Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dzięki Panfotograf za rozjaśnienie . Mieszkam już 9 lat i WG posiadam + to przez okienka dachowe wyp*zga. Tak się zastanawiam czy można by to jeszcze założyć ( W M) plus rekuperacja jakaś.. Strych posiadam, projekt c 118 ciekawy.

Z innej beczki i tez po fakcie . czy mogę jeszcze pozakładać rolety zewnętrzne ? Tzn bardziej mi się rozchodzi o to czy dużo syfu itd jest przy montażu tych rolet w zamieszkałym budynku . Ocieplenie i elewacja ( struktura silikonowa) zrobione na gotowo :bash:

• Odpowiedzi 9,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tyle że różnica jest taka że Ci co "wietrzą" siedzą w smrodku , w wilgoci , w dużym stężeniu CO2 , mają idealne warunki grzyby i pleśń a komfort przebywania w takich warunkach jest raczej kiepski ..

Jak mają gaz to potem zaskoczenie, jak ktoś umiera przez zaczadzenie.

Nie wiedziałem, nie wiedziałem że przy kotle z zamkniętą komorą spalania można się oczadzić? Bo junkersów w domach chyba nie montują obecnie?

Obecnie to już coraz jest mniej projektów bez WM.

To była odpowiedź na wspomnianą sytuację "kapryśnego" działania WG - mieszkańcy zalepiają sobie kratki wentylacji gazetami , bo "im wieje zimno" (zamiast wywiewać).

Kilka dni temu opisywano przypadek zaczadzenia się dziecka w kąpieli z powodu bezmyślnego działania rodziców.

Na lato rolety zewnętrzne jak znalazł przy wszystkich zasłoniętych na parterze różnica 5-8stopni

I ciemno w chałupie. Dziękuję, nie po to mam okna żeby było w domu ciemno.

Miałem problem z przegrzewaniem się pomieszczeń przez wschodnie okna na parterze. Założyłem folię przeciwsłoneczną i problem znacząco wyeliminowałem.

I ciemno w chałupie. Dziękuję, nie po to mam okna żeby było w domu ciemno.

Miałem problem z przegrzewaniem się pomieszczeń przez wschodnie okna na parterze. Założyłem folię przeciwsłoneczną i problem znacząco wyeliminowałem.

Mam folie przeciwsłoneczną na oknach dachowych różnica ok. 2 stopnie.

Na lato rolety zewnętrzne jak znalazł przy wszystkich zasłoniętych na parterze różnica 5-8stopni

i ciemno jak w jaskini, nie po to robilam duze przeszklenia zeby je roletami zaslaniac. dziekuje, wole klime. przypuszczam, ze w koszcie rolet mozna sie zmiescic. za to lepsza w uzytkowaniu niz siedzenie po ciemku. ;)

Jak będziesz chciała obejrzeć coś latem przy słońcu na TV, czy rzutniku, to klima nie pomoże :p

Jak ktoś o tym pomyślał odpowiednio wcześnie, to z TV nie będzie miał problemu. Owszem, z rzutnika już za bardzo nie poogląda (mam rzutnik), ale i tak w większości przypadków z rzutnika korzystam wieczorem.

Na oknach dachowych to sobie w buty ją wsadź, zbyt mocno słońce tam operuje. Na oknach dachowych mam przepuszczające część światła markizy.

Mam też markizy w jednym pokoju różnica na granicy błędu,dużo ciemniej ale ciepło od słońca takie samo.A folia na oknach dachowych ma wsp.odbicia podczerwieni na poziomie 50% + zatrzymuje UV i z zewnątrz wygląda jak lustro.

Edytowane przez mariusz05