Adrian1224 02.04.2013 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2013 (edytowane) WitamW zeszłym roku kupiłem polski czajnik za 20zł w którym po 2-3 miesiącach odpadła rączka,potem kupiłem jakiś chiński który już jest prawie pół roku i działa dobrze ale po bokach jest cały w rdzy a nie w chromie.Co myślicie o belgijskim Berghoff albo niemieckim Gipfel? Edytowane 2 Kwietnia 2013 przez Adrian1224 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz_ka 23.04.2013 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2013 O Berghoffie słyszałem różne opinie. W sumie pół na pół pozytywne z negatywnymi. O Gipfel nigdy nie słyszałem. My kupiliśmy czajnik w sumie też niezbyt znanej firmy Cilio z polecenia żony koleżanki (link). Nic mu jeszcze nie odpadło,a mamy go poł roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Semafori 04.09.2014 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 To nie jest rdza tylko nalot który się zmywa i później ewentualnie poleruje, a najlepiej co pół roku kupić następny za 20 a stary na złom na bro będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adrian1224 12.11.2014 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 Co sądzicie o czajnikach firmy Emalia Olkusz?Niektórzy znajomi mają je już od czasów komuny i wyglądają jak nowe tyle że są pełne kamienia ale on pojawia się w każdym czajniku o który się nie dba.Myślicie że Berghoff ze stali nierdzewnej też by tyle wytrzymał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasio81 12.11.2014 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 ja mam amicę i śmiga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neftesyug 27.12.2017 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2017 (edytowane) Ja lubię takie tradycyjne, emaliowane Super one się prezentują Spójrzcie sobie np. tu Edytowane 29 Stycznia 2018 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.12.2017 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2017 w każdym czajniku odkłada się kamień przy twardej wodzie. Producent nie ma znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomm.kk33 31.12.2017 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2017 ceramiczny albo żeliwny, reszta ma nikiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drykepoa 29.01.2018 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2018 Dokładnie. Ja też mój czajnik muszę odkamieniać co jakiś czas. A nowy kupuję co jakieś pół roku, ale taki za 20 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IrekM13 02.02.2018 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2018 Najlepiej kupić czajnik elektroniczny w tedy zaoszczędzisz na gazie a producent Czarników nie ma znaczenia i tak będzie się kamień robił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartus01 03.02.2018 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2018 Kupuje czajniki co jakis czas bo się przypalają albo coś się z nimi dzieje. Im droższy tym gorszy. Naprawdę.... Jakiś rok temu kupił wg zapewnień pani w sklepie czajnik niemiecki za > 100 pln niezniszczalny z chromowaną rączką i gwizdkiem. Niestety po krótkim czasie używania zaczął odchodzić na dole nałożony lakier, wygląda to fatalnie. Do tego jest strasznie "opalony" wręcz czarny. Rączka tak się nagrzewa ze trzeba poczekać z 3 min aby ostygła, inaczej można się poparzyć, to samo gwizdek. Proszę niech mi ktoś poleci porządny czajnik, niekoniecznie za 200 pln dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonkaD 05.02.2018 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2018 Witam. Ja używam czajnika Emalia Olkusz ze srebrną metalową rączką i jestem bardzo zadowolona. Mam twardą wodę, więc używam filtra Brita w dzbanku i kamień się w czajniku nie osadza dzięki temu. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Retriever 07.03.2018 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2018 (edytowane) Wizualnie bardzo ladne sa czajniki z moderowano, Niestety nie wiem jak sie sprawuje w uzytkowaniu, jezeli tak jak garnki to powinien byc dobry. Edytowane 4 Maja 2018 przez Tomaszs131 Lokowanie produktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anama 14.03.2018 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2018 Lepiej raz zapłacić więcej i cieszyć się długim użytkowaniem. Najlepiej kupić taki z grubym dnem, bardzo długo trzyma ciepło wody, super się sprawuje i nie brudzi tak jak emalia czy sprawdzone już "chińskie". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bajprzeznet 15.03.2018 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2018 Lepiej raz zapłacić więcej i cieszyć się długim użytkowaniem. Najlepiej kupić taki z grubym dnem, bardzo długo trzyma ciepło wody, super się sprawuje i nie brudzi tak jak emalia czy sprawdzone już "chińskie". Ale czy czajnik musi trzymać ciepło? Jeśli ktoś lubi sobie dolewać ciepłej wody to ok, ale do zaprzenia kawy czy herbaty potrzebuje prawie wrzątku, więc po godzinie i tak wstawiamy wodę jeszcze raz - fakt szybciej się zagotuje bo jest ciepła. Z tym drożej = lepiej w kwestii czajników też różnie jest - pare osób wyżej narzeka że kupiło dobry i drogi i jest lipa, po paru miesiącach do wyrzucenia. Chyba bardziej trafić trzeba udany model. My mieliśmy emaliowany z allegro - super się trzymał, bardzo ładnie wyglądał i był solidny- kosztował ok 50zł. Co ważne - jeśli używamy za dużego palnika to bardzo łatwo okopcić boki czajnika, a ciężko to potem usunąć bez szkód wizualnych. Obecnie mam jakiś za 15zł... i w sumie to co pół roku mogę taki kupować - wyjdzie na to samo. To tylko czajnik, bardziej interesuje mnie co jest w środku - a tutaj nie ma zmiłuj co jakiś czas ocet plus cytrynka i trzeba odkamienić, i tutaj niestety żaden producent nie pomoże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Instaltechnic 16.03.2018 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2018 Chciałbym pogratulować założycielowi wątku, pomysłu. Rozbawił mnie do łez. Wstawiam kilka cytatów - zajefajne. "W zeszłym roku kupiłem polski czajnik za 20zł w którym po 2-3 miesiącach odpadła rączka,potem kupiłem jakiś chiński który już jest prawie pół roku i działa dobrze ale po bokach jest cały w rdzy a nie w chromie." "My kupiliśmy czajnik w sumie też niezbyt znanej firmy Cilio z polecenia żony koleżanki (link). Nic mu jeszcze nie odpadło,a mamy go poł roku." "To nie jest rdza tylko nalot który się zmywa i później ewentualnie poleruje, a najlepiej co pół roku kupić następny za 20..." "ja mam amicę i śmiga " "Ja lubię takie tradycyjne, emaliowane" "ceramiczny albo żeliwny, reszta ma nikiel" "Najlepiej kupić czajnik elektroniczny w tedy zaoszczędzisz na gazie" "Kupuje czajniki co jakis czas bo się przypalają albo coś się z nimi dzieje.Im droższy tym gorszy. Naprawdę..." "Proszę niech mi ktoś poleci porządny czajnik" "Lepiej raz zapłacić więcej i cieszyć się długim użytkowaniem..." "Chyba bardziej trafić trzeba udany model..." "Obecnie mam jakiś za 15zł... i w sumie to co pół roku mogę taki kupować" "To tylko czajnik, bardziej interesuje mnie co jest w środku..." Będę śledził uważnie, bo nieźle się rozwija, a temacie czajników wiem niewiele... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 16.03.2018 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2018 Polecam czajnik z rączką i z dziubkiem. Szczególnie z dziubkiem Przyda się również wężownica... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek Kartmen 19.03.2018 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2018 Najlepiej kupić czajnik elektryczny ale nie chińczyk tylko niemiecki. Zaoszczędzisz na gazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Instaltechnic 19.03.2018 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2018 Najlepiej kupić czajnik elektryczny ale nie chińczyk tylko niemiecki. Zaoszczędzisz na gazie A przy chińczyku nie zaoszczędzisz na gazie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karollon 08.04.2018 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2018 (edytowane) dobra firma wiadomo ale i droga, ja kupiłem czajnik w Kauflandzie nie wiem nawet jakiej marki za 4 zeta. ma już prawie 2 lata Edytowane 8 Kwietnia 2018 przez Tomaszs131 Reklama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts