych worków rozliczają. Kilka razy byli mocno wku...wieni, bo ich z zakładu zawracali przez pół gminy.

U nas pojemniki na śmieci kradli.

Na dodatek potrafiono podrzucać śmieci (głownie te, za które trzeba zapłacić osobno, np. gruz. Podrzucaniem śmieci zajmowali się też właściciele letniaków i ogródków działkowych).

Naprawde nie rozumiecie celu dwóch furtek w altanie śmietnikowej? Po co te uszczypliwe komentarze, przeczytajcie dwie osoby pisały o co w tym chodzi. Altana jest otwarta zawsze od strony ulicy aby czysciciele mogli wybrac śmieci. A druga furtka na działkę jest zamknięta aby nie bylo wejścia z ulicy na działkę.

Tak więc nie chodzi tu o chronienie śmieci...

A nie mieć furtki od ulicy i śmieci by stały na codzień wprost na ulicy i koty aby to szarpały a śmieci wypadały na ulice?.

CZy moze jedna furtka na stałe zamknięta i wystawianie śmieci samodzielne co parę dni na ulice gdy mają przyjechać czyściciela? Spadnie deszcz i szlag trafi papier w recyklingu nie licząc o zwierzętach które rozszarpują

Teraz już rozumiesz?