zygii 27.03.2016 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2016 W ostateczności wyszło do dupy ... [ATTACH=CONFIG]351227[/ATTACH] Zrywać ? Barth3z, Na 100% zrywać ! To kompletnie do siebie nie pasuje ....nie jak to się ma to pięknej czarnej wnęki i płytek z betonu architektonicznego. A tak przy okazji czy ten beton będziesz czymś specjalnym impregnował ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alewe 27.03.2016 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2016 Oj, ja bym zerwała, ewentualnie zamalowała to na czarno-choć nie wiem czy to by jakoś dużo zmieniło. Może wystarczy na tej ścianie zwykła farba- ciemny grafit albo wręcz czarny? Czasem mniej znaczy więcej Wracając do tematu domu- od jakiegoś czasu podglądam i z niecierpliwością czekam na elewację z drzewa . Sama jestem na etapie projektowania i fascynacji stodołami i elewacjami drewnianymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek.M 27.03.2016 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2016 To ja też powiem, że jednak zrywać. Aczkolwiek przewrotnie do poprzedniego postu pomalowałbym to może na biało, ale nie wiem jak z trzymaniem przez to czystości:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thoreg 28.03.2016 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2016 Zrywać. I podłączę się do pytania @grzes124 o działówki z silki 8cm, bo też się waham jakie grubości zamawiać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 28.03.2016 17:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2016 Poszło. Ściana przygotowana pod ponowne klejenie Co do działówek to jeszcze nie mam zamkniętych pomieszczeń i nie wiem jak z przenoszeniem hałasów. Pewne jest jednak to, że działówki 8cm trudniej się muruje. Bierzcie 12cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 28.03.2016 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2016 A tak przy okazji czy ten beton będziesz czymś specjalnym impregnował ..... Raczej nie. To gres szkliwiony z imitacją betonu, więc raczej nie trzeba impregnować Czasem mniej znaczy więcej Otóż to! Wracając do tematu domu- od jakiegoś czasu podglądam i z niecierpliwością czekam na elewację z drzewa . Sama jestem na etapie projektowania i fascynacji stodołami i elewacjami drewnianymi Jeszcze z miesiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 28.03.2016 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2016 Moim skromnym zdaniem,zostawić trzeba było.To co nie podoba się dziś-jutro bardzo.Nie pochwalam łączenia jakiejkolwiek imitacji betonu ze strefami dyskretnymi.Beton jest chłodny,wyrazisty-nie ogarniesz go pod prysznicem....Może punktowe oświetlenie ogarnie miejsce prysznica.Bo o kabinie już w takich designerskich miejscach-mowy już nie ma.Te imitacje kamienia były prawie dobre...Tu dysonans kolorów na jednym m2 (jaki przedstawiałeś) był problemem.Beton to beton.Tu nie szukałbym innych barw nad jego kolorystykę.Zaznaczy się sam.Nie potrzebuje dodatków.I tak się obroni.Ale...te płytki mogły się po czasie spodobaćNa 100%,byłyby trudne w utrzymaniu (czystości w takim miejscu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość TwojPan 28.03.2016 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2016 (edytowane) Oj, ja bym zerwała, ewentualnie zamalowała to na czarno-choć nie wiem czy to by jakoś dużo zmieniło. Może wystarczy na tej ścianie zwykła farba- ciemny grafit albo wręcz czarny? Bart,jeśli wnętrza opierasz na takich jazdach.... A właściwie- dlaczego? Rozumiem pokazówka (dziennik) po murach ,dachu itd. Nie daję wiary,że "sprzedasz" dom via forum i we wnetrzach,,,, A w to,że w takim sercu domu,pokażesz i oprzesz to o FM. Zgroza. Edytowane 28 Marca 2016 przez TwojPan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibuch 29.03.2016 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 [ATTACH=CONFIG]351225[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]351227[/ATTACH] Na tych 2 zdjęciach dokładnie widać jak zmieniłeś charakter pomieszczenia dodatkiem. Co za dużo ...... Co do działówek, 8cm silki spokojnie wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 29.03.2016 06:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 Bart,jeśli wnętrza opierasz na takich jazdach.... A właściwie- dlaczego? Rozumiem pokazówka (dziennik) po murach ,dachu itd. Nie daję wiary,że "sprzedasz" dom via forum i we wnetrzach,,,, A w to,że w takim sercu domu,pokażesz i oprzesz to o FM. Zgroza. Nie mam problemu z tym, żeby pokazywać łazienkę na forum. I nie opieram wyglądu na opiniach z forum. Łazienkę zaprojektowałem sam. Nie korzystałem z żadnego projektanta, ani żadnej wizualizacji dlatego nie wiedziałem jak wyjdzie pełna ściana. Zaryzykowałem i wykonałem ścianę do końca mając nadzieje, że będzie lepiej niż po przyłożeniu próbki. Jak zauważyłeś w moim wpisie w dzienniku sam stwierdziłem, że wyszło do dupy. A właściwie to nie wiem po co się tłumaczę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 29.03.2016 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 Nie mam problemu z tym, żeby pokazywać łazienkę na forum. I nie opieram wyglądu na opiniach z forum. Łazienkę zaprojektowałem sam. Nie korzystałem z żadnego projektanta, ani żadnej wizualizacji dlatego nie wiedziałem jak wyjdzie pełna ściana. Zaryzykowałem i wykonałem ścianę do końca mając nadzieje, że będzie lepiej niż po przyłożeniu próbki. Jak zauważyłeś w moim wpisie w dzienniku sam stwierdziłem, że wyszło do dupy. A właściwie to nie wiem po co się tłumaczę ... a dlaczego nie zatrudnisz projektanta? Każda większa hurtownia z płytkami oferuje takie usługi. Płacisz za projekt a potem jak się zdecydujesz na kupno u nich, to traktują tą opłatę za projekt jak zaliczkę i odbijają Ci od ceny płytek.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 29.03.2016 06:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 a dlaczego nie zatrudnisz projektanta? Każda większa hurtownia z płytkami oferuje takie usługi. Płacisz za projekt a potem jak się zdecydujesz na kupno u nich, to traktują tą opłatę za projekt jak zaliczkę i odbijają Ci od ceny płytek.... bo pracują w takich godzinach w których ja nie mam czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 29.03.2016 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 bo pracują w takich godzinach w których ja nie mam czasu oj tam, wysyłasz im wymiary, preferencje kolorystyczne i czekasz na wizualizacje do akceptacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 29.03.2016 06:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 oj tam, wysyłasz im wymiary, preferencje kolorystyczne i czekasz na wizualizacje do akceptacji... Hmm... nie pomyślałem, że można (chyba) porozumieć się z nimi zdalnie. Przechodziłem kila razy koło punktu projektanta w Leroy, ale tak jak pisałem nigdy nie miałem czasu, żeby z nim siedzieć i projektować łazienkę. Z drugiej strony nie wiem, czy oni nie bazują tylko na asortymencie z Leroy, a tam nie ma wanny wolnostojącej i czarnej baterii wannowej podłogowej Teraz już za późno. Może w kolejnym domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 29.03.2016 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2016 (edytowane) Czy przewidujesz jakieś zabezpieczenie przed np. owadami przy montowaniu elewacji drewnianej, jakąś siatkę pod nimi czy coś takiego (aby zamknąć "wolny dostęp" do pustki wentylacyjnej)? Czy cena którą podawałeś za modrzewia syberyjskiego (chyba ca. 80 netto) dot. desek elewacyjnych czy tarasowych? Deski (elewacyjne) to jaka klasa jakości (A/B, A/A ?) ? Edytowane 29 Marca 2016 przez grzeniu666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 30.03.2016 04:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 Czy przewidujesz jakieś zabezpieczenie przed np. owadami przy montowaniu elewacji drewnianej, jakąś siatkę pod nimi czy coś takiego (aby zamknąć "wolny dostęp" do pustki wentylacyjnej)? Nie. Tak naprawdę nie jest to pustka wentylacyjna tylko szczelina między deskami. Pod nimi jest membrana wiatroizolacyjna i wełna. Czy cena którą podawałeś za modrzewia syberyjskiego (chyba ca. 80 netto) dot. desek elewacyjnych czy tarasowych? Tarasowych. Deski (elewacyjne) to jaka klasa jakości (A/B, A/A ?) ? A/B i niestety jest dość dużo sęków ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzeniu666 30.03.2016 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 Nie. Tak naprawdę nie jest to pustka wentylacyjna tylko szczelina między deskami. Pod nimi jest membrana wiatroizolacyjna i wełna. Czyli deski przylegają bezpośrednio do folii wiatroizolacyjnej tak? A jaka była cena za elewacyjną i przy jakiej ilości (jeśli mozna wiedzieć)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibuch 31.03.2016 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 (edytowane) A/B i niestety jest dość dużo sęków ... Ale przecież sęki to urok drewna, pod warunkiem, że to nie takie wypadajace. Pamiętam jak rodzice robili podłogę w starym domu. Do salonu wzięli segregowane klepki, 1,5x droższe. Po ułożeniu się dziwiłem, kto za to dopłaca, o wiele lepiej wyglądały te niesegregowane właśnie z sękami. I jeszcze ciekawostka. Po wielu perturbacja, zmianach, przepychankach i moich zaklinaniach, że nie zrobię bezokapowego doszliśmy do projektu, który nam się podoba. Wczoraj odpalam Bart3z Twój dziennik, żeby pokazać żonie fotki drewna na elewacji i patrze, że jesteśmy bardzo bliskiego Twojego pierwotnego domku . Nie chciałem mieć drewna na elewacji bo uważam, że może być problem z utrzymaniem, ale tak świetnie się komponują, że muszę to rozpoznać. Jak długo może wytrzymać taki modrzew dobrze zabezpieczony oczywiście. 10 lat? A może inny gatunek, żeby mieć spokój? Widziałem już słabo wyglądające takie wstawki drewniane, nie obawiasz się tego? Możesz wrzucić jakieś zdjęcia wykonania membrany epdm na garażu. Nie było problemu, żeby to dobrze uszczelnić na tych ściankach attykowych i przy rynnie? Dawałeś w obu tych miejscach obróbki blacharskie? Dlaczego epdm a nie papa, skoro jest kilka razy droższa? Będziesz miał coś jeszcze na tej membranie? Napisz parę słów o pokryciu garażu Edytowane 31 Marca 2016 przez zibuch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 01.04.2016 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 Czyli deski przylegają bezpośrednio do folii wiatroizolacyjnej tak? A jaka była cena za elewacyjną i przy jakiej ilości (jeśli mozna wiedzieć)? Tak. Podeślij maila na priv to Ci wyslę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barth3z 01.04.2016 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 Ale przecież sęki to urok drewna, pod warunkiem, że to nie takie wypadajace. Pamiętam jak rodzice robili podłogę w starym domu. Do salonu wzięli segregowane klepki, 1,5x droższe. Po ułożeniu się dziwiłem, kto za to dopłaca, o wiele lepiej wyglądały te niesegregowane właśnie z sękami. Kwestia gustu. I jeszcze ciekawostka. Po wielu perturbacja, zmianach, przepychankach i moich zaklinaniach, że nie zrobię bezokapowego doszliśmy do projektu, który nam się podoba. Wczoraj odpalam Bart3z Twój dziennik, żeby pokazać żonie fotki drewna na elewacji i patrze, że jesteśmy bardzo bliskiego Twojego pierwotnego domku . No to jeszcze z rok i będziesz budował parterówkę z izolacją od środka ! Nie chciałem mieć drewna na elewacji bo uważam, że może być problem z utrzymaniem, ale tak świetnie się komponują, że muszę to rozpoznać. Jak długo może wytrzymać taki modrzew dobrze zabezpieczony oczywiście. 10 lat? A może inny gatunek, żeby mieć spokój? Widziałem już słabo wyglądające takie wstawki drewniane, nie obawiasz się tego? Naturalne patynienie modrzewie syberyjskiego to samo piękno. Mi się to podoba. Jeśli chcesz długo utrzymać pierwotny wygląd drewna to chyba tylko cedr kanadyjski Cię zadowoli. Możesz wrzucić jakieś zdjęcia wykonania membrany epdm na garażu. Nie było problemu, żeby to dobrze uszczelnić na tych ściankach attykowych i przy rynnie? Dawałeś w obu tych miejscach obróbki blacharskie? Dlaczego epdm a nie papa, skoro jest kilka razy droższa? Będziesz miał coś jeszcze na tej membranie? Napisz parę słów o pokryciu garażu To prawda, papa jest tańsza. Wybrałem EDPM ze względu na lepsze właściwości. Zdjęcia wrzucę przy okazji. Problemów z uszczelnieniem nie było, bo EDPM był w jednym kawałku i został wywinięty na ścianki i porządnie przyklejony odpowiednim (drogim) klejem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts